FacebookInstagrammenu-iconicon-playscroll-downsearchTwitterYouTube

Nokian Tyres Aramid-garantie

Bescherming bij schade aan de zijwand

Onze SUV-banden gaan lang mee en bieden bescherming in verrassende situaties. Zeer robuuste Aramid-stapelvezels, die ook met succes worden gebruikt in kogelvrije vesten, maken de zijwand stijver en sterker, zodat hij bijzonder bestendig wordt tegen slijtage en insneden.

Om u volledig te overtuigen van onze robuuste banden:
Als u uw banden aanschaft bij een van de erkende verkooppunten, valt incidentele schade aan de zijwand van de banden onder de Nokian Tyres Aramide-garantie en ontvangt u gratis een nieuw, gelijkwaardig product.

Bekijk de video

Wat te doen bij schade aan de band?

1 Breng de beschadigde band naar de verkoper

Deze zal eerst bepalen of de garantie nog van kracht is door uw Aramid-garantiekaart van Nokian Tyres en het oorspronkelijke aankoopbewijs voor de band te controleren, en door na te gaan of er aan de overige voorwaarden (beperkingen) voor de Aramid-garantie wordt voldaan.

2 De retailer zorgt voor gratis montage

Als er aan alle voorwaarden voor de Aramid-garantie is voldaan, zal de Aramid-retailer de beschadigde band kosteloos vervangen door een nieuw, vergelijkbaar Nokian Tyres-product.

3 De retailer vult het formulier in

De Aramid-retailer vult samen met u het formulier op de achterkant van deze kaart in. De Aramidretailer kopieert het formulier, en u houdt de originele Aramid-kaart zelf.

Op welke banden is de Aramid-garantie van toepassing?

Nokian winterbanden

De Nokian Tyres Aramid-garantie geldt voor banden die tussen 01-03-2018 en 28-02-2019 bij een erkend verkooppunt zijn aangeschaft. Deze garantie is mogelijk niet in alle landen beschikbaar.

Voorwaarden en beperkingen voor de Aramid-garantie van Nokian Tyres

1. Geldigheid

De geldigheid van de garantie moet worden aangetoond door overlegging van het originele aankoopbewijs van de Aramid-band, die aantoont dat de band tussen 01-03-2017 en 28-02-2018 is aangeschaft, en van de originele Aramid-garantiekaart van Nokian Tyres.

De Aramid-garantie is geldig tot een groefdiepte van vier (4) millimeter en gedurende een (1) jaar vanaf de aanschafdatum van de band, afhankelijk van wat zich het eerste voordoet, en is alleen geldig voor het voertuig waarop de band in eerste instantie is geïnstalleerd.

De Aramid-garantie van Nokian Tyres is alleen geldig in het land waarin de band is aangeschaft. Dit betekent dat de klant het recht heeft om de beschadigde Aramid-band aan te leveren bij elke Aramid-retailer in het land waarin de Aramid-band is aangeschaft.

2. Installatie, onderhoud en gebruik

De Aramid-band is op de juiste manier aangebracht om een velg die voldoet aan de ETRTO/ STRO-standaarden.

De Aramid-band is niet overbelast en is opgepompt conform de aanbevolen spanning van de fabrikant.

3. Gebruik van de band

De band is in normale omstandigheden gebruikt. Motorsport, het gebruik in voertuigen van hulpdiensten of een gebruik dat hiermee vergelijkbaar is valt niet onder de garantie.

4. Vandalisme en directe/indirecte schade

De garantie geldt niet bij vandalisme en diefstal. De garantie geldt niet bij defecte velgen of andere directe of indirecte schade.

De garantie dekt alleen schade aan de zijwand, geen schade aan het loopvlak van de Aramid- band.

5. Wettelijke rechten van de klant

Niets in deze voorwaarden kan de wettelijke rechten van de klant beperken.