Menu
Menu

Pomplamellen


De zakvormige pomplamellen op de loopvlakblokken van de buitenranden van de band zorgen voor een goed contact met het rijoppervlak. Lamellen zijn de groeven op het loopvlak van de band.

Tijdens de ontwikkeling van een eerder bandenmodel heeft Nokian Tyres de speciale pomplamellen gepatenteerd op de loopvlakblokken van het schoudergebied van de band. Voor de nieuwe band is de werking van de pomplamellen verder verbeterd door hun volume te vergroten. De zakvormige pomplamellen pompen het water van het oppervlak van de weg, waarbij ze ervoor zorgen, dat de band een goed contact houdt met het rijoppervlak.

Samen met de zigzag lamellen geven de pomplamellen nog meer boost aan grip op nat wegdek en de ijsgrip van de band. De nog dichtere en scherpere zigzag lamellen van het agressieve loopvlakpatroon verbeteren de grip die nodig is met extreem glad weer en in diepe sneeuw. De bredere, enkele lamellen zorgen voor meer grip bij ruw ijs en sneeuw. Het oppervlak met de zware groeven en de open blokgaten in het schoudergebied hebben uitstekende zelfreinigende karakteristieken in sneeuw en brij.

Terug naar de vorige pagina