do maart 7 09:00 2019 in categorie Bedrijfsnieuws

De vooruitgang gaat door bij een van de meest geavanceerde fabrieken in de bandenindustrie

Nokian Tyres heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt in zijn eerste Noord-Amerikaanse productiefabriek en blijft op schema om in 2020 de commerciële bandenproductie te starten in de nieuwe productiefaciliteit. De buitenkant van de mengtoren en het productiegebouw van de fabriek zijn grotendeels klaar en de werknemers zijn momenteel bezig met het installeren van state-of-the-art productietechnologie in de Dayton-faciliteit. Het automatiseringsniveau maakt het een van de meest geavanceerde bandenproductiefaciliteiten ter wereld.

De vooruitgang gaat door bij een van de meest geavanceerde fabrieken in de bandenindustrie

"We zijn blij met de vooruitgang die we hebben geboekt en we blijven werken aan de voltooiing van de bouw volgens de planning", zegt de Facility Design and Construction Manager van Nokian Tyres David Korda. "Het is een voorrecht om bij dit project samen te werken met zoveel ervaren partners."

De $ 360 miljoen kostende, 830.000 vierkante voet grote productiefaciliteit gaat klanten in de Verenigde Staten en Canada bedienen, terwijl de toewijding van Nokian Tyres aan veilige, duurzame producten en processen wordt verdubbeld. Elke dag staan er ongeveer 200 werknemers op de bouwplaats om de eerste Noord-Amerikaanse productiefabriek van het bedrijf te bouwen en daarbij ook de lokale economie te ondersteunen.

De fabriek in Dayton voedt de wens van het bedrijf om de Noord-Amerikaanse verkoop tegen 2023 te verdubbelen. Het bedrijf gaat zich specialiseren in het produceren van all-season banden voor auto’s en lichte vrachtwagens die specifiek zijn voor Noord-Amerika. De faciliteit vergroot ook de productie- en opslagcapaciteit van het bedrijf, zodat het kan voldoen aan de toenemende vraag op de Noord-Amerikaanse markt. Naast het maken van vier miljoen banden per jaar kan Nokian Tyres ook maar liefst 600.000 banden opslaan bij een on-site distributiefaciliteit.

In februari 2019 startte het bedrijf de eerste fase van het werven van personeel voor de fabriek in Dayton. Het doel is om begin 2019 ongeveer 50 werknemers aan te werven en aan het eind van het jaar maar liefst 150 werknemers. De teamleden krijgen een intensieve training in de nieuwe fabriek en in de Europese productiefaciliteiten van Nokian Tyres.

De fabriek in Dayton, die een aanvulling vormt op de bestaande productiecapaciteit van Nokian Tyres in Rusland en Finland, stelt Nokian Tyres in staat om zijn wereldwijde aanwezigheid te vergroten. Dankzij het uitgebreide productievolume kunnen alle wereldwijde bandenfabrieken van het bedrijf hun productie afstemmen op de behoeften van hun doelmarkten, wat resulteert in een verbeterde productmix en een nog betere service voor de klanten.

Kijk voor meer informatie over de fabriek op NokianTyres.com/DaytonFactory.

Download foto’s

Contacten:

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874, 
[email protected]

Zuzana Seidl, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866, 
[email protected]