Scandinavische knowhow en creativiteit zorgen voor records

Scandinavische knowhow en creativiteit zorgen voor records

Jaren geleden worstelde Jussi met verscheidene gezondheidsproblemen, maar zijn leven is veranderd sinds hij lichaamsbeweging ontdekte en de moed vond om zichzelf uit te dagen en het lef om nieuwe dingen te proberen. Jussi is de houder van een Guinness World Record uit 2016, toen hij een marathon liep met een bepakking van 27,2 kg, sneller dan wie dan ook ter wereld.

Onlangs had Jussi last van rugpijn en het idee voor het wereldrecord auto duwen ontstond toen hij in 2019 aan het revalideren was van zijn rug. Jussi trainde een paar keer per week onder het toeziend oog van personal trainer Matti Ovaska en hij heeft ook een paar keer in zijn eentje geoefend. Jussi nam ook deel aan de Nokian Tyres IRONMAN 70.3 Finland-triatlon die in juni 2019 in Lahti werd gehouden en die bestond uit 1,9 kilometer zwemmen, 90 kilometer fietsen en een halve marathon. Jussi voltooide het loopgedeelte met een autoband op zijn rug.

"Ook het menselijk welbevinden is voor ons erg belangrijk. Lichaam en geest moeten in balans zijn om onze Scandinavische knowhow en creativiteit te verfijnen tot 's werelds veiligste, milieuvriendelijkste banden."
Matti Morri, Technical Customer Service Manager bij Nokian Tyres

Voor het trainen van het auto duwen heeft Jussi gebruik gemaakt van de Nokian Tyres-testbaan in Nokia. Deze baan was ook het decor voor het wereldrecord.

– Mijn doel voor het hele project was om een gezonder lichaam en een gezondere geest te krijgen. Mijn rug, de ondersteunende spieren en het hele lichaam moesten in goede vorm zijn om het record te breken. Het streven naar het record bracht me bij mijn eigenlijke doel: een goed gevoel, zegt Jussi.

– We testen onze producten tot het uiterste onder alle omstandigheden. Ook het menselijk welbevinden is voor ons erg belangrijk. Lichaam en geest moeten in balans zijn om onze Scandinavische knowhow en creativiteit te verfijnen tot 's werelds veiligste, milieuvriendelijkste banden. Dit geeft ons allemaal gemoedsrust, zegt Matti Morri, Technical Customer Service Manager bij Nokian Tyres.

BEKIJK DE VIDEO OVER DE IRONMAN 70.3 TRIATHLON