do maart 26 07:34 2020 in categoriën Productreleases, Bedrijfsnieuws

Commerciële productie van start in de Noord-Amerikaanse fabriek van Nokian Tyres

De fabriek zal omstreeks 2023 maar liefst vier miljoen banden per jaar produceren   Nokian Tyres is in zijn Noord-Amerikaanse fabriek in Dayton, Tennessee begonnen met de productie van banden voor de commerciële verkoop. Deze mijlpaal is conform planning bereikt en het bedrijf is van plan de productie het hele jaar door gestaag te vergroten.

De fabriek zal veilige, duurzame producten vervaardigen die zijn afgestemd op de behoeften van de Noord-Amerikaanse automobilisten, met als doel de verkoop in de regio tussen 2018 en 2023 te verdubbelen. Nokian Tyres heeft op 1 juli 2019 de eerste testband in de fabriek gemaakt en gaat door met het certificeren van een groeiend aantal bandenmodellen en -maten.

“De start van de commerciële productie in de fabriek in Dayton is een belangrijke mijlpaal voor onze klanten en medewerkers”, aldus Hille Korhonen, president en CEO van Nokian Tyres. “We staan te popelen om Noord-Amerikaanse automobilisten een groter volume aan hoogwaardige banden te bieden naarmate we onze relaties met onze partners uitbreiden.”

Het circa 77.000 vierkante meter grote complex is een van de meest geavanceerde productiefaciliteiten in de bandenbranche. Er wordt gebruik gemaakt van sterk geautomatiseerde en duurzame processen, hoogwaardige grondstoffen en een energieke bedrijfscultuur om premium all-season- en all-weatherbanden te maken die zijn afgestemd op de behoeften van Noord-Amerikaanse automobilisten.

Nokian Tyres zal uiteindelijk maar liefst 400 werknemers in dienst hebben in de fabriek, 65 kilometer ten noorden van Chattanooga. Momenteel werken er iets meer dan 100 medewerkers.

“De Dayton-fabriek is een essentiële groeimotor voor ons in Noord-Amerika en we zijn blij dat die op koers blijft om onze klanten en automobilisten eerste klas service te bieden," aldus Mark Earl, Senior Vice President voor Amerika. “Het stelt ons in staat de levertijden te verkorten, aan de stijgende vraag naar onze producten te voldoen en de economische ontwikkeling van de samenleving in Zuidoost-Tennessee te bevorderen.”

Nokian Tyres begon met de bouw van de fabriek in september 2017. Het is de derde wereldwijde productiefaciliteit van het bedrijf, naast de fabrieken in Nokia, Finland en Vsevolozhsk, Rusland. Het bedrijf heeft afgelopen oktober deze fabriek van wereldklasse officieel met een ceremonie geopend.

Nokian Tyres, opgericht en gevestigd in Finland, heeft de winterbanden en all-weatherbanden uitgevonden en gaat door met het produceren van premium producten voor alle belangrijke segmenten personenwagens, inclusief de markt voor all-seasonbanden. Met de fabriek in Dayton wil het bedrijf de groeiende Noord-Amerikaanse vraag opvangen en kansen grijpen in de all-season- en all-weathersegmenten. Het regionale hoofdkantoor van Nokian Tyres in Nashville en het verkoopteam voor het gehele continent helpen dat groeiproces te organiseren.

De start van commerciële productie is een van de verscheidene mijlpalen die Nokian Tyres dit jaar zal vieren. Later in 2020 zal er een administratiegebouw op zonne-energie in gebruik worden genomen met kantoren, vergaderruimtes, wellnessfaciliteiten voor werknemers en zelfs een sauna. Het bedrijf bouwt ook een sterk geautomatiseerd magazijn op het terrein waar maar liefst 600.000 banden kunnen worden opgeslagen. Het bedrijf bereidt zich voor op de introductie in de komende maanden en jaren van nieuwe producten voor Noord-Amerikaanse automobilisten.

Nokian Tyres zal in de fabriek strikte duurzaamheidsnormen hanteren om afval en uitstoot te minimaliseren. Op het parkeerterrein worden zonnepanelen geïnstalleerd en het bedrijf zal overtollige materialen die bij de productie ontstaan hergebruiken. De zonnepanelen op het parkeerterrein zullen 3 megawatt aan elektriciteit opwekken voor gebruik op het complex. Afgelopen september werd het bedrijf voor het derde opeenvolgende jaar geselecteerd voor de Dow Jones Sustainability Index. Alleen de top 10 procent van de meest duurzame beursgenoteerde bedrijven ter wereld is opgenomen in de index.

Meer informatie over het complext is beschikbaar op NokianTires.com/DaytonFactory.

Voor afbeeldingen en video van het complex, klik hier.

Verdere informatie:

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874,
[email protected]

Zuzana Seidl, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866,
[email protected]