FacebookInstagramLinkedInmenu-iconPinicon-playscroll-downsearchTwitterWhatsappYouTube
Menu

Technologiecentrum in Spanje

Wij zijn bezig met het versterken van onze zomerbandenexpertise en daarom openen we een nieuw test- en technologiecentrum voor zomer- en winterbanden in Spanje. Het veelzijdige ontwikkelingscentrum maakt productontwikkeling en het testen van producten gedurende het hele jaar mogelijk, met name van zomerbanden met hoge snelhedenratings. De technologiecentrum zal naar verwachting in 2020 volledig operationeel zijn.

Plaatjes downloaden

State-of-the-art testtechnologie

Het nieuwe state-of-the-art test- en technologiecentrum ligt ten zuiden van Madrid in Santa Cruz de la Zarza en omvat een terrein van 300 ha. Veelzijdige testbanen en moderne testapparatuur maken het nieuwe centrum de perfecte plek voor het uitvoeren van intensieve bandentests.

Het centrum krijgt een 7 km lange ovale baan die het gebied omsluit. De baan met gebogen bochten maakt het voor ons mogelijk om onze zomer- en winterbanden met hoge snelhedenratings te testen bij snelheden van maximaal 300 km/h (186 mph).


Het centrum krijgt een 7 km lange ovale baan die het gebied omsluit. De baan met gebogen bochten maakt het voor ons mogelijk om onze zomer- en winterbanden met hoge snelhedenratings te testen bij snelheden van maximaal 300 km/h (186 mph).

Binnen de ovale baan komen er een aantal kortere banen voor het bestuderen van het gedrag van de banden voor wat betreft aquaplaning, remmen op nat wegdek en handling. Deze banen worden ook gebruikt voor goedkeuringstests van banden zoals het testen van het lawaai.

Naast het testcentrum bouwt Nokian Tyres ook een opleidingscentrum waar in de toekomst introducties van nieuwe producten alsook interne en externe trainingen worden gehouden. Het gaat ook dienen als een plek om bezoekers en samenwerkingspartners op de banen te verwelkomen.

Het boosten van de zomerbandenexpertise

Het warme klimaat van Zuid-Europa is erg geschikt voor het testen van zomerbanden. Het nieuwe technologiecentrum in Santa Cruz de la Zarza versterkt onze toewijding aan met name zomerbanden.

"Er is een vraag naar banden met een hogesnelheidsrating met name in Midden-Europa en Noord-Amerika, de twee gebieden waarop we momenteel sterk willen groeien."
Antti-Jussi Tähtinen, Vice President, Marketing van Nokian Tyres

Nokian Tyres gebruikt ongeveer 50% van zijn jaarlijkse productontwikkelingsbudget voor tests. Voortdurende productontwikkeling en grondig testen in de laboratoria en natuurlijke omgevingen garanderen dat onze producten het zo goed mogelijk doen. Lees meer over banden testen

Experimenten met nieuwe, milieuvriendelijke grondstoffen

In aansluiting op het testen van banden wordt het technologiecentrum een fantastisch platform voor het ontwikkelen van toekomstige innovaties. Een van de ontwikkelingsgebieden is de guayuleplant. We telen deze momenteel in testplantages en bestuderen hem samen met de lokale universiteit als een mogelijke bron van eersteklas kwaliteit natuurlijk rubber. De plantage wordt gerund door lokale boeren.

"In de toekomst zijn we van plan om de milieuvriendelijke grondstof te gebruiken in onze nog veel milieuvriendelijkere bandenproductie."
Nokian Tyres is among the first in Europe to experiment with growing ecological latex.