Wereldrecord sneeuwruimen

Nokian Tyres en Valtra hebben het wereldrecord sneeuwruimen behaald met een autonome tractor. Het snelheidsrecord werd in maart 2018 behaald met een onbemande Valtra T254 Versu-tractor uitgerust met Nokian Tyres Hakkapeliitta TRI-banden. De tractor, zonder bestuurder, ruimde sneeuw op een gesloten weg in Zuid-Finland met een snelheid van 73,171 km/h.

BEKIJK VIDEO

"De voorspelbaarheid en de auto-achtige bediening van de Nokian Tyres Hakkapeliitta TRI, in combinatie met zijn enorme tractie, hebben de band een populaire keuze gemaakt bij winteraannemers."
Toni Silfverberg, Hoofd verkoop en marketing bij Nokian Heavy Tires

De Valtra T254 Versu is bekroond met de titel Tractor van het jaar 2018 en wordt breed gewaardeerd door zowel aannemers als boeren vanwege zijn veelzijdigheid in een breed scala aan taken, waaronder landbouw, bosbouw en gemeentelijke onderhoudstaken. Hoewel niet nodig om dit snelheidsrecord te bereiken, is de standaard T254 Versu uitgerust met de innovatieve SmartTouch-gebruikersinterface, die door tractorbestuurders alom geprezen wordt vanwege zijn intuïtieve bediening.

"Voor veel van onze klanten heeft het gebruiksgemak van de SmartTouch-armleuning de drempel verlaagd om te investeren in technologieën die eerder als prettig om te hebben of te ingewikkeld werden beschouwd, zoals automatische begeleiding, taakbeheer en telemetrie. Tegelijkertijd zien we een groeiende vraag naar nieuwe technologieën die de efficiëntie helpen verhogen en die integreren met bestaande bedrijfssystemen. We zijn vastbesloten om voorop te blijven lopen met het aanbieden van innovatieve technologie in onze SmartTouch-tractoren ", aldus Mikko Lehikoinen, marketingdirecteur van Valtra EME.

Het snelheidsrecord is behaald in gecontroleerde omstandigheden en met medewerking van onderzoeksteams van zowel Nokian Tyres als Valtra. Autonome technologie is van groeiend belang in vele industrieën, waaronder logistiek, wegenbouwmachines en landbouw. Als de toonaangevende Scandinavische tractorfabrikant heeft Valtra een lange geschiedenis in het bouwen van machines die zijn aangepast voor wegonderhoud in koude omstandigheden. De gegevens die uit het snelheidsrecord zijn gehaald, bieden waardevolle gegevens voor toekomstig onderzoek naar autonome technologie.

Het overschrijden van de normale tractorsnelheid met een aan de voorzijde gemonteerd werktuig en op een glad oppervlak zorgt voor spanning op de tractor en zijn banden. Het blokloopvlakpatroon van de Nokian Tyres Hakkapeliitta TRI-banden is speciaal ontworpen voor stabiliteit op ijzige en besneeuwde oppervlakken.

"De voorspelbaarheid en de auto-achtige bediening van de Nokian Tyres Hakkapeliitta TRI, in combinatie met zijn enorme tractie, hebben de band een populaire keuze gemaakt bij winteraannemers", aldus Toni Silfverberg, hoofd verkoop en marketing bij Nokian Heavy Tires. "Dezelfde functies lenen zich ook goed voor werken met recordsnelheden."

Dit is het tweede wereldrecord in condities onder nul, dat is behaald door Nokian Tyres en Valtra. In 2015 hebben de twee Finse fabrikanten samengewerkt met de rallylegende Juha Kankkunen om het huidige snelheidsrecord voor het rijden met een tractor op ijs op 130,165 km / u te behalen met een Valtra T234 Versu-tractor met Nokian Tyres Hakkapeliitta TRI-banden.