Menu
Menu

#Binnenkort

Nokian SEASONPROOF C

Premium all-seasonband voor bestelwagens

Gemoedsrust in alle vier de seizoenen

De nieuwe Nokian Seasonproof C all-seasonband biedt een praktische oplossing voor drukke professionals die afscheid willen nemen van de seizoensgebonden bandenwissel, maar toch een veilige keuze willen voor elke dag van het jaar. De Nokian Seasonproof C is speciaal ontworpen voor zwaar transport en biedt nauwkeurige besturing en stabiliteit, een uitstekend kilometrage en een verbeterde levensduur.

  • EERSTEKLAS VEILIGHEID EN STABILITEIT, HET HELE JAAR DOOR 
  • UITSTEKENDE KILOMETRAGE EN BRANDSTOFEFFICIËNTIE 
  • VERBETERDE BETROUWBAARHEID EN LEVENSDUUR BIJ ZWARE LADINGEN

GEMAK GAAT SAMEN MET VEILIGHEID

Onze expertise op het gebied van winterveiligheid en uitstekende prestaties onder wisselende rijomstandigheden kan worden gezien en ervaren bij het Season Sense-concept. Dit concept bestaat uit innovatieve eigenschappen die het loopvlakontwerp, de structuur en de rubbersamenstelling van de band combineren en is gemaakt om veilig rijden onder veelzijdige weersomstandigheden te garanderen. Het leven wordt gemakkelijker gemaakt voor hardwerkende professionals en drukke vakantiegangers door de uitstekende grip op nat wegdek en de weerstand tegen aquaplaning in combinatie met een levensduur van topklasse.

MAXIMALE LEVENSDUUR

De levensduur van de Nokian Seasonproof C is gemaximaliseerd dankzij onze unieke Aramid Sidewall-technologie. De extreem sterke aramidevezels versterken de zijwangen en zorgen voor een langere levensduur en bescherming bij veeleisende rijomstandigheden. Deze technologie beschermt de band tegen schokken, insnijdingen en kuilen. Gecombineerd met een stevige, op maat gemaakte constructie met dikke stalen gordels biedt de Nokian Seasonproof C een maximale levensduur en een verbeterde gebruiksduur voor zware ladingen en ruige wegomstandigheden.

VEELZIJDIGE PRESTATIES IN ALLE SEIZOENEN

Het Season Sense-concept combineert innovatieve technische eigenschappen met betrekking tot het loopvlakontwerp, de rubbersamenstelling en de structuur. Voor veelzijdige prestaties in alle seizoenen en ultieme veiligheid op sneeuw en op droog wegdek hebben we zowel de rubbersamenstelling aangepast voor indrukwekkende grip op nat wegdek, kilometrage en brandstofefficiëntie als het loopvlakpatroon gemoderniseerd om het hele jaar door veiligheid en comfort te bieden. De sterke structuur met de gepatenteerde Aramid Sidewall-technologie van Nokian Tyres biedt een unieke levensduur en een verbeterde slijtvastheid.

VERBETERDE TRACTIE EN GRIP BIJ REMMEN

De Grip Claws tussen de profielblokken op het oppervlak van de band verbeteren de grip, vooral bij het remmen en accelereren. Deze speciale klauwen zijn ontworpen om te helpen bij het rijden op besneeuwde wegen en andere zachte oppervlakken. De klauwen grijpen effectief in op een zacht oppervlak tijdens het remmen of accelereren en voegen veiligheid toe bij het rijden op zowel sneeuw als op andere zachte terreinsoorten.

RIJVEILIGHEID-INDICATOR

Nokian Seasonproof C is voorzien van een rijveiligheid-indicator (DSI) die aan de bestuurder aangeeft wanneer de banden vervangen moeten worden. De slijtage-indicator laat de overige groefdiepte zien in millimeters en de cijfers slijten naarmate de band slijt. Voor veilig rijden in de winter is de vereiste groefdiepte tussen de 4 en 5 millimeter. Het sneeuwvloksymbool blijft zichtbaar tot de groefdiepte vier millimeter is. Als het sneeuwvloksymbool is versleten, moet de bestuurder nieuwe banden kopen om veilig te kunnen blijven rijden.