do september 5 11:45 2019 in categoriën Productreleases, Bedrijfsnieuws

Gemoedsrust voor de zomerse wegen van Midden-Europa: Nieuwe Nokian Powerpoof SUV en Nokian Wetproof SUV zijn gebaseerd op een testwinnende technologie

De Scandinavische premium bandenfabrikant Nokian Tyres introduceert nieuwe zomerbanden voor sport utility vehicles en crossovers. De nieuwe Nokian Powerproof SUV is ontworpen voor veilig en zorgeloos rijden en biedt gemoedsrust voor zowel snelle rijstrookwisselingen als plotseling remmen, terwijl de nieuwe Nokian Wetproof SUV uitstekende remprestaties op nat wegdek en een krachtige weerstand tegen aquaplaning biedt. Beide nieuwe producten zijn voorzien van de Dual Zone Safety-technologie die bekend is van onze test winnende personenautobanden.

De toenemende populariteit van krachtige SUV's en trendy crossovers betekent dat er een groeiende vraag is naar premium SUV-banden. Nokian Tyres lanceert twee nieuwe SUV-producten op basis van de test winnende personenautobanden Nokian Powerproof en Nokian Wetproof.

Volgens het consumentenonderzoek van Nokian Tyres waarderen vooral Europese bestuurders een goede rijstabiliteit en uitstekende grip in hun SUV zomerbanden. SUV-banden moeten ook sterk genoeg zijn om grote, zware voertuigen stabiel te houden, zelfs bij hoge snelheden. De nieuwe SUV-banden zijn uitgerust met de unieke Aramid Sidewall technology van Nokian Tyres en hebben een sterke en verbeterde SUV-structuur. De structuur van de zijwand bevat extreem sterke aramidevezel, waardoor de banden beter bestand zijn tegen plotselinge schokken en sneden die een rit anders gemakkelijk zouden kunnen onderbreken. Dergelijke schade vereist meestal het monteren van een vervangende band.

- Veiligheid is altijd het belangrijkste principe van onze ontwikkelingsfilosofie. We weten dat zomerbanden van lenteochtenden tot laat in de herfst veilig en betrouwbaar moeten werken. Bij het ontwikkelen van onze nieuwe SUV-producten is er speciale aandacht besteed aan functionaliteit in alle weersomstandigheden en onder alle omstandigheden. De met Aramide versterkte zijwanden bieden gemoedsrust en een uitzonderlijke bescherming tegen gaten in de weg en sneden, zegt Jarno Röytiö, Development Manager bij Nokian Tyres.

De nieuwe SUV-producten zijn een natuurlijk continuüm van de uitbreiding van de selectie zomerbanden van Nokian Tyres’ op de Midden-Europese markt. Als bewijs van uitmuntendheid hebben de Nokian Powerproof SUV en de Nokian Wetproof SUV beide het TÜV-bandenprestatiemerk gekregen. Dit keurmerk van de onafhankelijke TÜV SÜD-testorganisatie bevestigt dat de nieuwe SUV-banden zich qua kwaliteit en prestaties gunstig onderscheiden van hun premium concurrenten. De nieuwe producten zullen in het voorjaar van 2020 beschikbaar zijn voor de consumenten.

Nieuwe Nokian Powerproof SUV - Nauwkeurige besturing, aangenaam rijgevoel

De nieuwe Nokian Powerproof SUV is een UHP zomerband, ontworpen voor krachtige SUV's die op de Midden-Europese snelwegen rijden. Het Dual Zone Safety-concept, bekend van de banden voor personenauto's, zorgt ervoor dat het contactoppervlak van de Nokian Powerproof SUV exact en voorspelbaar blijft.

De Dual Zone Safety technologie bestaat uit twee functionele zones. De Power Zone op de buitenschouder van de band zorgt voor nauwkeurige besturing. De stevige loopvlakblokken in combinatie met het Slope Groove Design zorgen voor een nauwkeurige handling op droog asfalt, zelfs bij hoge snelheden.

