do juli 4 01:03 2019 in categorie Bedrijfsnieuws

Nokian Tyres bouwt een ovale hoge snelheidstestbaan te midden van Spaanse akkers – de bouw van het nieuwe testcentrum ligt op schema

Nokian Tyres, 4 juli 2019 - Het nieuwe testcentrum van Nokian Tyres in Spanje maakt het mogelijk om gedurende het hele jaar zomer-, all-season- en winterbanden te testen. De testbanen, waarvan de totale investering wordt geraamd op € 60 miljoen, zullen in 2020 gereed zijn.

Waar eens een gelige lijn van talrijke kleine akkers lag, is er nu een indrukwekkend zicht op verschillende, hun vorm krijgende testbanen. Ondanks hevige regen rond Pasen verloopt de bouw van het nieuwe testcentrum van Nokian Tyres in Spanje volgens schema.

Waarschijnlijk het indrukwekkendst is de ovale baan met de kuipbochten. De meer dan 7 kilometer lange ovale baan begint vorm te krijgen en een Duits team, gespecialiseerd in het aanleggen van kuipbochten van ovale banen, werkt momenteel aan de topografie en de bovenste lagen van de bochten van de baan.

Het 300 hectare grote terrein ligt in Santa Cruz de la Zarza, een stadje op ongeveer een uur rijden ten zuiden van de Spaanse hoofdstad Madrid.

“Het testcentrum in Spanje is de grootste afzonderlijke investering in het testen in de geschiedenis van het bedrijf. Het zal onze mogelijkheden verbeteren om op groeimarkten afgestemde producten te produceren die aansluiten bij onze strategie. Het ondersteunt ook de arbeid die wordt geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling van al onze producten,” zegt Juha Pirhonen, Vice President van Tire Technologies.

De nadruk ligt op zomer- en all-season banden en banden met een hoge snelheidsindex; hiernaar is vooral veel vraag in de groeimarkten van Nokian Tyres in Midden-Europa en in Noord-Amerika, waar het bedrijf binnenkort een nieuwe fabriek zal openen. Een ander aandachtsgebied van het testcentrum is het voor elk product ontwikkelen van jaarronde veiligheidseigenschappen.

Testen is een cruciaal onderdeel bij het ontwikkelen van veilige banden

Het grootste deel van het voorbereidende werk voor de meer dan 10 testbanen van het nieuwe testcentrum is nu gereed: de bovenste lagen van de grond zijn verwijderd en de machines hebben de bouwplaatsen van de banen ontsloten. De volgende fase is het uitvoeren van nauwkeurige grondconstructiewerken voor de lagen asfalt, wat voor de meeste banen in 2020 zal zijn voltooid.

De aanleg van de ovale baan is het verst gevorderd: de wal van de zuidelijke bocht en het grondwerk zijn gereed. De volgende stap is het nauwkeurig profileren en het leggen van de eerste lagen asfalt. Eenmaal klaar, dan kunnen op de ovale baan banden worden getest bij snelheden tot 300 km/u.

Het nieuwe testcentrum wordt het derde van Nokian Tyres. Het is een aanvulling op het bestaande bandentestnetwerk van het bedrijf, dat bestaat uit een locatie van 700 hectare in Ivalo, Finland voor het testen van winterbanden en een locatie in de buurt van het Finse hoofdkantoor in Nokia.

Duurzame aanpak: nieuwe milieuvriendelijke grondstoffen onderzoeken

Een van de ontwikkelingsobjecten van Nokian Tyres is de guayule plant, die een mogelijke grondstof voor banden is. Samen met lokale universiteiten en samenwerkingspartners neemt Nokian Tyres deel aan een project om de plant te cultiveren en te bestuderen als een mogelijke bron van hoogwaardig natuurrubber. De plantage wordt beheerd door lokale boeren.

Het bedrijf houdt ook 25 hectare land in stand ter bescherming van dieren in het wild. Dit omvat ook het bouwen van nestkasten voor haviken en uilen en het realiseren van waterelementen voor vogels, wat gedurende de komende 3 jaren in kaart zal worden gebracht. Ook zullen er op het terrein steeneiken en andere bomen worden geplant.

 

Link naar video: https://youtu.be/RKqOs72aus0

 

Contacten:

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874, [email protected]

Zuzana Seidl, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866, [email protected]

 

Twitter I YouTube I Facebook I LinkedIn I Instagram

 

Nokian Tyres ontwikkelt en produceert premium banden voor mensen die waarde hechten aan veiligheid en duurzaamheid. Geïnspireerd door ons Scandinavische erfgoed, vervaardigen wij innovatieve producten voor personenwagens, vrachtwagens en zware machines die u onder alle rijomstandigheden gemoedsrust geven. Onze keten van  Vianorbedrijven biedt banden- en autoservices aan. In 2018 bedroeg de netto-omzet van het bedrijf EUR 1,6 miljard en werkten er ongeveer 4.800 mensen. Nokian Tyres is genoteerd op de beurs Nasdaq Helsinki. Voor meer informatie: www.nokiantyres.nl