FacebookInstagramLinkedInPinicon-playscroll-downsearchTwitterWhatsappYouTube
Menu
Menu

Het belang van vergelijkende tests

Vind de banden die het best bij u passen

  • Kies bij het selecteren van een band altijd een band die het best overeenkomt met uw gebruik.
  • Professioneel uitgevoerde, onafhankelijke vergelijkende tests verstrekken een betrouwbaar algeheel plaatje van al de belangrijkste karakteristieken van de band
  • Vergelijkende tests in autotijdschriften hebben aanzienlijk meer criteria voor het testen van (het nieuwe classificatiemodel heeft 3, de bandentests hebben meer dan 10 eigenschappen)
  • Het eigen testprogramma van Nokian Tyres bestaat uit meer dan 300 gestandaardiseerde bandentests 

Op maat geproduceerde banden voor de juiste omstandigheden 

Bij het kiezen van banden moet de consument ervoor zorgen, dat hij/zij banden koopt, die aansluiten bij hun rijomstandigheden. Dit is met name waar voor non-studded winterbanden. Indien u meestal in wisselend weer, op ijzige wegen of op gladde, aangestampte sneeuw rijdt, kies dan studded banden of noordse non-studded banden. Non-studded banden die zijn ontworpen voor Midden-Europese omstandigheden voldoen niet aan de eisen van de noordse winter. 

Het bandenlabel vormt geen toegevoegde waarde voor consumenten voor wat betreft winterbanden. In plaats daarvan kan het misleidend zijn en de verkeersveiligheid in gevaar brengen. De regelgeving is van toepassing op non-studded winterbanden, maar niet op studded banden. 

Het bandenlabel is niet van toepassing op: 

  • Het label is niet van toepassing op studded banden, van een nieuw loopvlak voorziene banden, reservebanden, racebanden, of banden voor veteranen.