do oktober 17 12:00 2019 in categoriën Productreleases, Bedrijfsnieuws

Het winteraanbod van Nokian Tyres: premium winterbanden helpen u om alle weersomstandigheden te bedwingen

Onverwachte veranderingen in het winterweer zijn tegenwoordig overal in Europa normaal. Zware regenval komt steeds vaker voor, waardoor de hoeveelheid altijd gevaarlijke modder toeneemt, terwijl rijden op droge wegen ook gebruikelijk is. Om de grillen van de Europese winter te overwinnen, biedt ’s werelds meest noordelijke bandenfabrikant een assortiment hoogwaardige winterbanden aan waarop u kunt vertrouwen. Het nieuwste lid van de winterbandenfamilie van Nokian Tyres voor het komende winterseizoen is de Nokian WR Snowproof, een band die een veilige en comfortabele rijervaring biedt.

De Nokian WR Snowproof is een nieuwe premium winterband die is vervaardigd om volgens de nieuwste inzichten veiligheid te bieden voor allerlei winterreizen. De band zorgt voor een uitzonderlijke combinatie van eersteklas grip en een voorspelbare en evenwichtige rijervaring, die voldoet aan de behoeften van autobestuurders tijdens de winter in Centraal-Europa.

De Nokian WR Snowproof biedt uitstekende grip in de winter op zowel besneeuwde als modderige wegen - een eigenschap die bestuurders verwachten en vaak daadwerkelijk nodig hebben. De stevige grip is gebaseerd op het nieuwe concept Alpine Sense Grip, terwijl de unieke Alpine Grip-rubbersamenstelling ervoor zorgt dat de band goed presteert over een breed temperatuurbereik: van zachte tot koude winterse omstandigheden.

“In deze milieuvriendelijke premium winterband heeft elk loopvlakblok en elke lamel een specifieke rol om veilig en comfortabel rijden te ondersteunen. De besturing is evenwichtig en gemakkelijk te bedienen, zelfs onder verrassende omstandigheden. De Nokian WR Snowproof wordt geleverd met een zeer lage rolweerstand, wat minder brandstofverbruik en minder uitstoot betekent”, legt Martin Dražík, Product Manager voor Nokian Tyres Europe, uit.

De nieuwe band wordt aangeboden in de snelheidscategorieën Q (160 km/u), T (190 km/u), H (210 km/u), V (240 km/u) en W (270 km/u). Het uitgebreide aanbod van maten omvat 55 producten van 14 tot 20 inch. De nieuwe Nokian WR Snowproof is vanaf najaar 2019 beschikbaar voor consumenten.

Gemoedsrust op winterse wegen voor SUV-bestuurders

De Nokian WR SUV 4 winterband is speciaal ontwikkeld voor Centraal-Europese SUV-rijders en zorgt voor de beste prestaties op sneeuw, sneeuwbrij en bij zware regenval. Of u nu op snelwegen, in druk stadsverkeer of op schilderachtige alpenwegen rijdt, het rijgevoel is gecontroleerd en voorspelbaar op zowel gladde als niet met sneeuw of ijs bedekte wegen. Deze premiumband biedt een uitzonderlijke combinatie van sneeuwprestaties, eigenschappen op nat en droog wegdek en weerstand tegen aquaplaning. Vergeleken met vijf premium concurrenten blonk de Nokian WR SUV 4 uit in zijdelingse grip op sneeuw en remmen op sneeuw en ijs.

“De veelzijdige winterkenmerken, de uitstekende besturing en een SUV-specifieke constructie maken de Nokian WR SUV 4 optimaal geschikt voor de Centraal-Europese winter”, zegt M. Dražík.

De Nokian WR SUV 4-band wordt aangeboden in de snelheidscategorieën H (210 km/u), V (240 km/u) en W (270 km/u). Het uitgebreide aanbod omvat 57 producten van 16 tot 21 inch.

Sportief rijgedrag, eerste klas grip op sneeuw

De sportieve Nokian WR A4 winterband combineert op optimale wijze een hoogwaardige besturing en een betrouwbare wintergrip. De band biedt evenwichtig rijden in snel veranderende weersomstandigheden voor sportieve auto's. De Nokian WR A4 heeft een asymmetrisch loopvlakpatroon waarmee hij nauwkeurig en responsief op zowel schone als met moddersneeuw bedekte wegen is te besturen. De uitstekende besturing en beheersing van alle elementen van de winter is gebaseerd op verschillende innovaties. In het geval van sneeuwval behoudt de band consequent grip, zowel in dikke sneeuw als in de altijd gevaarlijke sneeuwbrij. U kunt altijd op de band vertrouwen om u veilig thuis te brengen. De Nokian WR A4 heeft een extreem lage rolweerstand, een lager brandstofverbruik en een lagere uitstoot van schadelijke stoffen dan zijn traditionele concurrenten.

