do maart 14 10:40 2019 in categoriën Productreleases, Bedrijfsnieuws

Eerste klas veiligheid en uitzonderlijke grip voor alle soorten winterweer

De nieuwe Nokian WR Snowproof - gemoedsrust voor winterse wegen

De nieuwe Nokian WR Snowproof is een veilige en betrouwbare winterband speciaal ontwikkeld voor Centraal-Europese personenautobestuurders. Het belangrijkste kenmerk van de band is uitstekende veiligheid in de winter, die chauffeurs gemoedsrust geeft bij plotselinge sneeuwval en het verwisselen van rijstroken vol sneeuwbrij.

De nieuwe Nokian WR Snowproof - gemoedsrust voor winterse wegen

De Nokian WR Snowproof is een nieuwe premium winterband gemaakt om gemoedsrust te leveren voor Midden-Europese winterreizen. De Nokian WR Snowproof biedt state-of-the-art veiligheid voor dagelijks rijden met een uitstekende grip in de winter op sneeuw, sneeuwbrij en regen. Het nieuwe Alpine Sense Grip-concept van Nokian Tyres kan alle winterse weersuitdagingen aan en zorgt ervoor, dat het rijgevoel voorspelbaar en evenwichtig is of u nu in stadsverkeer rijdt, op snelle autobanen of idyllische bergwegen.

Om alle winterse weersomstandigheden aan te kunnen, is de nieuwe Alpine Grip-rubbercompound van de Nokian WR Snowproof een op maat gemaakte, nieuwe mix die is ontworpen om de veeleisende en koude winterse omstandigheden aan te pakken, terwijl hij uitstekende prestaties biedt bij milder weer over een breed temperatuurbereik. De Nokian WR Snowproof heeft een zeer lage rolweerstand, wat een lager brandstofverbruik en minder uitstoot betekent.

De nieuwe band wordt aangeboden in de snelheidscategorieën Q (160 km/h), T (190 km/h), H (210 km/h), V (240 km/h) en W (270 km/h), en de uitgebreide afmetingenselectie omvat 55 producten van 14 tot 20 inch. De nieuwe Nokian WR Snowproof is in het najaar van 2019 beschikbaar voor de consumenten. Het veelzijdige assortiment winterbanden voor personenauto's van Nokian Tyres omvat ook de Nokian WR D4 en de Nokian WR A4. Het uitgebreide assortiment voor moderne automodellen omvat bijna 150 maten.

De Nokian WR Snowproof is ontwikkeld door Nokian Tyres, 's werelds meest noordelijke bandenfabrikant en de uitvinder van de winterband. Het bedrijf bezit meer dan honderd patenten voor de winterveiligheid en is wereldleider op het gebied van veiligheid en duurzaamheid.

Alpine Sense Grip – Excellente wintergrip, prettige handling

Onverwachte veranderingen in het winterweer zijn tegenwoordig overal in Europa gebruikelijk. Zware regenval komt steeds vaker voor, waardoor de hoeveelheid gevaarlijke brij toeneemt. De wegomstandigheden kunnen vrij snel verraderlijk worden, omdat de sneeuw op de wegen waterig en brijvormig kan zijn door het vele zout strooien.

Volgens het consumentenonderzoek van Nokian Tyres beschouwde bijna 60% van de chauffeurs in Midden-Europa gespecialiseerde winterbanden als de belangrijkste veiligheidsuitrusting voor auto's tijdens de wintermaanden. Bijna 70% van de respondenten vond de grip en het rijgedrag van de band in de winter de meest waardevolle kenmerken, terwijl de veiligheid in extreme situaties zoals op besneeuwde wegen en de grip van banden op wegen met sneeuwbrij de top drie haalde. *

Het nieuwe Alpine Sense Grip-concept dat in de Nokian WR Snowproof wordt gebruikt, biedt een uitzonderlijke combinatie van eersteklas grip op besneeuwde, modderige en natte wegen terwijl hij een voorspelbare en uitgebalanceerde rijervaring biedt. In deze milieuvriendelijke premiumband hebben elk loopvlakblok en iedere lamel een specifieke rol die samen met de Alpine Grip-rubbercompound veilig en comfortabel rijden ondersteunen. De handling is uitgebalanceerd en hij is eenvoudig te bedienen, zelfs onder verrassende omstandigheden.

- Bochten nemen op modderige wegen en plotseling wisselen van rijstrook om wilde dieren te vermijden, zijn bijvoorbeeld uitdagingen voor chauffeurs. In lijn met onze filosofie voor productontwikkeling fungeert de nieuwe Nokian WR Snowproof als een veiligheidsgordel en maximaliseert hij de veiligheid in extreme situaties. Hij blijft gecontroleerd en betrouwbaar bij de griplimieten. Ons Alpine Sense Grip-concept maakt het voor onze winterband mogelijk om zich aan te passen aan weersveranderingen, waarbij de broodnodige grip en controle voor de meest extreme rijsituaties wordt geboden, zelfs voordat de elektronische veiligheidssystemen van de auto worden geactiveerd, zegt Marko Rantonen, Product Development Manager voor Nokian Tyres.