De Wet Safety Zone aan de binnenkant de weerstand tegen aquaplaning maximaliseert veiligheid op nat wegdek De logische en stabiele besturing wordt gecombineerd met een geoptimaliseerde grip op nat wegdek, aangezien de grip op nat wegdek van tot klasse A behoort. De trapeziumvormige stroomgroeven verdelen de brede voor SUV’s op maat gemaakte middenrib en de rib die het dichtst bij de binnenschouder ligt. Dit vegende, wikkelende ontwerp van de bodem van de groeven zorgt voor een effectieve preventie van aquaplaning door water op te slaan en het verwijderen van water tussen de band en het wegdek te versnellen.

De gegroefde binnenste schouderblokken ondersteunen ook een behendige weerstand tegen aquaplaning. De in de loopvlakblokken gevormde groefuiteinden zijn verspreid en hun zijden hebben een hoornachtige indrukking. Deze Swoop Grooves vergemakkelijken verder het verwijderen van water. De brede en gepolijste hoofdgroeven slaan ook effectief water op, wat de veiligheid bij regenachtig weer verbetert.

Duurzame structuur en stevige handling

De nieuwe sterke en duurzame SUV-structuur, speciaal ontwikkeld voor snel rijden, biedt stabiliteit vanaf de eerste momenten van de lente tot het hete asfalt van de late zomer.

Het loopvlak van de band is ontwikkeld voor veeleisend gebruik en hogere snelheden. De nieuwe Dynamic Grip SUV-compound is geoptimaliseerd voor SUV-gebruik en biedt uitstekende grip en maximale duurzaamheid. De meerlagige loopvlakstructuur vermindert ook de rolweerstand, waardoor de nieuwe Nokian Powerproof SUV licht rolt en tegelijk brandstof bespaart.

- Het loopvlakpatroon en de structuur werken samen om een contactpatroon voor de band te creëren dat een logisch en voorspelbaar gevoel op de weg en snelle stuurfeedback biedt bij zowel regen als zonneschijn. Het wegcontact is stabiel en dynamisch, wat een uitstekende grip en nog betere duurzaamheid op snelwegen en slecht onderhouden bergwegen betekent, legt Development Manager Röytiö uit.

 

Nokian Powerproof SUV - Gemoedsrust voor strakkere bochten

  • Nauwkeurige en voorspelbare besturing bij hoge snelheden op snelwegen
  • Maximale stabiliteit en een aangenaam rijgevoel
  • Extra sterke Aramid Sidewalls voor alle avonturen van het leven

De Nokian Powerproof SUV behoort in de topklasse van SUV-banden: de UHP-categorie. De maatselectie biedt 29 producten van 17 tot 21 inch, met snelheden van V (240 km / h), W (270 km / h) en Y (300 km / h).

Belangrijkste innovaties:

Dual Zone Safety. Stabiliteit en nauwkeurige besturing op droog en nat wegdek. De Power Zone op de buitenschouder van de band verbetert nauwkeurige besturing, terwijl de Wet Safety Zone aan de binnenkant de verbetert preventie van aquaplaning op natte wegen.

Power Zone. Nauwkeurige besturing. De nieuwe, duurzame SUV-structuur, het gestroomlijnde loopvlakpatroon, de stevige loopvlakblokken en het Slope Groove Design met schuine groefranden maken rijden op droog asfalt nauwkeurig en gecontroleerd.

Door de natte veiligheidszone gecontroleerde grip op natte wegen. De trapeziumvormige stroomgroeven verdelen de middelste rib en de rib het dichtst bij de binnenschouder. Het vegende, wikkelende ontwerp van de groefbodems zorgt voor een effectieve preventie van aquaplaning door water op te slaan en het verwijderen van water tussen de band en het wegdek te versnellen. De Swoop Grooves ondersteunen ook een behendige weerstand tegen aquaplaning. De groefuiteinden gevormd in de binnenste loopvlakblokken zijn uitgespreid en hun zijden hebben een hoornachtige indrukking om het verwijderen van water te versnellen.


