FacebookInstagrammenu-iconicon-playscroll-downsearchTwitterYouTube

Feiten over banden

Een echte high-quality band is veel meer dan een stuk rubber; het resultaat van nauwgezette ontwikkeling en grondig testen, het is een zorgvuldig voorbereid high-tech product met een hoge mate handwerk, chemische en technische expertise, precisie en high-quality grondstoffen. Geen wonder dan, dat het twee tot vier jaar ontwikkelingswerk kost, voordat een nieuwe band de weg opkomt.

Nuttige tips voor bandenonderhoud

Banden zijn het belangrijkste veiligheidsaccessoire op uw auto: zij zijn de verbinding tussen u en het wegoppervlak. Banden beïnvloeden de veiligheid en het rijcomfort in grote mate. Zorg, dat uw banden in goede conditie zijn en denk eraan om ze te onderhouden.

Populairste artikelen

FAQ

Zijwandmarkeringen, zorg voor de banden, productie- en milieuvraagstukken.

Zijwandmarkeringen

De bandmaat is de belangrijkste informatie die op de band staat vermeld. De maataanduiding wordt gespecificeerd als een serie getallen en letters, bijvoorbeeld 205/55 R 16 94 V XL.

Bandenspanningen

Temperatuur heeft een aanzienlijke invloed op de bandenspanning. De temperatuur in een warme garage kan tot 30 ˚C hoger zijn dan buiten. De bandenspanning die binnen wordt gemeten, is lager dan vereist in de buitentemperatuur.

EU bandenlabel

Met ingang van november 2012 wordt het kopen van nieuwe banden in de Europese Unie makkelijker gemaakt door de nieuwe bandenlabels die gelijk zijn aan de energielabels voor huishoudelijke apparaten. De labels gidsen consumenten naar het aanschaffen van banden die van hogere kwaliteit zijn en daarom veiliger.

Populairste artikelen

Productieproces

De belangrijkste grondstoffen van een band zijn natuurlijke rubber, synthetische rubber, roet en olie. Het aandeel van rubbermengsels in het totale gewicht van een band is meer dan 80%. De rest bestaat uit verschillende soorten versterkende materialen.