Het nieuwe wereldrecord voor de snelste auto op twee wielen is 186,269 km/u

Het nieuwe wereldrecord werd behaald toen het productontwikkelingsteam van Nokian Tyres, de professionele pitcrew van Vianor en de bekende stuntrijder Vesa Kivimäki hun krachten bundelden. De banden op deze recordbrekende auto zijn versterkt met Nokian Tyres Aramid Sidewall-technologie.

Bekijk de video

Het wereldrecord voor de snelste side wheelie is eind augustus in Finland gevestigd. Het nieuwe wereldrecord werd behaald toen het productontwikkelingsteam van Nokian Tyres, de professionele pitcrew van Vianor en de bekende stuntrijder Vesa Kivimäki hun krachten bundelden om deze hoge snelheid te behalen.

Wanneer duurzaamheid er echt toe doet: de interne werking van een wereldrecord

Naast optimale weersomstandigheden en een ervaren coureur, vragen topsnelheden veel van de banden. Dit is helemaal waar wanneer twee vlakken ter grootte van een hand het enige contact hebben met de weg. Het voertuig had dus banden nodig die extreem duurzaam zijn om dit record te breken.

Van boerderijraces tot professioneel stuntrijden: waarom de waanzinnige Kivimäki zo geschikt is

Vesa Kivimäki, de professionele waaghals uit Härmä, heeft nieuwe recordbekende snelheden op twee wielen gehaald met zijn auto. Boerderijraces, balanceren op twee wielen en een kort bezoek aan de Finnish Rally Championship stoomden hem klaar voor een carrière als stuntrijder en het nieuwe wereldrecord.

Duurzaamheid en bescherming voor verrassende situaties

Het zijwandmengsel, dat uitzonderlijk duurzaam en bestendig tegen prikken is, bevat extreem sterke aramidevezels. Hetzelfde materiaal wordt gebruikt door de luchtvaart- en defensie-industrie. Het aramidevezel maakt het zijwandrubber sterk, zodat het externe impacts weerstaat en druk tegen de wielflens.