Veilig in de sneeuw


De geoptimaliseerde loopvlakblokken, lamellen en groeven in dit symmetrische en agressieve profielpatroon zijn ontworpen om superieure veiligheid te bieden bij alpine sneeuwstormen als ook op autobanen die glad zijn van de regen. Het pijlvormige loopvlakpatroon, te zien in de Nokian Hakkapeliitta winterbanden en ontworpen voor de noordelijke arctische winter, verwijdert effectief sneeuw en brij tussen de band en de weg.

De lamellen van de loopvlakblokken met hun verschillende contouren en diepte creëren een dicht op maat gemaakt lamellen-gaas dat zelfs in diepe sneeuw uitstekende zijdelingse en longitudinale grip garandeert. De stijve schouderblokken hebben zware lamellen om de tractie te verbeteren. Dit ontwerp verbetert de grip op sneeuw en de handling tijdens het nemen van bochten.

De veelzijdige sneeuwklauwen tussen de loopvlakblokken en in de schoudergebieden zorgen voor een gebalanceerde grip op ijs en sneeuw, vooral tijdens remmen en accelereren. De Brake Boosters op de loopvlakblokken dragen hun steentje bij aan het verbeteren van de uitstekende remgrip.

Gecontroleerde handling, zelfs in sneeuwbrij

De nieuwe Nokian WR Snowproof is een kameleon voor de winterweg waarvan de structuren en rubbercompounds over de hele wereld zijn verfijnd in de laboratoria en authentieke tests van 's werelds toonaangevende fabrikant van winterbanden. De ontwikkeling omvatte meer dan 4 jaar testen in de arctische omstandigheden in Lapland in het eigen White Hell testing center in Naluian, in Ivalo, Finland. Niet alleen in het koninkrijk van ijs en sneeuw zijn de natte en droge wegkenmerken van het nieuwe product verfijnd, maar ook op verschillende Centraal-Europese testbanen in Duitsland en Spanje.

Bestendigheid tegen brijplaning was een specifiek aandachtsgebied voor de ontwikkeling. Onderzoek toont aan dat smeltende sneeuw een van de gevaarlijkste en meest gevreesde elementen van de winter is. De combinatie van smeltende sneeuw, het waterkussen op het wegdek en potentieel ijs is zelfs voor ervaren bestuurders gevaarlijk. De unieke testmethode voor sneeuwbrijplaning die beschikbaar is op de Nokia-testbaan, maakte de ontwikkeling op lange termijn van de sneeuwbrijkarakteristieken mogelijk.

De groeven op maat over de gehele lengte van het loopvlakpatroon versnellen het verwijderen van brij en water. De diepe Dual Grooves aan beide zijden van de middenrib slaan efficiënt water op en verplaatsen het snel van de band en het rijoppervlak via de onderling verbonden groeven.

De brede en stijlvolle gepolijste groeven die aan de zijkant opengaan, versnellen ook het verwijderen van water en zorgen voor extra veiligheid; bovendien assisteren ze bestuurders in de regen.

Nauwkeurig en uitgebalanceerd rijden

Het wisselende winterweer als gevolg van klimaatverandering betekent, dat een groot deel van de winterrit in Midden-Europa plaatsvindt op met regen doordrenkte of kale asfaltwegen. Het nieuwe loopvlakpatroon en de nauwkeurig geoptimaliseerde loopvlakpatroonstructuur geven het Nokian WR Snowproof een uitgebalanceerd wegcontact en een snelle en voorspelbare stuurreactie. Het stabielere, meer dynamische contact resulteert in een uitstekende grip en betere duurzaamheid, ongeacht het weer.

Een sterke, uniforme rib die voelbaar is in de uitstekende stuurrespons en stabiliteit, domineert het middengebied van de band. Loopvlakblokken met een zwaar zigzag-lamellenpatroon zijn aan beide zijden verbonden met de stevige rib in de vorm van een groeiende boom. De scherpe zigzagranden gaan tijdens het remmen en versnellen open en dicht om de grip te verbeteren.

Gecombineerde blokken zijn loopvlakblokken gecombineerd in groepen van drie om de sneeuwgrip te verbeteren; ze worden ook ondersteund door handgrepen op de groefbodems die een nauwkeurige besturing en exacte handling mogelijk maken, zelfs bij hogere snelheden op droge wegen.

Comfortabel en milieuvriendelijk rijden

Naast veiligheid is rijcomfort ook een essentieel onderdeel van een aangename rijervaring. De nieuwe Nokian WR Snowproof is veilig, comfortabel en stil bij het rijden op verschillende wegdekken.

