Spaans Testcentrum

Spaans Testcentrum

Legendes worden gemaakt, niet geboren. 

Gelegen onder de hete Spaanse zon biedt onze testvoorziening in Santa Cruz de la Zarza plaats aan verschillende testbanen, waar zomerbanden, all-season banden en winterbanden het hoofd moeten bieden aan veeleisende rijsituaties. Alleen de banden die de hitte aan kunnen, zullen deel uit gaan maken van de reis naar een veiligere wereld die meer dan 80 jaar geleden is begonnen.

Locatie

De locatie in Spanje maakt het mogelijk om het hele jaar door zomer-, all-season- en winterbanden te testen.

Testbanen

Op het 300 hectare grote terrein zijn er verschillende testbanen voor testen op droog en nat wegdek, terwijl de hogesnelheidsovaal testen mogelijk maakt met snelheden tot 300 km/u.

Duurzaamheid

Op het complex doen we onderzoek naar nieuwe bio-gebaseerde materialen om in de toekomst een nog duurzamere bandenproductie mogelijk te maken.

Waar snelheid zijn thuisbasis heeft

Het testcentrum in Spanje is de perfecte locatie voor alle veeleisende bandentests.

De gedachte achter al onze bandentests is om situaties te simuleren die bestuurders op de weg kunnen tegenkomen. De veelzijdige testbanen en de moderne uitrusting van het Spaanse testcentrum stellen ons in staat om banden op nat en droog wegdek te testen, zodat zware regen of intense hitte geen enkele verrassing zal opleveren. Het kroonjuweel van het testcentrum is echter de ovale, 7 kilometer lange hogesnelheidsbaan die testen mogelijk maakt met snelheden tot 300 km/u of zelfs meer.

Toekomstige legendes testen

Grondig testen zorgt ervoor dat onze banden op de best mogelijke manier werken voor uw veiligheid en comfort.

Geen enkele band van Nokian Tyres wordt de weg op gestuurd zonder uitvoerig getest te zijn, omdat we weten dat geen enkele computersimulatie de rijsituaties in het echte leven volledig kan evenaren. Door ervoor te zorgen dat we ons op elke situatie en elk rijscenario hebben voorbereid, hoeft u dat niet te doen - u kunt zich concentreren op het genieten van de rit.

Het testcentrum in Spanje, gereed gekomen in 2021, is onze derde testvoorziening. Het is een aanvulling op ons netwerk voor het testen van banden, dat bestaat uit een locatie van 700 hectare in Ivalo, Fins Lapland en een locatie nabij ons Finse hoofdkantoor in Nokia. Al onze testcentra zijn investeringen in vernieuwingsgerichtheid, een van onze kernwaarden om de wereld veiliger te maken.

We testen zodat u elk moment met een gerust hart achter het stuur kunt doorbrengen.

Voor de media

Voor de media

Welkom bij onze databank! Hier vindt u foto's, video's en meer informatie over ons testcentrum. Al het materiaal is voor uw gratis te gebruiken, mits de bron wordt vermeld.

Voor uw reis

Voor uw reis

Ons assortiment van uitvoerig geteste premiumproducten is binnen uw handbereik. Zoek en vind uw volgende perfecte band!

Voor het milieu

Voor het milieu

Duurzaamheid is een essentieel onderdeel van ons bedrijf. Voor ons is het niet genoeg om te innoveren voor een betere verkeersveiligheid. We willen er ook zeker van zijn dat onze banden en onze locaties de wereld respecteren waarin we allemaal leven. Daarom is het Spaanse testcentrume ook de thuisbasis voor veel van onze innovaties op het gebied van duurzaamheid.

Hightech testen om uw reis te beschermen

Ons verhaal begon met banden die het hele jaar door werden gebruikt. Om de uitdagingen van de strenge Finse winter aan te gaan, hebben we in 1934 's werelds eerste winterband uitgevonden. Vanaf die begindagen is veiligheid altijd onze belangrijkste prioriteit geweest. Welk seizoen het ook is, we willen er zeker van zijn dat u op uw banden kunt vertrouwen om u thuis te brengen.

Ons ultramoderne testcentrum in Spanje maakt het mogelijk om het hele jaar door onze toekomstige legendes op het gebied van zomer-, all-season- en winterbanden te testen. Bij het 300 hectare grote complex ligt de focus op zomer- en all-seasonbanden en banden met een hoge snelheidsindex, maar we testen er ook winterbanden om hun veiligheid onder alle omstandigheden te garanderen.