FacebookInstagrammenu-iconicon-playscroll-downsearchTwitterYouTube

De basics

Nokian Tyres is de enige bandenproducent in de wereld die gefocust is op producten en services die een veilig transport mogelijk maken in noordse omstandigheden. De innovatieve personenauto-, truck- en heavy duty machinerybanden van het bedrijf worden voornamelijk op de markt gebracht in gebieden met sneeuw, bossen en afwisselende seizoenen met veeleisende rijomstandigheden. Nokian Tyres ontwikkelt zijn producten met als doel duurzame veiligheid en milieuvriendelijkheid gedurende de levenscyclus van het product.

In 2017 had Nokian Tyres ongeveer 4600 werknemers en een netto-omzet van ongeveer 1,6 miljard euro. De aandelen van Nokian Tyres PLC worden verhandeld aan de NASDAQ Helsinki.

Bedrijfseenheden

Het bedrijf levert innovatieve banden voor auto´s, trucks en speciale zware machines voornamelijk in gebieden met speciale uitdagingen voor bandenprestaties: sneeuw, bossen en hardrijomstandigheden in verschillende seizoenen. Als lid van de Nokian Tyres group functioneert de bandenketen Vianor als een groothandel en detailhandel op de kernmarkten van Nokian Tyres.

  • Personenautobanden
  • Zware banden
  • Vianor

Net sales by market areas

Marktgebieden

We zijn de enige bandenproducent in de wereld die gefocust is op de behoeften van de klanten en producten die specifiek zijn voor noordse omstandigheden. We brengen onze producten op de markt in regio´s waar sneeuw, bossen en veeleisende rijomstandigheden zijn die veroorzaakt worden door de verschillende seizoenen.

Productie

Onze belangrijkste producten worden geproduceerd in onze fabrieken in Nokia, Finland en in Vsevolozhsk, Rusland. Bepaalde producten worden geproduceerd door afnameovereenkomstproducenten in fabrieken waar het kwaliteitsniveau overeenkomt met de hoge normen van Nokian Tyres.

Sinds het begin heeft Nokian Tyres de noordse landen zijn thuis genoemd

Nokian Tyres plc is opgericht in 1988 en de wortels van het bedrijf gaan helemaal terug tot 1898, toen Suomen Gummitehdas Oy, oftewel de Finse Rubberfabriek, is opgericht. 

De geschiedenis van Nokian Tyres

1898

De Finse Rubberwerken zijn opgericht

1934

´s Werelds eerste winterband voor trucks, de Weather tyre

1995

De aandelen van Nokian Tyres plc worden genoteerd op de Helsinki Stock Exchange

2005

De tweede fabriek van Nokian Tyres begint zijn productie in Vsevolozhsk, Rusland

2015

‘s Werelds eerste winterband met natte grip en brandstofzuinig in de beste A-klasse van de bandenlabels van de EU

2017

Nieuwe generatie studded banden, Nokian Hakkapeliitta 9 en Nokian Hakkapeliitta 9 SUV