Studded of non-studded winterbanden?

U dient een moment te nemen om na te denken over de belangrijkste vraag in verband met het kiezen van winterbanden – studded of non-studded? En houd bij het afwegen van uw opties de volgende vragen in gedachten: Hoe veel rijdt u in de winter? Van wat voor soort wegen maakt u gebruik? Wat voor soort automobilist bent u en hebt u veel winterervaring? Kunt u soms gebruik maken van het openbaar vervoer of hebt u altijd uw eigen auto nodig? Is uw auto uitgerust met speciale veiligheidsaccessoires (stabiliteit en tractiecontrole, ABS remmen)?

We geven u een paar pointers om de keus tussen studded en non-studded banden simpeler te maken. En welke u ook uitkiest, houd in gedachten dat rijden in de winter vaardigheid vereist. Een voorspelbare en rustige rijstijl, de juiste snelheid en relaxte schema’s verbeteren de veiligheid en het comfort van rijden in de winter.

Besneeuwde of ijzige wegen?
Indien u meer op ijzige wegen dan op besneeuwde wegen rijdt in de winter, zijn studded banden de keus voor u. Studded banden zijn met name geschikt als u bij de kust woont, waar wegen de neiging hebben om ijzig te zijn tijdens de winter. Non-studded winterbanden zijn een goede keus voor besneeuwde wegen.

Nat ijs en aangestampte sneeuw
Indien u non-studded winterbanden hebt, dient u met name voorzichtig te zijn bij kruisingen enz., waar er nat ijs of hard aangestampte sneeuw kan zijn. Studded banden zijn superieur aan non-studded winterbanden op nat ijs en hard aangestampte sneeuw.

Stille banden
Indien u banden waardeert die stil zijn op kale wegen, zijn non-studded winterbanden de juiste keus voor u.

Onvoorspelbare herfstomstandigheden
Non-studded winterbanden kunnen eerder in de herfst omgegooid worden dan studded banden. Wanneer u eenmaal non-studded winterbanden hebt gemonteerd, hoeft u zich niet druk te maken over snel veranderende wegomstandigheden in de herfst. Non-studded winterbanden zijn ook een goede keus in de lente, wanneer de temperatuurwisselingen verrassend snel kunnen zijn.

Non-studded winterbanden het hele jaar door?
Ruwe lentewegen kunnen met name alle banden doen slijten en non-studded winterbanden zijn in de eerste plaats ontworpen en bedoeld voor gebruik in de winter. Non-studded winterbanden die ongelijkmatig versleten zijn door ruwe lentewegen, zijn geen alternatief voor goede zomerbanden. Daarom bevelen we het gebruik van non-studded winterbanden als vierseizoenenbanden niet aan. Zomerbanden zijn de veiligste en meest economische keus voor rijden in de zomer.