wo maart 11 09:00 2020 in categoriën Productreleases, Bedrijfsnieuws

Gemoedsrust voor winterse wegen: De nieuwe Nokian Snowproof P - betrouwbare prestaties voor de Midden-Europese winter

De Scandinavische premium bandenfabrikant Nokian Tyres introduceert een nieuwe UHP-band voor de Midden-Europese winter. De nieuwe Nokian Snowproof P is ontworpen om bestuurders van auto’s gemoedsrust te bieden en is een sportieve en moderne combinatie van hoogwaardige rijeigenschappen en betrouwbare wintergrip - precies wat u nodigl hebt bij plotselinge wisselingen van rijstrook en bij met sneeuwbrij bedekte zijwegen. Het nieuwe Alpine Performance-concept van Nokian Tyres zorgt met geavanceerde tractie, kortere remafstanden en veiligheid in bochten voor eersteklas veiligheid bij het dagelijks rijden. 

Volgens een consumentenonderzoek van Nokian Tyres beschouwde bijna 60% van de bestuurders in Midden-Europa gespecialiseerde winterbanden als de belangrijkste veiligheidsuitrusting voor auto's tijdens de wintermaanden. Bijna 70% van de respondenten vond de grip en het rijgedrag van de band in winterse omstandigheden de meest waardevolle eigenschappen, terwijl veiligheid in uitzonderlijke situaties, zoals op besneeuwde wegen en grip van de band in sneeuwbrij, de top drie haaldeDoor bezitters van krachtige en sportieve auto’s werd vooral de grip op droge wegen, het nauwkeurige rijgedrag bij hoge snelheden en het rijcomfort benadrukt. * 

Veiligheid en evenwichtige rijeigenschappen zijn altijd de belangrijkste principes van onze ontwikkelingsfilosofie. Onze missie is om uw reis elke dag van de winter veilig en voorspelbaar te houden. Bij de ontwikkeling van ons nieuwe Ultra High Performance winterproduct werd speciale aandacht besteed aan het verbeteren van de grip op besneeuwde en natte wegen, aldus Marko Rantonen, Development Manager bij Nokian Tyres. 

De introductie van een nieuwe UHP-winterband is een vanzelfsprekend vervolg op de uitbreiding van het aanbod van winterbanden door Nokian Tyres op de Midden-Europese markt. De Nokian Snowproof P wordt aangeboden in de snelheidscategorieën H (210 km/u), V (240 km/u) en W (270 km/u) en het uitgebreide aanboaan maten omvat 55 producten van 17 tot 21 inch. De nieuwe Nokian Snowproof P komt in het najaar van 2020 beschikbaar voor consumenten. Het veelzijdige assortiment winterbanden voor personenauto's en SUV's van Nokian Tyres omvat ook de Nokian Snowproof, de Nokian WR D4 en de Nokian WR SUV 4. Het uitgebreide assortiment voor moderne automodellen omvat bijna 200 maten. 

De Nokian Snowproof P is ontwikkeld door Nokian Tyres, de meest noordelijke bandenfabrikant ter wereld en de uitvinder van de winterband. Het bedrijf is in bezit van meer dan honderd winterveiligheidspatenten en behoort tot de wereldleiders op het gebied van veiligheid en duurzaamheid. 

Alpine Performance - Nauwkeurig rijgevoel en geavanceerde wintergrip 

Onverwachte veranderingen in het winterweer komen tegenwoordig in heel Europa voor. Extremen worden steeds kenmerkender: variërend van een milde, niet aanwezige winter tot abrupte sneeuwval en ijzige regen. De wegomstandigheden kunnen 's nachts verraderlijk worden als water en sneeuwbrij bevriezen, waardoor de opritten glad en onveilig worden. 

Hoewel het weer onvoorspelbaar kan zijn, mogen uw banden dat niet zijn. Het nieuwe Alpine Performance concept dat in de Nokian Snowproof P wordt gebruikt, biedt een uitzonderlijke combinatie van betrouwbare wintergrip en tegelijkertijd een voorspelbaar en evenwichtig rijgevoel. Het concept bestaat uit een geoptimaliseerd loopvlakprofiel gecombineerd met speciaal op maat gemaakte, dichte lamellen en een nieuwe Alpine Performance-rubbersamenstelling.  

