‘s Werelds eerste non-studded winterband met studs:

De unieke studtechnologie brengt de studs naar buiten wanneer zij nodig zijn

Nokian Tyres presenteert ‘s werelds eerste non-studded winterband met studs in verband met de 80e verjaardag van de winterband. Met dit revolutionaire bandenconcept en zijn unieke studtechnologie geeft de uitvinder van de winterband een hint van de dingen die er in de toekomst gaan komen. Met een druk op een knop kan de bestuurder de studs naar buiten brengen om de grip van de band te verbeteren. Wanneer de studs niet nodig zijn, kunnen ze in de band teruggetrokken worden.

Het idee van de gecombineerde non-studded en studded band is, dat de bestuurder kan omschakelen, wanneer de omstandigheden duidelijk veranderen. Studs worden niet gebruikt op droge wegen en in stabiele winteromstandigheden, maar ze kunnen geactiveerd worden bij ijzig weer voor extreme veiligheid.

De conceptband van ’s werelds leidende winterbandspecialist maakt gebruik van het loopvlakpatroon en de structurele oplossingen van de onlangs geïntroduceerde Nokian Tyres Hakkapeliitta 8 SUV studded winterband. De studs op alle vier de banden gaan tegelijkertijd omhoog of omlaag. De body van de stud blijft op zijn plaats en het bewegende gedeelte is de hard metalen pin in het midden van de stud.

"Deze nieuwe conceptband is een verbazingwekkende, technologische feature. Het unieke studconcept kan daadwerkelijk op een dag werkelijkheid worden."
Matti Morri, Nokian Tyres plc, de Technical Customer Service Manager


- Deze nieuwe conceptband is een verbazingwekkende, technologische feature. Het unieke studconcept kan daadwerkelijk op een dag werkelijkheid worden. Als de pioniers van de winterbandenwereld laten we zien dat het mogelijk is om een studded en een non-studded winterband te combineren, zegt Matti Morri, de Technical Customer Service Manager van Nokian Tyres.

Nokian Tyres heeft in 1934’s werelds eerste winterband ontwikkeld en geproduceerd om de noordelijke vorst aan te kunnen. Twee jaar later zijn de ingenieurs bij de bandenfabriek met de verbeterde oplossing gekomen voor bestuurders van personenauto’s die moeite hebben met de gladde winterwegen en zij hebben deze de Snow-Hakkapeliitta genoemd. Momenteel is de Nokian Tyres Hakkapeliitta één van’s werelds bekendste winterbandenmerken.

Foto’s: www.nokiantyres.com/Hakkapeliitta_concept_tyre_2014

Bekijk de video: http://youtu.be/qNXL2EEscuE