Verbeter de levensduur van de band

De conditie van uw banden is belangrijk voor de rijveiligheid.

Door het volgen van deze vijf gouden regels kunt u zorgen voor een top kilometerstand, veilige prestaties en een langer nuttig leven voor uw banden.

1. Controleer uw bandendruk regelmatig. Ongelijkmatig opgeblazen banden beïnvloedt de rijkwaliteiten van uw voertuig en zorgt ervoor, dat de banden ongelijkmatig slijten.

2. Verwissel de posities van uw banden tussen de voor- en achterassen na iedere 5.000 tot 10.000 kilometer (3.000 tot 6.000 mijl) aangezien de banden verschillend op verschillende plaatsen slijten. Denk eraan om de bandendruk te controleren bij het verwisselen van de banden.

3. Controleer, dat u uw banden monteert volgens de rijrichting markering op de zijkant van de band. Indien de banden tegen de aangegeven rijrichting in gemonteerd zijn, zijn hun rijkwaliteiten niet in alle omstandigheden optimaal.

4. Rij soepel. Paniekremmen en zijslips verkorten het nuttige leven van banden en dit is in het bijzonder waar voor studded banden.

5. Controleer uw oude banden op oneven slijtage bij het vervangen van de banden. Correct gemonteerde en zorgvuldig bereden banden slijten gelijkmatig. Indien uw banden oneven slijtage laten zien, laat dan de rijhoeken van uw auto meten en uw banden monteren en uitbalanceren bij een professionele reparatiewerkplaats.