Nokian Tyres in het kort

Nokian Tyres in het kort

Nokian Tyres is 's werelds meest noordelijke bandenfabrikant die gemoedsrust biedt onder alle omstandigheden. Onze knowhow komt voort uit onze Scandinavische roots en waarden. Duurzame veiligheid en milieuvriendelijkheid gedurende de hele levenscyclus zijn de doelen voor onze personenautobanden, vrachtwagenbanden en zware banden. Onze groep omvat ook de Vianor-keten, gespecialiseerd in onderhoud van voertuigen en bandendiensten.

In 2022 bedroeg de omzet van het bedrijf ongeveer EUR 1,7 miljard en werkten er ongeveer 3.300 mensen. Nokian Tyres is genoteerd op Nasdaq Helsinki.

Zakelijke ruimtes

Wij ontwikkelen en produceren hoogwaardige banden voor personenauto's, bestelwagens en vrachtwagens. We staan vooral bekend om onze innovatieve winterbanden, terwijl we ook concurrerende zomer- en vierseizoenenbanden ontwikkelen. Als een van 's werelds toonaangevende fabrikanten van zware speciale banden, richten we ons op geselecteerde segmenten, zoals bos-, landbouw-, haven- en mijnbouwmachines. Onze groep omvat ook de Vianor-keten, gespecialiseerd in onderhoud van voertuigen en bandendiensten.

Marktgebieden

Nokian Tyres is een sterk merk, vooral in de Scandinavische landen, terwijl Centraal-Europa en Noord-Amerika groeimarkten voor ons zijn. Onze innovatieve en baanbrekende producten, hoogwaardige diensten en een sterk distributienetwerk helpen ons om ons marktaandeel in groeiregio's te vergroten. Op de lange termijn willen we opereren op alle belangrijke markten voor winterbanden.

Productie

Sleutelproducten worden geproduceerd in onze fabrieken in Finse Nokia en in Dayton in de Verenigde Staten. Bepaalde producten worden geproduceerd door contractfabrieken waar het kwaliteitsniveau overeenkomt met de hoge normen van Nokian Tyres.

De geschiedenis van Nokian Tyres

Nokian Tyres plc is opgericht in 1988 en de wortels van het bedrijf gaan helemaal terug tot 1898, toen Suomen Gummitehdas Oy, oftewel de Finse Rubberfabriek, is opgericht. 

1898
De Finse Rubberwerken zijn opgericht
1934
´s Werelds eerste winterband voor trucks, de Weather tyre
1995
De aandelen van Nokian Tyres plc worden genoteerd op de Helsinki Stock Exchange
2015
‘s Werelds eerste winterband met natte grip en brandstofzuinig in de beste A-klasse van de bandenlabels van de EU
2018
Al 120 jaar een entrepreneur binnen de bandenindustrie