do juli 18 02:19 2019 in categorie Bedrijfsnieuws

Geniet van uw campervakantie, een zware last vereist eersteklas banden

Niet alle toeristen willen hun vakantie doorbrengen in drukke steden en dure hotels: velen geven de voorkeur aan kamperen. De populariteit van kamperen is de laatste jaren aanzienlijk toegenomen, bijvoorbeeld in Duitsland, Tsjechië en Polen. Om het meeste uit uw vakantie met een caravan te halen, moet u ervoor zorgen dat deze op de juiste banden rijdt: hoe groter de belasting, hoe hoger de eisen aan de banden. Voor een zorgeloze reis is onderhoud van de banden essentieel.

De populariteit van campers, caravans, aangepaste leveringen of stacaravans neemt gestaag toe. Bijvoorbeeld volgens de laatste statistieken van het Duitse Centraal Voertuigenregister stonden er op 1 januari 2019 532.687 campers en kampeerbusjes geregistreerd in Duitsland. Hun fabrikanten aarzelen niet om steeds geavanceerdere en luxere modellen te ontwikkelen.

Campers zijn zwaar en wanneer ze volgeladen zijn voor de zomervakantie, zijn ze nog zwaarder. De banden die op deze voertuigen worden gemonteerd, moeten niet alleen een extreem hoog gewicht van enkele tonnen dragen, maar moeten tegelijkertijd bestand zijn tegen alle soorten terreinen - van glad asfalt tot grindpaden naar romantische stranden of bospaden. Voordat u met uw camper of caravan vertrekt, moet u niet vergeten om uw banden te controleren - de leeftijd, de mate van slijtage en de bandendruk. Een hogere bandenspanning verhoogt de stabiliteit van het voertuig en vermindert de opwarming van de band. Dit maakt het voertuig beter controleerbaar en verhoogt de weerstand van de banden.

"Banden moeten overeenkomen met de omstandigheden waarin u uw vakantie doorbrengt. U moet hierbij bijvoorbeeld denken aan de snelheidsindex en de laadindex, " zegt Martin Dražík, productmanager bij Nokian Tyres Europe.

Duurzame banden zijn een harde noodzaak voor campers. Alleen daarmee zorgt u voor veilig en zorgeloos rijden. De banden van Nokian Tyres voor campers en caravans maken gebruik van aramidezijwandtechnologie. Dit betekent dat de zijkanten zijn versterkt met extra sterke aramidevezel, die extreme duurzaamheid en veiligheid in alle omstandigheden garandeert.

"Dankzij de aramidezijwandtechnologie bieden de banden nu eersteklas terreinweerstand. De aramidevezel die wordt toegevoegd aan de rubbercompound, versterkt de zijkanten en verhoogt de weerstand tegen penetraties en sneden in contact met stenen, boomwortels, gaten in de weg en stoepranden die anders de band gemakkelijk zouden kunnen beschadigen. Hetzelfde materiaal wordt gebruikt in de luchtvaart- en defensie-industrie, " voegt M. Dražík toe.

Eersteklas duurzaamheid voor bedrijfsvoertuigen en campers

De populaire zomerband Nokian cLine Van met zijwanden die zijn versterkt met aramidevezels, garandeert stabiliteit, unieke duurzaamheid en veiligheid bij veeleisend gebruik. De veiligheid van deze comfortabele en krachtige band wordt verhoogd door de speciale clinch-rubbercompound die flexibel tegen de velgkraag duwt en zo de weerstand van het loopvlak verhoogt bij het vervoer van zware ladingen. Bovendien minimaliseert deze innovatie succesvol het geluid in de cabine. De middenrib van de band wordt gestabiliseerd door een golfachtige groef die het risico van aquaplaning bij plotselinge aanrijdingen in de zomer vermindert en de band helpt zijn vorm te behouden en slijtage te weerstaan. De band behaalde onlangs de 4e plaats in de Duitse zomerbandentest 2019 van ADAC. De band werd aanbevolen om zijn goede brandstofverbruik en zijn prestaties met betrekking tot de mate van slijtage.

