UNIEKE “SNOW-HOW“  MET FORMULE 1 EXPERTISE

UNIEKE “SNOW-HOW“ MET FORMULE 1 EXPERTISE

De Nokian Snowproof P is een combinatie van decennia snow-how en unieke Formule 1-expertise

Een auto rijdt hard op een sneeuwpiste, neemt nauwkeurig de bochten, verandert gemakkelijk van koers en versnelt probleemloos ondanks het veeleisende, gladde oppervlak. Als de auto soepel tot stilstand komt, stapt er een bekende figuur uit die goedkeurend knikt. We zijn in White Hell, het testcentrum voor winterbanden van Nokian Tyres in Ivalo, Lapland en de man met de rijvaardigheden is niemand anders dan de tweevoudig F1-wereldkampioen, de legende Mika Häkkinen. Hij is hier om de Nokian Snowproof P winterbanden te testen.

Bekijk de film

Mika Häkkinen heeft zijn expertise al eerder ter beschikking gesteld aan het test- en ontwikkelingsteam van Nokian Tyres, maar dit is de eerste keer dat hij heeft meegewerkt aan een band die speciaal bedoeld is voor winterse omstandigheden. De Nokian Snowproof P banden zijn ontworpen voor het rijden met hoge snelheid in de Midden-Europese winter, dus Häkkinen is de perfecte persoon om ze te testen. Geboren en getogen in Finland is hij is geen onbekende met de zwaarste winterse omstandigheden, maar na jaren in verschillende Europese landen te hebben gewoond, kent hij ook de eisen van het veranderlijke Midden-Europese winterweer. Als professionele coureur en na een fraaie carrière op de F1-circuits is zijn kennis van en gevoel voor het gedrag van banden vanzelfsprekend.

- De Nokian Snowproof P is een fantastische band. De band gedraagt zich consequent en voorspelbaar, zowel bij het remmen als accelereren, zegt Häkkinen na zijn rondjes op de sneeuw.

 

De Nokian Snowproof P is een combinatie van decennia snow-how en unieke Formule 1-expertise
"De Nokian Snowproof P is een fantastische band. De band gedraagt zich consequent en voorspelbaar, zowel bij het remmen als accelereren."
Mika Häkkinen, Twee keer winnaar van het Formule 1-wereldkampioenschap

De nieuwe Nokian Snowproof P is ontworpen om bestuurders van personenauto’s gemoedsrust te bieden en is een sportieve en moderne combinatie van hoogwaardige rijeigenschappen en betrouwbare wintergrip - precies wat nodig is bij plotselinge wisselingen van rijstrook en bij met sneeuwbrij bedekte zijwegen. Häkkinen wijst op de uitgebalanceerde eigenschappen:

- De Nokian Snowproof P geeft vertrouwen tijdens het rijden. Het rijden gaat soepel en snel, zelfs in deze omstandigheden, zegt hij en gebaart naar het winterwonderland om hem heen.