De grootste verandering ten opzichte van het vorige model Nokian WR A4 is te vinden in het loopvlakprofiel. De overgang van het asymmetrische loopvlakprofiel naar richtingsgebonden en symmetrisch zorgt onder alle omstandigheden voor een voorspelbaar en gecontroleerd gedrag waardoor de algehele veiligheid van de band wordt verbeterd. 

Het nieuwe loopvlakprofiel met op maat gemaakte zij- en lengtegroeven maakt het mogelijk om het contactoppervlak tussen de band en de weg te maximaliseren, waardoor de grip en de broodnodige stuurprecisie worden verbeterd. Het geoptimaliseerde contactvlak zorgt zelfs voor gelijkmatige slijtage van de weg, terwijl de nieuweTread Block Support Matrix een logische besturing biedt. De band zorgt voor een stabiel weggevoel en een snelle terugkoppeling naar de besturing, zowel bij hoge snelheden als onder zware winterse omstandigheden.  

Het veranderen van rijstrook op met sneeuwbrij bedekte snelwegen of het vanaf een beijsde kruising  invoegen in druk verkeer kan een uitdaging zijn. In overeenstemming met onze filosofie van productontwikkeling maximaliseert de nieuwe Nokian Snowproof P onder alle rijomstandigheden de veiligheid en blijft de band controleerbaar en betrouwbaar totoj de grenzen van de grip. Ons nieuwe Alpine Performance-concept is speciaal ontwikkeld om een evenwichtige rijervaring te bieden op droge autosnelwegen, straten in de stad met sneeuwbrij en bij besneeuwde bergrittenDe band biedt de broodnodige grip en controle voor pittig rijden en voor wisselende winterse omstandigheden, legt Rantonen uit. 

Veilig in sneeuwbrij 

De Nokian Snowproof P bestrijkt alle winterse weersomstandigheden en biedt betrouwbare prestaties op natte, besneeuwde en met sneeuwbrij bedekte wegen. Sneeuwbrij is een van de moeilijkste omstandigheden om mee om te gaan, vooral wanneer het tussen rijstroken op een drukke snelweg ligt. Het nieuwe loopvlak is ontworpen om gevaarlijke “slush planing” (gladheid in sneeuwbrij) te voorkomen en heeft daarom dichte lamellen (Dense siping) everbonden groeven (Connected grooves)die effectief water en sneeuwbrij tussen de band en de weg verwijderen. Ook dgepolijste groeven (Polished grooves) versnellen de verwijdering van water, wat zorgt voor extra veiligheid en ondersteuning van bestuurders bij regen, terwijl ze de band een gepolijste, stijlvolle uitstraling geven. 

Om de natte eigenschappen van de band verder te verbeteren, is de nieuwe Alpine Performance-rubbersamenstelling ontworpen voor een breed temperatuurbereik. De Nokian Snowproof P trotseert veeleisende en koude winterdagen, maar levert ook bij mildere weersomstandigheden stabiele prestaties. Deze nieuwe, op maat gemaakte loopvlaksamenstelling verhoogt de grip op nat wegdek zonder afbreuk te doen aan de wintereigenschappen van de band. Dankzij het licht rollende loopvlakpatroon en de ultramoderne rubbersamenstelling van het loopvlak heeft de sportieve Nokian Snowproof P zowel een lage rolweerstand als een uitstekende slijtvastheid onder wisselende omstandigheden.  

De veelzijdige sneeuwklauwen (Snow claws) tussen de profielblokken en in de schouderzones zorgen voor een evenwichtige grip op ijs en sneeuw, vooral bij het remmen en accelereren. De rem- en versnellingsboosters (Brake and Acceleration Boosters) op de profielblokken dragen bij aan het verbeteren van de grip in de lengterichting. 