Dynamic Grip SUV rubbersamenstelling. Betrouwbare grip op nat en droog wegdek. De functionele molecuulketens en polymeren vormen een dichte en flexibele maasachtige structuur die een betrouwbare grip garandeert, zelfs bij hoge snelheden. De meerlagige structuur vermindert ook de rolweerstand.

Aramid Sidewall technologie. Extreme duurzaamheid. De extreem sterke aramidevezels versterken de zijwanden van de band en bieden meer duurzaamheid en bescherming voor veeleisende rijsituaties. De vezel maakt de band beter bestand tegen impacts en sneden die hem anders gemakkelijk zouden kunnen beschadigen.

Silent Groove Design. Verbeterd rijcomfort. Dit ontwerp regelt zowel het interieur als het exterieur rolgeluid van het voertuig; het regelt de luchtstroom en voorkomt het creëren van een onaangenaam, huilend geluid. Het ontwerp vermindert ook de luchtweerstand, die het oppervlak van de band koelt. Dit verbetert de slijtvastheid van de band en biedt de bestuurder meer kilometers.

Nieuwe Nokian Wetproof SUV - Extreme veiligheid op nat en droog wegdek

De nieuwe Nokian Wetproof SUV is een veilige en betrouwbare zomerband voor kleine en middelgrote SUV's op de wegen van Midden-Europa. De belangrijkste kenmerken van de band zijn de uitstekende remprestaties op nat wegdek en een krachtige weerstand tegen aquaplaning, waardoor zelfs op regenachtige dagen rijden makkelijk en comfortabel is. Net als het testwinnende kleiner broertje, beschikt hij over een unieke veiligheidszonetechnologie, speciaal ontwikkeld voor wisselende zomeromstandigheden.

- We weten dat Europese bestuurders het hebben van een goede grip hebben op zowel natte als droge wegen als bijzonder waardevol beschouwen. De Nokian Wetproof SUV biedt de best mogelijke combinatie van natte en droge eigenschappen. We hebben de grip op nat wegdek en de weerstand tegen aquaplaning aanzienlijk kunnen verbeteren, wat betekent dat we meer veiligheid kunnen bieden voor klanten die in natte omstandigheden rijden. De grip op nat wegdek van de Nokian Wetproof SUV is op topniveau, legt Jarno Röytiö, Product Development Manager voor Nokian Tyres, uit.

Dual Zone Safety - Totale controle onder natte en droge omstandigheden

De zomerbanden van de Nokian Tyres zijn speciaal ontwikkeld voor wisselende omstandigheden. De zomer in Europa is vaak warm maar ook veranderlijk en zomerregen kan in zware buien vallen. Het is gemakkelijk om het gevaar van aquaplaning te vergeten bij plotselinge weersveranderingen.

- Midden-Europese wegen zijn vaak vol spleten en een plotselinge regenbui kan ervoor zorgen dat de auto last krijgt van aquaplaning, vooral als er veel water op de weg en in de sporen is. Naarmate de rijsnelheid toeneemt, kan de massa water die onder de band wordt geduwd, de band volledig van het wegdek tillen. De band moet water naar de zijkanten en weg van onder de band vandaan kunnen leiden, zegt Röytiö.

Het geheim achter de verfijnde balans tussen natte en droge eigenschappen is het Dual Zone Safety-concept, dat veiligheid en rijvertrouwen biedt in alle omstandigheden. Het loopvlak van de band is verdeeld in twee functionele zones. Deze nieuwe technologie genaamd Dual Zone Safety biedt een uitstekende combinatie van droge en natte prestaties. De Stability Zone bevindt zich aan de buitenkant van de band en maakt manoeuvreren eenvoudig en zelfverzekerd door het bieden van goede stabiliteit en handlingeigenschappen, terwijl de Wet Safety Zone aan de binnenkant de grip op nat wegdek en weerstand tegen aquaplaning verbetert.

