wo mei 12 12:00 2021 in categoriën Productreleases, Bedrijfsnieuws

Het testen is begonnen op het Nokian Tyres Spain Test Center

Nokian Tyres is begonnen met het testen op het nieuwe testcentrum in Santa Cruz de la Zarza in Spanje. Alle 10 banen worden gebruikt om de banden onder extreme omstandigheden te testen en het kroonjuweel van het testcentrum is de ovale, 7 kilometer lange baan die het gebied omringt.

“Al onze testcentra zijn investeringen in vernieuwingsgerichtheid en de uitbreiding van de testactiviteiten is voor ons een grote en belangrijke sprong voorwaarts. De veelzijdige testbanen en de moderne uitrusting van het testcentrum in Spanje stellen ons in staat om banden op nat en droog wegdek te testen, zodat zware regen of intense hitte niet voor verrassingen zullen zorgen. Het testcentrum in Spanje, gecombineerd met ons Ivalo-wintertestcentrum in Lapland, brengt onze totale testcapaciteit op het hoogst mogelijke niveau”, zegt Olli Seppälä, hoofd R&D.

Het testcentrum stelt het bedrijf in staat de productontwikkelingscycli te versnellen en zijn positie als fabrikant van premiumbanden te versterken.

“Nu kunnen we onze banden in ons eigen testcentrum testen onder alle omstandigheden waarvoor ze zijn ontwikkeld. Dit is een groot concurrentievoordeel voor ons - vooral als we kijken naar de producten die zijn ontwikkeld voor zowel de Midden-Europese als de Noord-Amerikaanse markt”, vervolgt Seppälä.

Het nieuwe testcentrum heeft al een bijnaam: Hakka Ring. Bij een interne prijsvraag hebben medewerkers van Nokian Tyres ongeveer 150 verschillende bijnamen voorgesteld voor het nieuwe testcentrum. Hakka Ring kwam als winnaar uit de bus, aangezien Hakka en Hakkapeliitta bekende productmerken van Nokian Tyres zijn en omdat de beroemdste testbanen ter wereld ‘Ring’ worden genoemd.

In 2018 is met de bouw van het testcentrum gestart. Vanwege COVID19 zijn de bouwwerkzaamheden voor korte tijd stilgelegd, maar weer hervat nadat de situatie was gestabiliseerd en de nodige veiligheidsmaatregelen waren getroffen. Het project is een belangrijk onderdeel van de groei van Nokian Tyres.

“Soortgelijke testcentra worden zelden in de wereld gebouwd en de testomstandigheden van wereldklasse vergroten onze geloofwaardigheid als premium bandenfabrikant”, zegt Jukka Kasi, Senior Vice President Products and Innovations.

Nu al de verschillende testbanen gereed zijn, wordt er een team opgebouwd voor het testcentrum. Ook het ronde gebouw in het hart van het testcentrum, het Bezoekerscentrum, is klaar voor gebruik.

“Het hele project heeft langdurig aandacht gevergd, evenals grote passie, ambitie en professionaliteit om een droom werkelijkheid te laten worden”, prijst Kasi het team van Nokian Tyres.

 

Feiten over het Nokian Tyres Spain Test Center:

  • De locatie in Spanje maakt het mogelijk om het hele jaar door zomer-, all-season- en winterbanden te testen.
  • Op het 300 hectare grote terrein zijn er verschillende testbanen voor testen op droog en nat wegdek, terwijl de hogesnelheidsovaal testen mogelijk maakt met snelheden tot 300 km/u.
  • Het centrum maakt gebruik van veel milieuvriendelijke technologieën, zoals meer dan 1.000 zonnepanelen, waterrecycling en witte daken.
  • Nokian Tyres is betrokken bij het onderzoek naar nieuwe bio-gebaseerde materialen in de nabijheid van de locatie om in de toekomst een nog duurzamere bandenproductie mogelijk te maken.
  • Het Spaanse testcentrum is onze derde testvoorziening. Het vormt een aanvulling op ons bestaande netwerk voor het testen van banden, dat bestaat uit een locatie van 700 hectare in Ivalo, Fins Lapland, en een locatie nabij ons Finse hoofdkantoor in Nokia.

 

Lees meer over het Spaanse testcentrum:

Nokian Tyres Spain Test Center

Nokian Tyres´ testcentrum in Spanje ligt op schema

Nokian Tyres begint met de bouw van een nieuw testcentrum in Spanje

Nokian Tyres gaat een compleet nieuw testcentrum in Spanje bouwen  

 

Afbeeldingen:

Download de afbeeldingen hier

 

Voor meer informatie:
Jaroslav Nálevka, PR Manager McCann Prague, 00420 725 865 874,

[email protected]

Zuzana Seidl, PR Manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866,

[email protected]