De veiligheidseigenschappen van de Nokian WR A4, een kampioen in wisselend winterweer, werden verfijnd in het eigen "White Hell" testcentrum van Nokian Tyres in de poolwinter van Ivalo, Lapland. De unieke sneeuwbrijtestmethode op onze Nokia-testbaan stelde ons in staat om de sneeuwbrijeigenschappen van de band naar een nieuw niveau te brengen. De voorbeeldige eigenschappen op natte en droge wegen werden verfijnd op Centraal-Europese testbanen in Duitsland en Spanje”, beschrijft M. Dražík.

Het aanbod van deze premium winterband voor high-performance voertuigen omvat de maten van 16 tot 21 inch en de snelheidscategorieën van H (210 km/u) tot en met W (270 km/u). Het veelzijdige aanbod bevat ook maten voor moderne elektrische auto's, zoals de Tesla Model S.

Nokian weerbestendige banden - het hele jaar door

De Nokian Weatherproof productfamilie biedt een van de meest uitgebreide productreeksen op de Centraal-Europese markt voor het All Weathersegment. De reeks is ontworpen voor bestuurders die een veilige optie voor sneeuw en sneeuwbrij wensen, maar die ook efficiënt en moeiteloos willen rijden in de zomer. Alle maten hebben het Snowflake-symbool (3PMSF), wat aangeeft dat de banden officieel zijn goedgekeurd voor gebruik in de winter. De krachtige Nokian Weatherproof winterbandenfamilie maakt een einde aan de bandenwisselcarrousel waarvan bestuurders elk voor- en najaar last hebben. Het revolutionaire All-Weather concept van Nokian Tyres combineert betrouwbare winterse veiligheid met precieze rijstabiliteit en solide besturing.

“In de onlangs gepubliceerde all-season bandentest van de Duitse autoclub ACE Lenkrad werd de Nokian Weatherproof beoordeeld als aanbevelenswaardig. ACE Lenkrad merkte de Nokian Weatherproof aan als generalist met hoge prestaties in extreme omstandigheden op besneeuwde wegen. De Nokian Weatherproof-productfamilie is veilig bij lage temperaturen, biedt een sterke grip en remt nauwkeurig, zelfs op sneeuw”, zegt Martin Dražík.

U zult ook genieten van een lange levensduur van het profiel mede dankzij scheurbestendige natuurlijke oliën in de samenstelling. Met zo’n duurzaam profiel krijgt u door de seizoenen heen een goed kilometerrendement. Omdat de Nokian Weatherproof gemakkelijk rolt, verbruikt u minder brandstof en stoot u minder CO2 uit.

Nokian Tyres is de bandenexpert voor alle winterse omstandigheden

Als de meest noordelijke bandenfabrikant is Nokian Tyres de expert in winterbanden voor alle winterse omstandigheden. Sinds het bedrijf de eerste winterband ter wereld ontwikkelde, zijn er veel verbeteringen en technologische verbeteringen doorgevoerd om veilig en zorgeloos rijden te verzekeren.

Download de afbeeldingen

 

Voor meer informatie:

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874, [email protected]

Zuzana Seidl, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866, [email protected]

 

Twitter I YouTube I Facebook I LinkedIn I Instagram

 

Nokian Tyres ontwikkelt en produceert premium banden voor mensen die waarde hechten aan veiligheid en duurzaamheid. Geïnspireerd door ons Scandinavische erfgoed, vervaardigen wij innovatieve producten voor personenwagens, vrachtwagens en zware machines die u onder alle rijomstandigheden gemoedsrust geven. Onze keten van  Vianorbedrijven biedt banden- en autoservices aan. In 2018 bedroeg de netto-omzet van het bedrijf EUR 1,6 miljard en werkten er ongeveer 4.800 mensen. Nokian Tyres is genoteerd op de beurs Nasdaq Helsinki. Voor meer informatie: www.nokiantyres.nl