Stability Zone – Evenwichtig rijgevoel feel en comfortabel rijden

Het Responsive Lock-concept versterkt de uitstekende handling en natte eigenschappen en ondersteunt de langsribben terwijl het water vrijer van de band kan wegstromen. De groeven van de ribben zijn uitgerust met in elkaar grijpende tegenhangers, die reageren door stevig tegen elkaar aan te drukken, wanneer de band tegen het wegdek drukt. Dit nieuwe, innovatieve ontwerp verhoogt de rijstabiliteit zonder de veiligheid op nat wegdek in gevaar te brengen.

Het Silent Groove Design regelt zowel het interieur als het exterieur rolgeluid van het voertuig en is een innovatie op de wanden van de band die het rijcomfort verbetert. Het golfbalachtige oppervlakontwerp regelt de luchtstroom en voorkomt het creëren van een onaangenaam, huilend geluid. Het ontwerp vermindert ook de luchtweerstand, die het oppervlak van de band koelt. Dit verbetert de slijtvastheid van de band en biedt de bestuurder meer kilometers.

Wet Safety Zone - weerstand tegen aquaplaning deluxe

Wanneer een band meer water tegenkomt dan hij kan verspreiden, treedt aquaplaning op. Voor maximale preventie van aquaplaning zijn de schoudergebieden van de band voorzien van Trumpet Grooves, kogeltype-achtige inspringingen die zijn geoptimaliseerd voor doorstroming; ze slaan water op tussen de band en de weg, versnellen de stroom van de hoofdgroeven naar de dwarsgroeven en maximaliseren de grip.

De Aqua Hybrid SUV-compound biedt ook extra veiligheid voor regenachtig weer. Deze nieuwe generatie rubbersamenstelling met geavanceerde polymeersoorten en een verbeterde silicastructuur biedt uitstekende grip op nat wegdek en lagere brandstofkosten. De grip op nat wegdek behoort tot de beste in de branche, in klasse A.

De Polished main grooves voorkomen ook de gevaren van regenachtig weer en geven de band een stijlvol uiterlijk en een belangrijke functie, omdat het water gemakkelijk en efficiënt van de gladde en gepolijste hoofdgroeven stroomt.

Verbeterde grip en maximale duurzaamheid

De robuuste en duurzame structuur van de Nokian Wetproof SUV wordt gecombineerd met de speciaal versterkte Aramid sidewalls om ervoor te zorgen dat de band de impacts en sneden kan weerstaan ​​die tijdens het rijden kunnen optreden. De Stone Ejectors op de hoofdgroeven zorgen voor extra duurzaamheid, terwijl de Grip Claws op de randgebieden de grip vergroten.

De Aramid Sidewall technology biedt een nieuw soort duurzaamheid. De zijwandstructuur van de band bevat extreem sterke aramidevezel. De vezel maakt de band beter bestand tegen impacts en sneden. Steenuitwerpers voorkomen dat scherpe stenen zich aan de band hechten en de bandenstructuur binnendringen.

Naast stadsverkeer moet de band ook betrouwbaar werken op onverharde en onverharde wegen. De Grip Claws tussen de loopvlakblokken op het oppervlak van de band verbeteren de grip, vooral bij remmen en accelereren. Deze speciale klauwen zijn ontworpen om te helpen bij rijden op zandwegen en andere zachte oppervlakken. De klauwen grijpen op een gecontroleerde manier het wegdek vast en zorgen voor een betere grip en remgrip voor de band.

