do december 19 12:20 2019 in categoriën Productreleases, Bedrijfsnieuws

Nokian Tyres is de eerste bandenfabrikant die bandenhoezen aanbiedt die gedeeltelijk zijn gemaakt van biomateriaal en het logo "I’m Green" hebben

Nokian Tyres is bezig om zijn bandenhoezen te vervangen door milieuvriendelijkere hoezen. De productie van hoezen die gedeeltelijk uit biomateriaal bestaan, vermindert de uitstoot van koolstofdioxide tot 75% in vergelijking met het maken van hoezen van nieuw of gerecycled plastic.  

“Als groep willen we de koploper van de industrie zijn op het gebied van duurzaamheid en rekening houden met de vraagstukken die de levenscyclus van een band met zich brengt, van grondstoffen en productie tot de juiste recycling van banden. Het produceren van bandenhoezen uit milieuvriendelijkere materialen maakt hier deel van uit,” zegt Marko Mäkelä, Hoofd Verkoop bij Nokian Tyres in Finland.

In Finland en Noorwegen wordt jaarlijks ongeveer 40.000 kg plastic gebruikt voor de bandenhoezen van Nokian Tyres. De productie van de onlangs geïntroduceerde Groen PE + LDPE-bandenhoezen levert een uitstoot van ongeveer 20,02 ton koolstofdioxide op, terwijl de productie van hoezen van nieuw plastic een uitstoot van ongeveer 88 ton en van gerecycled plastic een uitstoot van ongeveer 44 ton betekent.

Het logo "I’m Green" geeft het gebruik van milieuvriendelijkere grondstoffen aan

De lagere uitstoot bij de productie van de hoezen is te danken aan het grotere aandeel van grondstoffen die gebaseerd zijn op suikerriet-etheen. Suikerriet heeft tijdens de groeifase al koolstofdioxide uit de atmosfeer opgenomen, waardoor de uiteindelijke uitstoot bij de productie van de hoezen wordt verminderd.

De bandenhoezen hebben het logo "I’m Green" verkregen vanwege hun milieuvriendelijkheid. Nokian Tyres is de eerste bandenfabrikant ter wereld die bandenhoezen met het logo aanbiedt.

Het "I’m Green" logo is eigendom van het petrochemische bedrijf Braskem en het gebruik ervan wordt strikt gecontroleerd en gereguleerd. Om in aanmerking te komen voor het logo moet meer dan 50% van de grondstoffen in de productsamenstelling Groen PE zijn. Van de hoezen die Nokian Tyres gebruikt, is 55 procent van de grondstoffen Groen PE.

Download afbeeldingen en infographic

Voor meer informatie:

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874,
[email protected]

Zuzana Seidl, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866,
[email protected]