Innoveren voor een groenere toekomst

TEGEN HET JAAR 2030 ZAL 50 % VAN ALLE GRONDSTOFFEN DIE IN BANDEN VAN NOKIAN TYRES WORDEN GEBRUIKT, GERECYCLED OF HERNIEUWBAAR ZIJN.

We hebben altijd grote ambities gehad.

In 1934 vonden we 's werelds eerste winterband uit om mensen te beschermen in de ruige omstandigheden van de veeleisende Scandinavische winters. Vanaf die dag hebben we ons ingezet voor een betere toekomst. Al tientallen jaren bieden we bestuurders over de hele wereld innovatieve oplossingen voor het rijden in alle seizoenen. Onze passie voor innovatie en onze liefde voor ons noordelijke thuisland zorgen ervoor dat we ons inzetten om de technisch geavanceerdste winter-, zomer- en all-season banden te maken zonder het milieu in gevaar te brengen.

Wij geloven dat we met al onze activiteiten kunnen bijdragen aan het algehele welzijn van de planeet en alles wat erop leeft. Daarom hebben we onszelf een ambitieus doel gesteld: tegen 2030 zal 50 % van alle grondstoffen die in onze banden worden gebruikt, gerecycled of hernieuwbaar zijn.

HET VOOR DE WERELD MOGELIJK MAKEN OM SLIMMER TE RIJDEN, NIET ALLEEN VOOR EEN BETERE VERKEERSVEILIGHEID, MAAR OOK VOOR HET VERBETEREN VAN DE WERELD OM ONS HEEN

WIJ WAREN DE EERSTE BANDENFABRIKANT MET WETENSCHAPPELIJK ONDERBOUWDE DOELSTELLINGEN VOOR HET VERMINDEREN VAN DE CO2-UITSTOOT.

INTENSIEF TESTEN VOOR DE VEILIGSTE BANDEN IN ONZE TESTCENTRA IN LAPLAND EN SPANJE.

GEBRUIK VAN HERNIEUWBARE ENERGIE IN ONZE PRODUCTIE- EN TESTFACILITEITEN.

DE ROLWEERSTAND IS SINDS 2013 MET GEMIDDELD 8,5% VERLAAGD = UITLAATGASSEN VAN 65.000 AUTO'S.

NOKIAN TYRES GREEN STEP IS DE MEEST DUURZAME BAND DIE WE OOIT HEBBEN GEMAAKT

De Nokian Tyres Green Step conceptband is een bewijs van onze ambitie om autorijden duurzamer te maken: 93% van de materialen die in de band worden gebruikt, zijn gerecycled of hernieuwbaar.

We gebruikten alleen natuurlijk rubber en voornamelijk hernieuwbare oliën, weekmakers, hars en verwerkingshulpmiddelen. Daarnaast zijn er hernieuwbare materialen toegepast in de band, zoals natuurlijke silica uit de as van rijstkaf en koordvezel. Bijna elk onderdeel van de Green Step bevat ook enkele gerecyclede materialen, van het roet afkomstig van afgedankte banden tot het butyl dat werd gebruikt in het binnenoppervlak en het staal in de stalen gordels en hieldraden in de structuur. De Green Step conceptband is het resultaat van tientallen jaren van innovatie en opgebouwde expertise op het gebied van duurzaam bandenontwerp.

ONS NIEUWE TESTCENTRUM IN SPANJE MAAKT GEBRUIK VAN DUURZAME OPLOSSINGEN

Het in 2021 geopende Nokian Tyres Spain Test Center, ook bekend als de Hakka Ring, biedt het allernieuwste op het gebied van technologie en verduurzaming. Het 300 hectare grote terrein met zijn 10 testbanen wordt gebruikt om onze toekomstige zomer-, all-season- en winterbanden te testen in de warme omstandigheden van Zuid-Europa.

Toen het centrum werd gebouwd, zijn er minder dan tien eiken in het gebied gekapt. Om deze te vervangen zijn er 60 nieuwe aangeplant, naast 302 olijfbomen. Amandelbomen die in het gebied groeiden, zijn gered en beschermd. We kochten ook 25 hectare grond nabij het centrum, hielden het in stand en bouwden er een robuuste toren met nestelkasten voor de lokale vogelstand.
Meer dan 1.150 zonnepanelen voorzien het testcentrum van elektriciteit. Overdag is de door het zonnepanelenveld opgewekte stroom voldoende om alle energie te dekken die nodig is voor de reguliere testactiviteiten. Om energie te besparen, hebben we ook witte daken en witte overkappingen voor geparkeerde voertuigen gerealiseerd. De natte testbanen worden besproeid met een irrigatiemethode op basis van bevloeiing, die aanzienlijk minder water verbruikt dan een sproeisysteem. Water dat niet verdampt, wordt teruggewonnen. In totaal zijn we in staat om meer dan 80% van het water terug te winnen en terug te leiden naar de kringloop.

WILT U MEER WETEN?
LEES MEER OVER ONZE DUURZAAMHEIDSACTIVITEITEN IN ONS UITGEBREIDE DUURZAAMHEIDSVERSLAG.

GA NAAR HET DUURZAAMHEIDSVERSLAG (engels)

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Waar moet u op letten bij het kiezen van banden? Waarom en hoe worden banden onderhouden? Schrijf u in op onze nieuwsbrief en verkrijg meer kennis over banden!