Silent Sidewall-technologie verhoogt het rijcomfort. De op maat gemaakte speciale rubbersamenstelling tussen de zijwand en het loopvlak dempt actief het geluid en de trillingen die afkomstig zijn van de weg en de bandenstructuur; dit wordt verder verbeterd door het gebruik van de Clinch-rubbercompound die is ontwikkeld voor het hielgebied van de band. Beide innovaties zorgen voor een aangenaam rolgeluid.

Het EU-bandenlabel maakt het vergelijken van banden eenvoudiger voor consumenten en geeft het unieke karakter van de Nokian WR Snowproof aan. Naast zijn veilige eigenschappen op sneeuw kan deze echte winterband regen en sneeuwbrij aan. De grip op nat wegdek staat op het hoogste niveau in klasse B. De rolweerstandklasse, die het brandstofverbruik aangeeft, ligt afhankelijk van de afmeting in klasse B of C.

De nieuwe rubbercompound zorgt voor maximale grip op nat wegdek en brandstofefficiëntie

De rubbersamenstelling van het nieuwe product combineert de rubbercompound van de Nokian Hakkapeliitta, ontworpen voor de veeleisende en koude noordelijke winters en een compound dat uitstekende prestaties levert bij milder weer over een breed temperatuurbereik. De moderne Alpine Grip-rubbercompound combineert natuurlijk rubber, silica en functionele polymeren op een geheel nieuwe manier. Deze nieuwe, dynamische samengestelde innovatie biedt topprestaties op het gebied van zowel grip in de sneeuw als grip op nat wegdek.

Door het licht rollende loopvlakpatroon en de grote hoeveelheid silica in de rubbercompound heeft de Nokian WR Snowproof een zeer lage rolweerstand, waardoor brandstof wordt bespaard en schadelijke emissies worden verminderd.

Gepatenteerde veiligheid

De gepatenteerde Winter Safety Indicator (WSI) verbetert de veiligheid verder. Hij bevindt zich in het loopvlak en geeft het resterende profiel in millimeters weer, samen met een sneeuwvloksymbool. De sneeuwvlok blijft zichtbaar totdat er nog vier millimeter loopvlak over is. Zodra de sneeuwvlok versleten is, raden we aan om nieuwe winterbanden te kopen om de veiligheid te garanderen.

De installatielocatie en drukindicatoren in het informatiegebied verbeteren ook de veiligheid. Het informatiegebied maakt het mogelijk om de juiste bandenspanning en installatielocatie te registreren bij het verwisselen van banden. Voor het gemak is er ook een extra gebied voorzien voor het registreren van het koppel van de wielmoer.

De Nokian WR Snowproof – Gemoedsrust voor winterse wegen 

  • Eersteklas grip op besneeuwde, modderige en natte wegen
  • Voorspelbare en evenwichtige rijervaring
  • Soepel rollen bespaart brandstof en behoudt het milieu

Belangrijkste innovaties:

Alpine Sense Grip-concept. Uitstekende wintergrip in sneeuw, brij en natte wegen. Het geoptimaliseerde loopvlakontwerp verwijdert effectief sneeuw en brij tussen de band en de weg, terwijl de op maat gemaakte lamellen zorgen voor een uitstekende zijdelingse en longitudinale grip, zelfs in diepe sneeuw. De Alpine Grip-compound pakt de veeleisende en koude winteromstandigheden aan en biedt uitstekende prestaties bij milder weer over een breed temperatuurbereik.

Sneeuwklauwen: gebalanceerde grip op ijs en sneeuw. De sneeuwklauwen houden hun oppervlak effectief vast tijdens het rijden in zachte sneeuw en op andere zachte terreintypen en dit zorgt voor een eersteklas grip bij het remmen en accelereren.

Brake Boosters voor betere remkracht: remboosters op de schouders van het loopvlakblok verbeteren de remkracht op sneeuw. Het getande patroon van de remboosters verbetert de grip op de sneeuw.

Op maat gemaakte groeven: Premium weerstand tegen brijplaning. De op maat gemaakte groeven versnellen het verwijderen van sneeuwbrij en water. De Dual Grooves slaan efficiënt water op en voeren het snel weg van de band en het rijoppervlak. De gepolijste groeven versnellen ook de afvoer van water en zorgen voor extra veiligheid; ze assisteren bestuurders in de regen.

Silent Sidewall-technologie. Meer rijcomfort. Een unieke combinatie van compound en structureel ontwerp. De speciale zone op de zijwand van de band helpt om het geluid en trillingen van het wegdek te filteren, waardoor het geluid binnen in de auto wordt verminderd.

Productfoto's en -video's downloaden

* Winterbandenonderzoek 2019. De gegevens zijn gebaseerd op een online panelonderzoek dat in december 2018-januari 2019 door Nokian Tyres is uitgevoerd in samenwerking met het onderzoeksbedrijf YouGov. De enquête werd uitgevoerd in vijf landen (Duitsland, Frankrijk, Italië, Polen en Tsjechië) met een steekproef van 500-2.000 respondenten uit elk land.

Contacten:

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874, 
[email protected]

Zuzana Seidl, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866, 
[email protected]