di september 10 03:38 2019 in categoriën Productreleases, Bedrijfsnieuws

Gemoedsrust voor de zomerse wegen van Midden-Europa: Nieuwe Nokian Powerpoof SUV en Nokian Wetproof SUV zijn gebaseerd op een testwinnende technologie

De Scandinavische premium bandenfabrikant Nokian Tyres introduceert nieuwe zomerbanden voor sport utility vehicles en crossovers. De nieuwe Nokian Powerproof SUV is ontworpen voor veilig en zorgeloos rijden en biedt gemoedsrust voor zowel snelle rijstrookwisselingen als plotseling remmen, terwijl de nieuwe Nokian Wetproof SUV uitstekende remprestaties op nat wegdek en een krachtige weerstand tegen aquaplaning biedt. Beide nieuwe producten zijn voorzien van de Dual Zone Safety-technologie die bekend is van onze test winnende personenautobanden.

De toenemende populariteit van krachtige SUV's en trendy crossovers betekent dat er een groeiende vraag is naar premium SUV-banden. Nokian Tyres lanceert twee nieuwe SUV-producten op basis van de test winnende personenautobanden Nokian Powerproof en Nokian Wetproof.

 We weten dat zomerbanden van lenteochtenden tot laat in de herfst veilig en betrouwbaar moeten werken. Bij het ontwikkelen van onze nieuwe SUV-producten is er speciale aandacht besteed aan functionaliteit in alle weersomstandigheden en onder alle omstandigheden, zegt Jarno Röytiö, Development Manager bij Nokian Tyres.

Beide nieuwe produkten beschikken over de unieke Aramid Sidewall technologie van Nokian Tyres. De structuur van de zijwand bevat extreem sterke aramidevezel, waardoor de banden beter bestand zijn tegen plotselinge schokken en sneden die een rit anders gemakkelijk zouden kunnen onderbreken.

De nieuwe SUV-producten zijn een natuurlijk continuüm van de uitbreiding van de selectie zomerbanden van Nokian Tyres’ op de Midden-Europese markt. Als bewijs van uitmuntendheid hebben de Nokian Powerproof SUV en de Nokian Wetproof SUV beide het TÜV-bandenprestatiemerk gekregen. De nieuwe producten zullen in het voorjaar van 2020 beschikbaar zijn voor de consumenten.

Nieuwe Nokian Powerproof SUV - Nauwkeurige besturing, aangenaam rijgevoel

De nieuwe Nokian Powerproof SUV is een UHP zomerband, ontworpen voor krachtige SUV's die op de Midden-Europese snelwegen rijden. Het Dual Zone Safety-concept, bekend van de banden voor personenauto's, zorgt ervoor dat het contactoppervlak van de Nokian Powerproof SUV exact en voorspelbaar blijft. De Dual Zone Safety technologie bestaat uit twee functionele zones. De Power Zone op de buitenschouder van de band zorgt voor nauwkeurige besturing, terwijl de Wet Safety Zone aan de binnenkant de veiligheid op natte wegen maximaliseert.

De nieuwe sterke en duurzame SUV-structuur, speciaal ontwikkeld voor snel rijden, biedt stabiliteit vanaf de eerste momenten van de lente tot het hete asfalt van de late zomer. Het loopvlak van de band is ontwikkeld voor veeleisend gebruik en hogere snelheden. De nieuwe Dynamic Grip SUV-compound is geoptimaliseerd voor SUV-gebruik en biedt uitstekende grip en maximale duurzaamheid.

Nokian Powerproof SUV - Gemoedsrust voor strakkere bochten

  • Nauwkeurige en voorspelbare besturing bij hoge snelheden op snelwegen
  • Maximale stabiliteit en een aangenaam rijgevoel
  • Extra sterke Aramid Sidewalls voor alle avonturen van het leven

De Nokian Powerproof SUV behoort in de topklasse van SUV-banden: de UHP-categorie. De maatselectie biedt 29 producten van 17 tot 21 inch, met snelheden van V (240 km / h), W (270 km / h) en Y (300 km / h).

Nieuwe Nokian Wetproof SUV - Extreme veiligheid op nat en droog wegdek

De nieuwe Nokian Wetproof SUV is een veilige en betrouwbare zomerband voor kleine en middelgrote SUV's. De belangrijkste kenmerken van de band zijn de uitstekende remprestaties op nat wegdek en een krachtige weerstand tegen aquaplaning, waardoor zelfs op regenachtige dagen rijden makkelijk en comfortabel is.

We weten dat Europese bestuurders het hebben van een goede grip hebben op zowel natte als droge wegen als bijzonder waardevol beschouwen. De Nokian Wetproof SUV biedt de best mogelijke combinatie van natte en droge eigenschappen. We hebben de grip op nat wegdek en de weerstand tegen aquaplaning aanzienlijk kunnen verbeteren, wat betekent dat we meer veiligheid kunnen bieden voor klanten die in natte omstandigheden rijden, legt Jarno Röytiö.

Het geheim achter de verfijnde balans tussen natte en droge eigenschappen is het Dual Zone Safety-concept, dat veiligheid en rijvertrouwen biedt in alle omstandigheden. Het loopvlak van de band is verdeeld in twee functionele zones die een uitstekende combinatie van droge en natte prestaties bieden. De Stability Zone bevindt zich aan de buitenkant van de band en maakt manoeuvreren eenvoudig en zelfverzekerd door het bieden van goede stabiliteit en handlingeigenschappen, terwijl de Wet Safety Zone aan de binnenkant de grip op nat wegdek en weerstand tegen aquaplaning verbetert.

De Aqua Hybrid SUV-compound biedt ook extra veiligheid voor regenachtig weer. Deze nieuwe generatie rubbersamenstelling met geavanceerde polymeersoorten en een verbeterde silicastructuur biedt uitstekende grip op nat wegdek en lagere brandstofkosten. De grip op nat wegdek behoort tot de beste in de branche, in klasse A.

Nokian Wetproof SUV - Gemoedsrust voor regenachtige dagen

  • Extreme veiligheid op nat en droog wegdek
  • Stabiliteit en comfort op topniveau, ook op ruige wegen
  • Extra sterke Aramid-Sidewalls voor maximale duurzaamheid

De nieuwe Nokian Wetproof SUV wordt aangeboden in de snelheidscategorieën H (210 km / h), V (240 km / h) en W (270 km / h), en het matenbereik omvat 27 items van 16-inch tot 19-inch.

Download product foto’s en video’s

Meer informatie

 

Contacten:

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874,
[email protected]

Zuzana Seidl, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866,
[email protected]

Jarno Röytiö, Product Development Manager Nokian Tyres, 00358104018552
[email protected]

 

Nokian Tyres ontwikkelt en produceert premium banden voor mensen die waarde hechten aan veiligheid en duurzaamheid. Geïnspireerd door ons Scandinavische erfgoed, vervaardigen wij innovatieve producten voor personenwagens, vrachtwagens en zware machines die u onder alle rijomstandigheden gemoedsrust geven. Onze keten van  Vianorbedrijven biedt banden- en autoservices aan. In 2018 bedroeg de netto-omzet van het bedrijf EUR 1,6 miljard en werkten er ongeveer 4.800 mensen. Nokian Tyres is genoteerd op de beurs Nasdaq Helsinki. Voor meer informatie: www.nokiantyres.nl

 

Twitter I YouTube I Facebook I LinkedIn I Instagram