Media

Expert in extreme omstandigheden en een veiligheidspionier

Informatie, verhalen en plaatjes over de activiteiten van ´s werelds meest noordelijke bandenproducent.

Media kits

Bedrijfsinfo

Nokian Tyres is de enige bandenproducent in de wereld die gefocust is op producten en diensten gericht op het mogelijk maken van veilig vervoer in noordse omstandigheden.

Zomerbanden

zomerbanden

De banden zijn de belangrijkste actieve veiligheidsapparatuur van een auto: het enige contactpunt met de weg. Een kwaliteitsproduct is een wijze keus en een veilige en economische keuze.

Testsucces

Onze complexe productenreeks is op maat gemaakt voor verschillende markten en hij blijft jaar na jaar successen behalen in tijdschriftentests. U kunt onder alle omstandigheden op onze test winnende producten aan. Hier is een overzicht van de vergelijkende tests, waar onze zomer- en winterproducten aan deel hebben genomen!

Geschiedenis

Nokian Tyres plc is opgericht in 1988 en de wortels van het bedrijf gaan helemaal terug tot 1898, toen Suomen Gummitehdas Oy, of de Finse Rubberfabriek, is opgericht.

Innovativiteit

Al ons productontwikkelingswerk draait rond u en alle automobilisten, van wie we het alledaagse rijden en de veiligheid willen verbeteren.

Duurzaamheid

De bedrijfsverantwoordelijkheid op het gebied van milieuzaken betekent het gebruik van veilige, milieuvriendelijke producten en efficiënte, top-of-the-line productieprocessen.

Onze wereldrecords

De geharde, professionele stuntrijder Vesa Kivimäki uit Härmä heeft zijn auto op twee wielen tot nieuwe wereldrecordsnelheden gebracht. Het record is gevestigd in samenwerking met de afdeling productontwikkeling van Nokian Tyres en de professionele pit crew van Vianor. De banden onder de BMW 330 met een vermogen van 400 pk waren versterkt met de Nokian Tyres Aramid Sidewall technologie. Het nieuwe wereldrecord is op 31 augustus 2016 gemeten op Seinäjoki Airport.

’s Werelds eerste winterband met intrekbare studs

Met de revolutionaire Nokian Hakkapeliitta concept band en zijn unieke studtechnologie geeft de uitvinder van de winterband een hint van de dingen die komen gaan in de toekomst. Met een druk op een knop kan de automobilist de noppen naar buiten laten gaan voor het verbeteren van de grip van de band. Wanneer de noppen niet nodig zijn, kunnen ze in de band worden getrokken.

Presmateriaalbank

De materialenbank bevat bijvoorbeeld perskits, de belangrijkste originele logo’s, de meest recente productfoto’s en -brochures, ready-made kennisgevingsvoorbeelden, video’s en technische handleidingen. De productfoto’s mogen worden gebruikt in krantenartikelen, enz., zolang de bron wordt vermeld.

Persmaterialen
Login naar de persmateriaalbank
Vraag een toegangscode aan voor de persmateriaalbank