De robuuste zomerband Nokian cLineCargo is ontworpen voor zware voertuigen en zorgt voor een uitstekende wegligging, zelfs wanneer deze volledig is geladen. De gebruikte aramide-technologie en de speciale clinch-rubbercompound in combinatie met een aantal stabiliserende en ondersteunende elementen garanderen extreme duurzaamheid van de band, zelfs bij een hogere wielbelasting op bestelwagens en lichte vrachtwagens. De ideale keus voor professioneel gebruik. Promobil, het Duitse autotijdschrift, beloonde Nokian cLine Cargo met de 2e plaats in de zomerbandentest van 2019. De band werd beschreven als "uitstekend en absoluut ongeslagen op een droog wegdek, met een korte remweg onder droge omstandigheden en een zeer hoge rijstabiliteit bij rijstrookwisseltesten". De band werd ook geprezen voor een zeer veilig rijgedrag bij droge omstandigheden.

De hoogwaardige all-year Nokian Weatherproof C-band is uitzonderlijk duurzaam en zorgt voor gelijkmatige slijtage van het loopvlakprofiel. Hij biedt uitstekende prestaties op zowel verse als modderige sneeuw. De Nokian Weatherproof C is verkrijgbaar in twee modellen: met een loopvlakprofiel voor grotere voertuigen en een ander loopvlakpatroon voor lichtere ladingen. Het symmetrische loopvlakprofiel in de vorm van pijlen (Nokian Weatherproof C Cargo) voor bestelwagens zorgt voor een goede grip op een nat en besneeuwd oppervlak. Voor lichte bedrijfsvoertuigen is het speciaal ontwikkelde, asymmetrisch loopvlakprofiel (Nokian Weatherproof C Van) ontworpen, dat het risico op aquaplaning vermindert en het rijcomfort verhoogt. De band is uiteraard uitgerust met aramidetechnologie.

Nog meer comfort dankzij aramidegarantie en een tevredenheidsgarantie

Hoewel de banden van Nokian Tyres voor commerciële en lichte bedrijfsvoertuigen uitzonderlijk duurzaam zijn, kan het leven allerlei onverwachte situaties opleveren. Daarom biedt Nokian Tyres aan zijn klanten de aramidegarantie van Nokian Tyres, die betrekking heeft op schade aan de zijwanden die optreedt tijdens normaal gebruik van de band. Nokian Tyres biedt ook een tevredenheidsgarantie. Als een klant om welke reden dan ook niet tevreden is met zijn nieuwe banden, kan hij deze binnen 14 dagen na aankoop omruilen voor een andere set banden. Deze garanties van Nokian Tyres kunnen worden geclaimd bij geselecteerde detailhandelaren.

 

Bandentips voor zorgeloos autorijden in de zomer

  • Vervang banden die al meer dan 6 jaar in gebruik zijn, zelfs als er nog loopvlak aanwezig is.
  • Kies zomerbanden van hoge kwaliteit. Ze gaan langer mee en hebben betere eigenschappen. U kunt hulp krijgen bij het kiezen van de banden van uw voorkeur door te kijken naar bandentests in autotijdschriften en de EU-bandenlabels.
  • Controleer de bandenspanning. Een juiste bandenspanning verbetert de veiligheid, verlengt de levensduur van de banden en verlaagt het brandstofverbruik. U moet uw bandenspanningen om de drie weken controleren en ook wanneer u aan een langere reis begint. Wanneer u met volle belasting rijdt, verhoog dan de spanning volgens de instructies. Vergeet niet om ook de spanning van uw reserveband te controleren. Controleer de druk wanneer de banden koud zijn.
  • Controleer het loopvlak van de band een paar keer in de zomer. Frequente bestuurders zouden dit vaker moeten doen. De aanbevolen minimale profieldiepte is 4 millimeter, hoewel de wet een lagere waarde toestaat.
  • Verhoog de levensduur van de banden door ze van voor naar achter om te wisselen en omgekeerd wanneer het verschil in profieldiepte 2 mm is.

 

Lees meer over het daadwerkelijke succes in de Europese zomerbandentesten van 2019

Afbeeldingen downloaden

 

Contacten:

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874,
[email protected]

Zuzana Seidl, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866,
[email protected]

 

Twitter I YouTube I Facebook I LinkedIn I Instagram

 

Nokian Tyres ontwikkelt en produceert premium banden voor mensen die waarde hechten aan veiligheid en duurzaamheid. Geïnspireerd door ons Scandinavische erfgoed, vervaardigen wij innovatieve producten voor personenwagens, vrachtwagens en zware machines die u onder alle rijomstandigheden gemoedsrust geven. Onze keten van  Vianorbedrijven biedt banden- en autoservices aan. In 2018 bedroeg de netto-omzet van het bedrijf EUR 1,6 miljard en werkten er ongeveer 4.800 mensen. Nokian Tyres is genoteerd op de beurs Nasdaq Helsinki. Voor meer informatie: www.nokiantyres.nl