Compromisloos testen en noordelijke toewijding

Banden zijn verrassend technische producten die bestaan uit veel componenten en onderworpen zijn aan strenge eisen. Zij zijn actieve veiligheidsfactoren in voertuigen en zorgen voor het enige contact met de grond. Finnen zijn van nature bekend met sneeuw, ijs, brij en wispelturig winterweer. Dit levert echter geen magische formule op voor het ontwerpen van winterbanden. U hebt ook technische vaardigheden nodig, ervaring, een systematische benadering, vastberadenheid, een hoop werk en een scheutje noordse bevlogenheid.

De hoofdtaak van R&D is het ondersteunen van de status van het bedrijf als de producent van ’s werelds beste winter- en bosbouwbanden. Het belangrijkste R&D-principe is gedurende 80 jaar hetzelfde gebleven: het ontwikkelen van banden voor consumenten die in noordse omstandigheden rijden en die onder alle omstandigheden veiligheid en duurzaamheid van hun banden eisen.

Artikelpagina: De hoofdtaak van R&D is het ondersteunen van de status van het bedrijf als de producent van ’s werelds beste winter- en bosbouwbanden. Het belangrijkste R&D-principe is gedurende 80 jaar hetzelfde gebleven jaar: het ontwikkelen van banden voor consumenten die in noordse omstandigheden rijden en die onder alle omstandigheden veiligheid en duurzaamheid van hun banden eisen.

De ontwikkeling is gebaseerd op het principe van duurzame veiligheid, die stelt dat de veiligheidseigenschappen van een band ook intact moeten blijven als de band slijt.

De veiligheid wordt verbeterd met behulp van technische innovaties

Afgezien van veiligheid en spaarzaamheid benadrukt het bedrijf ook de geavanceerde eigenschappen en originaliteit van zijn producten. De innovatieprocessen zijn gericht op het met winst verwerken en commercialiseren van nieuwe ideeën.

Het Nokian Eco Stud 8 concept, pomplamellen, de Nokian Cryo Crystal Concept, venturigroeven, het Silent Groove Design en de Driving Safety Indicator (DSI) zijn slechts een paar voorbeelden van innovaties die de veiligheid en het comfort verbeteren. De meest recente resultaten van onze intensieve productontwikkeling, de Nokian Hakkapeliitta 8, Nokian Hakkapeliitta R2, Nokian WR SUV 3 en Nokian Hakka Black, zijn allemaal kristalliseringen van de beste kennis in de bandenindustrie. Dit blijkt ook uit de vele, nieuwe innovaties.

Een scherp gefocuste specialisering wijst de weg voor R&D

Bandenontwikkeling vereist een zorgvuldig gefocuste planning. Verschillende marktgebieden hebben hun eigen aangepaste producten nodig. Het R&D-team houdt goed alle ontwikkelingen en veranderingen in de gaten voor wat betreft de behoeften van de markt en de consumenten.

Verbeterde autoprestaties hebben de vraag vergroot naar low-profile, hogesnelheids personenautobanden en Nokian Tyres heeft een verscheidenheid aan nieuwe producten in dit segment gelanceerd. SUV (Sport Utility Vehicle) banden zijn een groeiende productgroep. In het productgebied van de heavy banden ligt er een bijzondere nadruk op speciale radiaalbanden. De ontwikkeling van materialen voor loopvlakvernieuwing put uit de grote hoeveelheid know-how op het gebied van bandentechnologie en expertise die bij Nokian Tyres is verzameld.

De veiligheid wordt verbeterd met behulp van technische innovaties

De productreeksen die op maat gemaakt worden voor de verschillende markten, vernieuwen zichzelf snel: het aandeel aan nieuwe producten is tenminste een kwart van de jaarlijkse omzet. Meer dan de helft van onze productontwikkelingsbronnen wordt besteed aan het testen van producten. Het bedrijf test onder authentieke omstandigheden in Ivalo, Fins Lapland. Ten noorden van de poolcirkel ontwikkelt het bedrijf testwinnaarbanden waar consumenten over de hele wereld op kunnen vertrouwen. Een goede winterband is logisch en voorspelbaar onder alle omstandigheden. De ontwikkeling van een geheel nieuwe personenautoband neemt 2–4 jaar in beslag.