FacebookInstagramLinkedInmenu-iconPinicon-playscroll-downsearchTwitterWhatsappYouTube
Menu

Nokian Cryo Crystal Concept

Het geheim van deze nieuwe non-studded band zit in zijn rubbermengsel dat microscopische op kristal lijkende deeltjes met veel randen bevat die zo ruw als een diamant zijn. De kristallen werken als ingebouwde noppen aangezien zij het rijoppervlak vastgrijpen met hun scherpe en harde gripranden.

De Nokian Cryo Crystal Concept geeft een boost aan de optimale, laterale en longitudinale grip van de band. De uitstekende wintergrip van dit nieuwe product kan speciaal op glad ijs worden gevoeld, waar de band meerdere meters sneller stopt bij een snelheid van 80 km/h dan het voorgaande model dat ook al een uitstekende grip op ijs had.

De effectieve gripeigenschappen van het loopvlakmengsel blijven zelfs erg goed behouden als de groefdiepte van de band het minimum van vier millimeter benadert, hetgeen essentieel is voor wat betreft de winterveiligheid. Bij het slijten van de band komen de gelijkmatig binnen het mengsel verspreide eco-vriendelijke deeltjes eruit en zorgen voor extra grip. Deze nieuwe band is er het bewijs van, dat u zelfs bij het ouder worden van de band een precieze stuur- en commandogrip kunt behouden.

Het unieke Cryo Crystal Concept vormt de perfecte combinatie met het loopvlakmengsel dat speciaal ontwikkeld is voor non-studded winterbanden. Het nieuwe op Cryo-Silane gebaseerde wintersilicamengsel werkt veilig binnen een brede temperatuurreeks, van natte wegen tot gevaarlijke ijzel. Het mengsel verleent aan de band een uitstekende grip op ijs, sneeuw en natte oppervlakken als ook een uitzonderlijke slijtduurzaamheid.Terug naar de vorige pagina