De snelste op ijs 335,713 km/h!

Het nieuwe wereldrecord voor de snelste auto op ijs is bereikt door Nokian Tyres, uitvinder van de winterband, toen testrijder Janne Laitinen een snelheid behaalde van 335,713 kilometer per uur (208,602 mph) op het ijs van de Botnische Golf in de winterse vrieskou. Grip en snelheid als nooit eerder werden verzekerd door het nieuwe speerpuntproduct voor de wereldwijd leidende producent van winterbanden – de Nokian Hakkapeliitta 8 studded band (255/35R20 97 T XL).

Bekijk video

Zelfde plaats, auto en automobilist als voorheen maar nu met de nieuwe Nokian Hakkapeliitta 8

De auto die in deze exceptionele test werd gereden door de eigen “Iceman” van het bedrijf, Janne Laitinen, die houder is van meerdere wereldrecords, was een Audi RS6. De snelheid van het eigen testvoertuig van Nokian Tyres bereikte bijna 340 kilometer per uur (211,27 mph) gedurende het record. Het nieuwe wereldrecord is gevestigd op 9 maart nabij de stad Oulu, op een baan van 12 kilometer (7,5 mile) die is aangelegd op het ijs van de Botnische Golf.

Iceman Janne Laitinen

Nokian Tyres heeft het vaak over de gut feelings van testrijders. Zij kunnen informatie verstrekken die zelfs de meest geavanceerde technische instrumenten of computers niet kunnen ontdekken. Testrijder Janne Laitinen kent het geheim achter ‘s werelds beste winterbanden. Hij is een onvervangbaar deel van de productontwikkeling van banden.

Toen de nieuwe Hakkapeliitta 8 van Nokian Tyres zijn kracht bewees op het ijs van de Botnische Baai, in genadeloos Scandinavisch winterweer, had hij al duizenden uren productontwikkeling achter zich. Maar het kostte nog steeds honderden uren professioneel werk en toewijding tegen ijs, sneeuw en wind, voordat het nieuwe record voor rijden op ijs op 335,713 km/h (208,602 mph) was gevestigd.