HET EU-BANDENLABEL HELPT U BIJ HET KIEZEN VAN VEILIGE BANDEN VOOR DE WINTER

HET EU-BANDENLABEL HELPT U BIJ HET KIEZEN VAN VEILIGE BANDEN VOOR DE WINTER

Vind de banden die het best bij u passen

DE AANDUIDINGEN VOOR SNEEUW- EN IJSGRIP GEVEN DE WINTERVEILIGHEID VAN DE BAND AAN 

Om u te helpen bij het kiezen van een band die veilig is in de winterse omstandigheden waarin u gewoonlijk rijdt, vermeldt het EU-bandenlabel op voor de winter goedgekeurde banden naast de klassen voor grip op nat wegdek, rolgeluid en brandstofefficiëntie, ook de aanduidingen voor sneeuwgrip en ijsgrip. Grip op nat wegdek en grip op ijs zijn eigenchappen die elkaar vaak uitsluiten, dus de informatie op het label helpt bestuurders om alle factoren in overweging te nemen en de beste banden te kiezen voor de winterse omstandigheden in hun gebied. In Scandinavië is op de meeste winterdagen op veel plaatsen grip op ijs nodig, terwijl in Midden-Europa grip op nat wegdek van een winterband ook een belangrijke eigenschap is.

De aanduiding ijsgrip onderscheidt banden die geschikt zijn voor de strenge winter van de Scandinavische landen en de aanduiding sneeuwgrip is toegestaan op banden die voor de Midden-Europese winter voldoende op sneeuw presteren.

De aanduidingen zijn vanaf 1 mei 2021 zichtbaar op winterbanden zonder spijkers. Spijkerbanden zijn uitgesloten van het EU-bandenlabel.