wo oktober 2 08:00 2019 in categoriën Productreleases, Bedrijfsnieuws

Nokian Tyres viert de opening van zijn eerste Amerikaanse fabriek

De bandenfabrikant gaat miljoenen banden produceren in een van de meest geavanceerde bandenproductiefaciliteiten ter wereld.

Nokian Tyres viert woensdag de officiële opening van zijn Noord-Amerikaanse productiefabriek in Dayton, Tennessee. Het complex van 830.000 vierkante voet (77.000 vierkante meter) is een van de meest geavanceerde bandenproductiefaciliteiten in de industrie.

Het bedrijf geeft uitdrukking aan zijn waarden van veiligheid en duurzaamheid door ongeveer vier miljoen banden per jaar in de fabriek te produceren, zodra de volledige capaciteit is bereikt. In dat stadium zal het bedrijf meer dan 400 werknemers in dienst hebben. De fabriek bevindt zich momenteel in de proefproductiefase en zal begin 2020 gereed zijn om banden voor commercieel gebruik te produceren.

Nokian Tyres heeft zich als doel gesteld de Noord-Amerikaanse omzet in vijf jaar te verdubbelen.

“De officiële opening van de fabriek in Dayton is een belangrijke mijlpaal in onze groeidoelstelling”, zegt Hok Korhonen, president en CEO van Nokian Tyres.

“Ons hardwerkende multinationale team heeft de visie van ons bedrijf tot leven gebracht door niet-aflatend teamwerk en wij willen hun prestaties graag vieren. De Noord-Amerikaanse fabriek biedt een premiumrelatie met onze klanten door veilige, duurzame producten te produceren die zijn toegesneden op de behoeften van Noord-Amerikaanse consumenten.”

Nokian Tyres is opgericht in Finland en heeft daar zijn hoofdkantoor. Nokian Tyres is de uitvinder van winterbanden en banden voor alle weersomstandigheden en blijft in zijn andere vestigingen in Finland en Rusland premiumproducten vervaardigen voor alle belangrijke marktsegmenten van personenauto's, inclusief de markt voor "all-season"-banden. Met de Dayton-fabriek richt het bedrijf zich op het voldoen aan de groeiende Noord-Amerikaanse vraag en op het benutten van kansen in de markt voor "all-season"- en "all-weather"-banden.

De nieuwe Dayton-fabriek is het resultaat van dag en nachtsamenwerking tussen de Noord-Amerikaans leiding, experts uit Finland en Rusland, bouwvakkers, installateurs van apparatuur en een enthousiaste eerste groep lokale medewerkers die graag de veiligste, meest duurzame banden op het continent maken.

Nokian Tyres hanteert strikte duurzaamheidsnormen in de fabriek om afval en uitstoot te minimaliseren. Op de parkeerplaats worden zonnepanelen geïnstalleerd en het bedrijf zal overtollige materialen die het gevolg zijn van de productie recyclen. De zonnepanelen op de parkeerplaats zullen 3 megawatt elektriciteit genereren voor gebruik in de productiefaciliteit. In september werd Nokian Tyres voor het derde jaar op rij geselecteerd in de Dow Jones Sustainability Index. Alleen de top 10% van de meest duurzame bedrijven ter wereld is opgenomen in de index.

De milieuvriendelijke productiefaciliteit zal een robuuste mix van producten voor alle seizoenen en alle weersomstandigheden gaan produceren om zowel aan de behoeften van de consument als aan de stijgende vraag naar de producten te voldoen. De fabriek stelt het bedrijf ook in staat om zijn producten efficiënter aan klanten te leveren. De fabriek geeft Nokian Tyres de mogelijkheid om zijn wereldwijde productienetwerk af te stemmen op de behoeften van klanten in andere regio's, capaciteit vrij te maken om producten toe te snijden op die markten en het reactievermogen richting zijn klanten aldaar te vergroten. 

Meer informatie over de productiefaciliteit is beschikbaar op NokianTires.com/DaytonFactory.

Download de afbeeldingen

Verdere informatie en contact:

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874,
[email protected]

Zuzana Seidl, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866,
[email protected]