Nokian Wetproof SUV - Gemoedsrust voor regenachtige dagen

  • Extreme veiligheid op nat en droog wegdek
  • Stabiliteit en comfort op topniveau, ook op ruige wegen
  • Extra sterke Aramid-Sidewalls voor maximale duurzaamheid

De nieuwe Nokian Wetproof SUV wordt aangeboden in de snelheidscategorieën H (210 km / h), V (240 km / h) en W (270 km / h), en het matenbereik omvat 27 items van 16-inch tot 19-inch.

Belangrijkste innovaties:

Dual Zone Safety. De Stability Zone op de buitenschouder van de band verbetert nauwkeurige besturing, terwijl de Wet Safety Zone aan de binnenkant de verbetert preventie van aquaplaning op natte wegen.

Responsive Lock-concept: de groeven van de langsribben zijn uitgerust met in elkaar grijpende tegenhangers, die reageren door stevig tegen elkaar aan te drukken, wanneer de band tegen het wegdek drukt. Deze delen ondersteunen de longitudinale ribben die de rijstabiliteit verhogen en zorgen voor een effectieve weerstand tegen aquaplaning door het water vrijer van de band te laten stromen.

Aramid Sidewall technologie. Extreme duurzaamheid. De extreem sterke aramidevezels versterken de zijwanden van de band en bieden meer duurzaamheid en bescherming voor veeleisende rijsituaties. De vezel maakt de band beter bestand tegen impacts en sneden die hem anders gemakkelijk zouden kunnen beschadigen.

Aqua Hybrid SUV rubbermengsel: Meer veiligheid voor regenachtig weer. Een rubbermengsel van nieuwe generatie heeft een uitstekende natte grip en lager brandstofkosten.

Trumpet Grooves: voor een geoptimaliseerde flow. De groeven slaan water op tussen de band en de weg, waardoor de stroom van de hoofdgroeven naar de dwarsgroeven wordt versneld en de grip wordt gemaximaliseerd.

Het Silent Groove Design regelt zowel het interieur als het exterieur rolgeluid van het voertuig en is een innovatie op de wanden van de band die het rijcomfort verbetert. Het golfbalachtige oppervlakontwerp regelt de luchtstroom en voorkomt het creëren van een onaangenaam, huilend geluid. Het ontwerp vermindert ook de luchtweerstand, die het oppervlak van de band koelt. Dit verbetert de slijtvastheid van de band en biedt de bestuurder meer kilometers.

Gepatenteerde veiligheid

Voor extra veiligheid zijn de Nokian Powerproof SUV en de Nokian Wetproof SUV beide voorzien van een door Nokian Tyres gepatenteerde Driving Safety Indicator (DSI). De locatie- en drukindicatoren op het informatiegebied op de zijwand van de band verbeteren ook de veiligheid. In het informatiegebied kunt u de juiste bandenspanning en installatielocatie vastleggen bij het verwisselen van de banden. Het comfort en de veiligheid kunnen verder worden verbeterd door een extra sectie die kan worden gebruikt om het aandraaimoment van de bouten te registreren.

 

Download product foto’s en video’s

 

Meer informatie:

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874,
[email protected]

Zuzana Seidl, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866,
[email protected]

Jarno Röytiö, Product Development Manager Nokian Tyres, 00358104018552
[email protected]

 

Nokian Tyres ontwikkelt en produceert premium banden voor mensen die waarde hechten aan veiligheid en duurzaamheid. Geïnspireerd door ons Scandinavische erfgoed, vervaardigen wij innovatieve producten voor personenwagens, vrachtwagens en zware machines die u onder alle rijomstandigheden gemoedsrust geven. Onze keten van  Vianorbedrijven biedt banden- en autoservices aan. In 2018 bedroeg de netto-omzet van het bedrijf EUR 1,6 miljard en werkten er ongeveer 4.800 mensen. Nokian Tyres is genoteerd op de beurs Nasdaq Helsinki. Voor meer informatie: www.nokiantyres.nl

 

Twitter I YouTube I Facebook I LinkedIn I Instagram