di februari 7 01:22 2017 in categoriën Productreleases, Bedrijfsnieuws

Knowhow van de Noordpool:

De robuuste Nokian Hakkapeliitta 44 winterband is het nieuwste winter top-of-the-line product afkomstig uit de samenwerking tussen Nokian Tyres en Arctic Trucks

De extreme omstandigheden van de Scandinavische winters vereisen speciale kennis. Dit is niets nieuws voor het Finse Nokian Tyres, ‘s werelds meest noordelijk gelegen bandenproducent en Arctic Trucks, een IJslands bedrijf dat gespecialiseerd is in het ombouwen van vierwiel aangedreven voertuigen. De twee bedrijven hebben al eerder samengewerkt met als doel het beheersen van ’s werelds meest extreme winterse omstandigheden. Het meest recente resultaat van het partnerschap tussen de twee ijs en sneeuwexperts is de Nokian Hakkapeliitta 44 winterband.

Nokian Hakkapeliitta 44

De Nokian Hakkapeliitta 44 voelt zich thuis in barre winterse omstandigheden

In het arctische klimaat is het belangrijk, dat u kunt vertrouwen op uw banden en zeker weet dat een reis niet onderbroken wordt door een lekke band of onbegaanbaar terrein. De speciale voertuigen van Arctic Trucks worden bijvoorbeeld gebruikt in poolexpedities, dus hun banden moeten aan hoge eisen voldoen. Dat is de reden, waarom de nieuwe Nokian Hakkapeliitta 44 de winter serieus neemt. De band is ontworpen voor intensief gebruik in zware, winterse omstandigheden en juist daarin voelt hij zich het best thuis.

De Nokian Hakkapeliitta 44 is speciaal op maat gemaakt voor de speciale expeditievoertuigen van Arctic Trucks en blinkt uit in grip en duurzaamheid. Het nieuwtje weegt ongeveer 70 kg en heeft een diameter van meer dan een meter. Ondanks zijn robuuste afmetingen beweegt de band makkelijk door diepe sneeuw. 

  • Het middelste gedeelte van het loopvlakpatroon is voorzien van zeer scherpe V-vormige hoeken die geoptimaliseerd zijn voor het uit de groeven verwijderen van sneeuw en brij. De breedte van het loopvlak alsook de maximale luchtruimte van de band garanderen allebei, dat de band zelfs op een zachte ondergrond efficiënt beweegt. Sneeuw is geen uitdaging voor de Nokian Hakkapeliitta 44, verzekert Kalle Kaivonen, R&D Manager van Nokian Heavy Tyres, ons.

Grip en precieze handling in extreme situaties

De Nokian Hakkapeliitta 44 kan met gemak alle soorten wegdek aan. De verstevigde schouderblokken zorgen voor een uitgebalanceerde handling in plotselinge situaties en de centrale rib in de ondersteunde band garandeert een precies gevoel van de weg. Het speciale Nokian Tyres Polar Expedition loopvlakmengsel combineert een eersteklas wintergrip met een duurzaamheid die uitblinkt in extreem koud weer. De Nokian Hakkapeliitta 44 kan uitgerust worden met studs; de band heeft 172 studgaten. Het belangrijkste gebruik van de band is echter zonder studs.

De Nokian Hakkapeliitta 44 is het begin van een volledig nieuw hoofdstuk in de samenwerking tussen de twee experts uit het Arctische gebied. De band is beschikbaar in de maat LT475/70 R17 en is speciaal ontwikkeld voor de zware SUV achtige 4x4 voertuigen van Arctic Trucks. De productie van de band begint binnen de komende paar maanden en de band is exclusief beschikbaar via Arctic Trucks. 

  • De Nokian Hakkapeliitta 44 is de band waar we op hebben gewacht. Arctic Trucks biedt een brede reeks aan oplossingen en producten voor 4x4 voertuigen en de Nokian Hakkapeliitta 44 maakt het voor ons mogelijk om door te gaan met het maken van uitstekende expeditie. Onze voertuigen worden gebruikt in de meest barre omgevingen van de wereld: op gletsjers, in het zuidpoolgebied en in het noordelijke deel van Eurazië. De samenwerking met Nokian Tyres heeft geleid tot uitstekende resultaten en we hebben hoge verwachtingen voor deze nieuwe band, zegt Herjolfur Gudbjartsson, Managing Director voor Arctic Trucks op IJsland.

Nokian Tyres en Arctic Trucks gaan samen door met het klein krijgen van de zwaarste winterse omstandigheden

De Nokian Hakkapeliitta 44 is de voortzetting van het verhaal dat is begonnen in 2014, toen het eerste product van de samenwerking tussen Nokian Tyres en Arctic Trucks, de Nokian Hakkapeliitta LT2 AT35 winterband voor grote vierwiel aangedreven voertuigen, is geïntroduceerd. Hiervoor hebben de bedrijven al gedurende lange tijd commercieel samengewerkt.

De oorsprong van Arctic Trucks kan worden getraceerd naar 1990 toen Toyota op IJsland begonnen is met het aanpassen van 4x4 gebruiksvoertuigen en SUV’s. Momenteel is Arctic Trucks de leidende professional, gespecialiseerd in het ombouwen van allerlei soorten 4WD voertuigen.

Nokian Tyres heeft in 1934 ‘s werelds eerste winterband ontwikkeld en geproduceerd. De Nokian Hakkapeliitta is een van de meest bekende winterbandmerken en reeds een legende in gebieden, waar men weet, wat een echte winter is. De innovatieve producten van Nokian Tyres – voor auto’s, vrachtauto’s en zware machines – tonen hun hoge kwaliteit aan, met name in de sneeuw, zware klimaten en veeleisende rijsituaties.

Nokian Hakkapeliitta 44

  • Maat: LT475/70 R17
  • Profieldiepte: 18 mm
  • Diameter: 1100 mm
  • Gewicht: ca. 70 kg
  • Maximale druk: 240 kPa, bij gewoon gebruik ca. 160 kPa

Foto’s: www.nokiantyres.com/Hakkapelitta44_photos

Video: https://youtu.be/rcnIFhV5xJE

Voor meer informatie:
 
Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874, [email protected]

Zuzana Michalová, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 855, [email protected]