F1-wereldkampioen Mika Häkkinen

F1-wereldkampioen Mika Häkkinen

Nokian Powerproof SUV - Nauwkeurige besturing, aangenaam rijgevoel

De motor spint rustig als de tweevoudig F1-wereldkampioen en de nieuwe Nokian Powerproof SUV-zomerband bijkomen van een gecontroleerde slip. In een cirkel op nat wegdek test Mika Häkkinen de natte gripeigenschappen van deze nieuwe SUV-band, die is ontworpen voor de Midden-Europese markt.

Bekijk de video

- Net als zijn kleine broertje blijft de band zeer nauwkeurig en voorspelbaar, zelfs bij hoge snelheden, zegt Mika Häkkinen, wanneer hij de band vergelijkt met de Nokian Powerproof, die in tijdschriften uitstekende testresultaten heeft behaald.

Teamwork en aandacht voor details

Nokian Tyres heeft al enkele jaren het genoegen om met Häkkinen samen te werken. Deze hogesnelheidsprofessional heeft samen met de eigen testteams van het noordelijkst gelegen bandenbedrijf ter wereld, zowel op de hogesnelheidsbaan in Papenburg als op de thuisbasis van het Finse bedrijf in Nokia deelgenomen aan het testen van premiumproducten die zijn ontworpen voor het rijden met hoge snelheden.

- Tijdens mijn Formule 1-carrière heb ik met verschillende bandenfabrikanten gewerkt. De sterke punten van Nokian Tyres liggen in het teamwerk en de focus op details, wat te zien is aan hun hoogwaardige producten. Fins zijn heeft van alles te maken met vastberadenheid en lef - die Finse ‘sisu’ - de houding van nooit opgeven. Je moet voortdurend nieuwe dingen leren en ontwikkelen om aan de top te blijven en een winnaar te zijn. Dat geldt ook voor mij en Nokian Tyres. Het is een plezier om met zo'n topmerk samen te werken, zegt Häkkinen.

Nokian Powerproof SUV - Nauwkeurige besturing, aangenaam rijgevoel
"De band functioneert zowel bij hoge als lage snelheden en op zowel nat als droog wegdek. De band geeft u vertrouwen, wat op zijn beurt weer veiligheid biedt."
Mika Häkkinen, Tweevoudig F1-wereldkampioen

Klaar voor avontuur

De nieuwe Nokian Powerproof SUV is een UHP-zomerband, die ontworpen is voor de Midden-Europese autowegen en snelwegen. Het uitgangspunt voor de ontwikkeling was functionaliteit bij welke weersituatie dan ook en onder alle omstandigheden, zelfs bij hoge snelheden. De met aramide versterkte zijwangen, een unieke innovatie van Nokian Tyres, bieden gemoedsrust en uitzonderlijke bescherming tegen kuilen en insnijdingen.

Het grind rammelt in de wielkasten en het asfalt straalt de hitte van de midzomer uit, als een massieve SUV overtuigend de smalle kronkelige weg beklimt. Beneden kunt u het drukke Monte Carlo zien, de turquoise Middellandse Zee en de geplaveide straten van het dorp La Turbien.

- Voor mijn SUV banden hecht ik waarde aan stabiliteit, betrouwbaarheid en rijcomfort. De Nokian Powerproof SUV is een bewonderenswaardige combinatie van hoogwaardige prestaties, extreme duurzaamheid en een aangenaam rijgevoel. De band functioneert zowel bij hoge als lage snelheden en op zowel nat als droog wegdek. De band geeft u vertrouwen, wat op zijn beurt weer veiligheid biedt, vat Häkkinen samen.

Een parkeerplaats vinden is gemakkelijk op de bergweg Route du Mont-Angelin. Zet gewoon uw helm op en haal de mountainbike van het bagagerek. U bent klaar voor het avontuur.

- Dit is mijn toevluchtsoord en mijn bron van energie, een kans om te gaan en staan waar ik maar wil, zegt Häkkinen, starend naar de top van de berg.