BANDENMAATTABEL

BANDENMAATTABEL

Vind producten met uw bandenmaat in slechts twee klikken met onze bandenmaattabel

Deze bandenmaattabel is een snelkoppeling in twee klikken naar onze seizoensproducten voor bezoekers die al weten welke bandenmaten ze nodig hebben voor hun personenauto, SUV of bestelwagen. Klik gewoon op de diameter van de velg in de onderstaande bandenmaattabel om de meest voorkomende en populaire maten te vinden en klik vervolgens op uw exacte wielmaten om uw banden te vinden.

Als u niet weet welke maat uw voertuig nodig heeft, ga dan naar onze bandenkiezer-pagina om daar achter te komen.

KLIK HIERONDER OP UW VELGDIAMETER OM ALLE BANDEN PER MAAT TE ZIEN

Wanneer u onze bandenmaattabel gebruikt, ziet u alle beschikbare producten gefilterd op uw specifieke afmetingen. Alle beschikbare maten in deze tabel komen uit onze database, waarin we alle verkrijgbare producten voor elke maat opslaan. Selecteer de diameter van de velg van uw auto om de banden per maat weer te geven die beschikbaar zijn voor uw voertuig.

HOE DE JUISTE BANDEN TE KIEZEN

Bandenmaten en -soorten kunnen variëren en bij uw keuze moet u altijd rekening houden met welk soort auto u hebt, de weersomstandigheden en de algemene rijomstandigheden in uw regio. U moet ook rekening houden met wat het belangrijkst is voor uw rit, moet uw band u een comfortabele rit bieden voor uw personenauto, hoge prestaties voor uw SUV of een stabiel uithoudingsvermogen voor uw bestelwagen. We hebben voor uw perfecte rijervaring, afhankelijk van uw eisen en prioriteiten, een breed scala aan veilige banden ontwikkeld en getest.

Als u voordat u de banden koopt nogmaals wilt controleren of u de juiste maat hebt gekozen, kunt u bij een van onze vele dealers een professionele bandenexpert raadplegen om te bepalen welk maatserie u zal helpen uw rijdoelen te bereiken. De voor u dichtstbijzijnde dealer vindt u op onze “zoek dealer”-pagina.

WAT BETEKENT DE BANDENMAATAANDUIDING?

De code op de zijwang van de band geeft meer aan dan alleen de maat, op grond waarvan u kunt beslissen of de band geschikt is voor uw auto en prestatie-eisen. U kunt het soort voertuig zien, zoals een personenauto, lichte vrachtwagen of aanhangers. U kunt ook de bandbreedte, de hoogte-breedteverhouding, de structuursoort, het optimale draagvermogen, het snelheidssymbool en de diameter van de velg achterhalen.

Op de kentekenplaat of op de zijwang van de band ziet u de maataanduidingen staan van banden die geschikt zijn voor de auto, waarvan er verscheidene mogelijkheden zijn. De maataanduiding kan bijvoorbeeld 205/55 R 16 94 V XL zijn. Bekijk onze eenvoudige handleiding om erachter te komen hoe u de code van uw band precies kunt aflezen.