do februari 28 02:30 2019 in categorie Bedrijfsnieuws

Nokian Tyres naar de Silver Class gestegen in de beoordeling van duurzame bedrijven door RobecoSAM

Nokian Tyres is opnieuw geselecteerd als een van de meest duurzame bedrijven ter wereld. Het bedrijf ontving de Silver Class-onderscheiding in het RobecoSAM Sustainability Yearbook 2019, dat in februari is gepubliceerd. RobecoSAM is een expert op het gebied van duurzaamheid en zijn jaarlijkse beoordeling wordt beschouwd als een bijzonder betrouwbaar en uitgebreid rapport over hoe duurzaamheid wordt geïmplementeerd in bedrijven over de hele wereld.

Nokian Tyres was een van de twee Finse bedrijven en het enige bedrijf uit de Auto Components-sectie die een plaats in de Silver Class hebben bereikt. Vorig jaar ontving Nokian Tyres de Bronze Class-onderscheiding. Er zijn 39 bedrijven beoordeeld in de Auto Components-sectie, dus de erkenning werkt als een waardevolle benchmark onder branchegenoten.

"We zijn blij dat onze inspanningen op verschillende gebieden van duurzaamheid vruchten afwerpen. We zetten ons in voor lange-termijndoelen en deze erkenningen moedigen ons aan om het goede werk voort te zetten ", zegt Teppo Huovila, Vice President Quality & Sustainability bij Nokian Tyres.

Dit is waar we trots op zijn:

8% LAGERE ROLWEERSTAND

We hebben de rolweerstand van onze banden tussen 2013-2018 gemiddeld met 8% kunnen verlagen. De gemiddelde 8% vermindering van de rolweerstand van onze banden die zijn verkocht in 2018, vermindert de CO2-uitstoot elk jaar met de jaarlijkse uitstoot van 65.000 personenauto's.

GEZONDHEIDSRISICO'S VERMINDEREN

Nokian Tyres is een pionier in het elimineren van mogelijke gezondheidsrisico's van grondstoffen. Wij waren de eersten in onze branche die het gebruik van hoog aromatische oliën hebben opgegeven. We gebruiken hernieuwbare grondstoffen, zoals koolzaadolie in winterbanden en dennenolie in zomerbanden, en zijn actief op zoek naar nieuwe grondstoffen.

ZONNE-ENERGIE

We hebben zonnepanelen geïnstalleerd in ons bandenmagazijn in Vermont in de VS. Zonnepanelen genereren duurzame en schone energie om de distributiefaciliteit van stroom te voorzien.

De jaarlijkse Corporate Sustainability Assessment van RobecoSAM richt zich op financiële, mate, riële factoren die van invloed zijn op de waarde-aandrijvers van een bedrijf. Factoren zoals het vermogen van een bedrijf om te innoveren, talent aan te trekken en te behouden of zijn operationele eco-efficiëntie voor investeerders te verbeteren, omdat ze van invloed zijn op de concurrentiepositie van een bedrijf en de financiële prestaties op de lange termijn.

Voor het Sustainability Yearbook 2019 evalueerde RobecoSAM meer dan 2.600 beursgenoteerde bedrijven op basis van de informatie uit 2018.

Het Auto Components-gedeelte van RobecoSAM is hier te zien. (https://yearbook.robecosam.com/fileadmin/Files/Industries/Auto_Components.pdf )

Foto's downloaden: www.nokiantyres.com/sustainabilityphotos

Contacten:

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874, [email protected]

Zuzana Seidl, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866, [email protected]

Twitter I YouTube I Facebook I LinkedIn I Instagram