Veelzijdig testen voor uitzonderlijke veiligheid 

De verbeterde gripeigenchappen in sneeuw en sneeuwbrij van de Nokian Snowproof P zijn het resultaat van meer dan vier jaar ontwikkeling. Uit onderzoek blijkt dat sneeuwbrij een van de gevaarlijkste en meest gevreesde elementen van de winter is. De combinatie van smeltende sneeuw, de waterfilm op het wegdek en de mogelijkheid van ijs is zelfs voor een ervaren bestuurder gevaarlijk. De unieke testmethode voor “slush planning” die op de Nokia-testbaan beschikbaar is, maakte de ontwikkeling van de kenmerken van sneeuwbrij op de lange termijn mogelijk. 

De loopvlakprofielen, structuren en rubbersamenstellingen vertegenwoordigen de Finse state-of-the-art expertise en vergden duizenden uren computermodellering, laboratoriumvergelijkingen en authentieke tests onder verschillende omstandigheden. De ontwikkeling omvatte het testen in de arctische omstandigheden van Lapland op het eigen White Hell-testcentrum van Nokian Tyres in Ivalo, Finland. In aanvulling op het koninkrijk van ijs en sneeuw werden ook de eigenschappen van het nieuwe product op natte en droge wegen verfijnd op verschillende Midden-Europese testbanen in Duitsland, Oostenrijk en Spanje.  

Nokian Snowproof P – Gemoedsrust voor winterse wegen  

  • Stabiele prestaties met premium wintergrip 
  • Betrouwbare en nauwkeurige besturing bij hoge snelheden 
  • Lage rolweerstand bespaart brandstof en spaart het milieu 

De belangrijkste innovaties 
 
Alpine Performance-concept. Uitstekende wintergrip en betrouwbare besturing. Het geoptimaliseerde loopvlakprofiel maakt het mogelijk om het contactoppervlak tussen de band en de weg te maximaliseren, waardoor de grip in de winter, de logische besturing en de stuurprecisie worden verbeterd. De op maat gemaakte lamellen zorgen voor een uitstekende grip in de dwars- en lengterichting, waardoor veilig en gecontroleerd kan worden gereden. De Alpine Performance-rubbersamenstelling bestrijdt de koude winterse omstandigheden, maar biedt ook uitstekende prestaties bij milder weer over een breed temperatuurbereik. De nieuw loopvlaksamenstelling verhoogt de grip op nat wegdek zonder afbreuk te doen aan de wintereigenschappen. De lage rolweerstand maakt licht rollen mogelijk, waardoor brandstof wordt bespaard en het milieu gespaard.  
 
Sneeuwklauwen: evenwichtige grip op ijs en sneeuwDe sneeuwklauwen hebben een effectieve grip op het oppervlak bij het rijden op zachte sneeuw, wat zorgt voor een hoogwaardige grip bij het remmen en accelereren. 
 
Rem- en versnellingsboosters: speciaal ontworpen om de grip op sneeuw te verbeteren. Het scherpe, zaagachtige patroon van de boosters verbetert de grip in de lengterichting, wat nodig is voor het remmen en accelereren. 

Op maat gemaakte groeven voor weerstand tegen aquaplaning en slushplaning. De op maat gemaakte groeven versnellen het verwijderen van sneeuwbrij en water door het water efficiënt op te slaan en snel van de band en het rijoppervlak af te voeren. De gepolijste groeven versnellen eveneens de afvoer van water, bieden daarmee extra veiligheid en ondersteunen bestuurders bij regen.  

Tread Block Support Matrix zorgt voor een stabiele en logische besturing. De band blijft stabiel en makkelijk te controleren, zowel bij hoge snelheden als in zware winterse omstandigheden. 

Productfoto´en video´s downloaden 

* Winterbandenonderzoek 2019. De gegevens zijn gebaseerd op een online panelonderzoek dat Nokian Tyres in samenwerking met onderzoeksbureau YouGov in december 2018-januari 2019 heeft uitgevoerd. Het onderzoek vond plaats in vijf landen (Duitsland, Frankrijk, Italië, Polen en Tsjechië) met een steekproef van 500-2.000 respondenten uit elk land. 

Voor meer informatie 

Jaroslav Nálevka, PR Manager McCann Prague, 00420 725 865 874, 
[email protected] 

Zuzana Seidl, PR Manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866,  
[email protected]