BANDENMAATTABEL

BANDENMAATTABEL

Vind producten met uw bandenmaat in slechts twee klikken met onze bandenmaattabel

Deze bandenmaattabel is een snelkoppeling in twee klikken naar onze seizoensproducten voor bezoekers die al weten welke bandenmaten ze nodig hebben voor hun personenauto, SUV of bestelwagen. Klik gewoon op de diameter van de velg in de onderstaande bandenmaattabel om de meest voorkomende en populaire maten te vinden en klik vervolgens op uw exacte wielmaten om uw banden te vinden.

Als u niet weet welke maat uw voertuig nodig heeft, ga dan naar onze bandenkiezer-pagina om daar achter te komen.

WAT BETEKENT DE BANDENMAATAANDUIDING?

 

205 is de breedte van de band in mm.

55 is de hoogte/breedte ratio van de band.

R betekent dat de band een radiale constructie heeft.

16 is de buitendiameter van de velg in inches.

94 geeft het draagvermogen van de band aan.

V is het snelheidssymbool.

XL is de aanduiding voor verhoogd draagvermogen.

Het eerste cijfer geeft de breedte van de band van zijwang tot zijwang in millimeters aan. In dit geval is de breedte 205 mm. Over het algemeen bieden bredere banden betere grip en besturing op droog wegdek, maar zijn smallere banden energiezuiniger.

55 betekent dat de hoogte van de zijwang 55% van de breedte van de band is. Banden met een hoogte/breedte ratio lager dan 55 bieden doorgaans een betere respons dan banden met een ratio hoger dan 55, die schokken echter beter dempen voor meer rijcomfort.

De R-markering op de zijwang geeft de interne constructie van de band weer. De meeste moderne personenauto's zijn uitgerust met radiaalbanden, die dankzij hun uitstekende prestaties en veiligheidskenmerken de industriestandaard zijn geworden.

Als op de zijwang van de band 205/55R16 staat vermeld, is de band bedoeld voor montage op een velg met een diameter van 16 inch. U moet altijd de bandenmaat en de velgmaat aanhouden, zoals die zijn opgegeven door de fabrikant van de auto.

KLIK HIERONDER OP UW VELGDIAMETER OM ALLE BANDEN PER MAAT TE ZIEN

Wanneer u onze bandenmaattabel gebruikt, ziet u alle beschikbare producten gefilterd op uw specifieke afmetingen. Alle beschikbare maten in deze tabel komen uit onze database, waarin we alle verkrijgbare producten voor elke maat opslaan. Selecteer de diameter van de velg van uw auto om de banden per maat weer te geven die beschikbaar zijn voor uw voertuig.

HOE DE JUISTE BANDEN TE KIEZEN

Bandenmaten en -soorten kunnen variëren en bij uw keuze moet u altijd rekening houden met welk soort auto u hebt, de weersomstandigheden en de algemene rijomstandigheden in uw regio. U moet ook rekening houden met wat het belangrijkst is voor uw rit, moet uw band u een comfortabele rit bieden voor uw personenauto, hoge prestaties voor uw SUV of een stabiel uithoudingsvermogen voor uw bestelwagen. We hebben voor uw perfecte rijervaring, afhankelijk van uw eisen en prioriteiten, een breed scala aan veilige banden ontwikkeld en getest.

Als u voordat u de banden koopt nogmaals wilt controleren of u de juiste maat hebt gekozen, kunt u bij een van onze vele dealers een professionele bandenexpert raadplegen om te bepalen welk maatserie u zal helpen uw rijdoelen te bereiken. De voor u dichtstbijzijnde dealer vindt u op onze “zoek dealer”-pagina.