Test uitgevoerd door een Formule 1-legende

Test uitgevoerd door een Formule 1-legende

Mika Häkkinen verzekerde dat de nieuwe Nokian Powerproof band veilig en betrouwbaar is onder extreme omstandigheden

De nieuwe Nokian Powerproof zomerband is een UHP-product ontworpen voor de Centraal-Europese snelwegen. Het uitgangspunt voor het ontwerp was functionaliteit in elk zomerweer en onder alle omstandigheden, zelfs bij hoge snelheden. Naast de experts van Nokian Tyres en de nieuwste technologie was er bij het ontwikkelingswerk een snelheidsspecialist betrokken: de band is getest door Mika Häkkinen, tweevoudig wereldkampioen Formule 1.

Een goede band moet snel, betrouwbaar en veilig werken. Häkkinen gebruikt dit uitgangspunt als basis voor zijn testritten.

„Een kwalitatief hoogwaardige band heeft een goede stuurrespons en functioneert op de zelfde manier bij hoge en lage snelheden, op een nat en op een droog wegdek. Een goede band geeft de bestuurder vertrouwen en dat op zijn beurt zorgt voor veiligheid.“

Häkkinen heeft de Nokian Powerproof op verschillende Europese testbanen getest. Als een hogesnelheidsprofessional was Häkkinen in staat om feedback te geven over de functionaliteit van de band op zijn limieten en bij het functioneren op zijn griplimieten.

"Een goede band moet snel, betrouwbaar en veilig werken."
Mika Häkkinen, Twee keer winnaar van het Formule 1-wereldkampioenschap

"Je kunt soms scenario's tegenkomen waarbij extreme grip en controle vereist zijn, zelfs buiten een Grand Prix-circuit. De Nokian Powerproof is een fantastische band die precies doet wat de chauffeur zegt ", zegt Häkkinen.

Het productontwikkelingsteam van Nokian Tyres werkte al eerder met Häkkinen samen. Toen was het resultaat van de samenwerking de Nokian Hakka Black 2, een zomerband ontworpen voor hoge snelheden op Noord Europese wegen.

„De professionals van Nokian Tyres zijn ongelooflijk toegewijd aan hun werk. Zij gebruiken een reusachtig aantal technische detaïls om een kwalitatief hoogwaardige band te maken. Het was een genoegen om met hen mijn ervaringen te delen,“ zegt Häkkinen.