wo januari 17 02:54 2018 in categoriën Productreleases, Bedrijfsnieuws

Nog meer duurzaamheid:

Nokian Tyres breidt het gebruik van de aramidetechnologie uit naar banden voor bestelwagens en campers

De Aramid Sidewall technology van Nokian Tyres is ooit ontworpen met het oog op toegevoegde duurzaamheid in uitdagende omstandigheden. De toegevoegde duurzaamheid die door deze uitvinding ontstond, is nu ook beschikbaar voor beroepschauffeurs en campers, aangezien de Aramid Sidewall structuur die duurzame aramidevezels bevat, is uitgebreid naar banden voor bestelwagens en campers van Nokian Tyres.

Nog meer duurzaamheid: Nokian Tyres breidt het gebruik van de aramidetechnologie uit naar banden voor bestelwagens en campers

De Aramid Sidewall technology helpt u om te werken zonder zorgen

Banden van bestelwagens en campers hebben het vaak zwaar te voortduren. De voertuigen zijn zwaar en ze zijn vaak vol beladen op slechte wegen, grind en stoepranden. De banden moeten het hele gewicht van het voertuig dragen en onder alle omstandigheden zorgen voor een veilige en stabiele handling.

- Wij willen aan bestuurders van bestelwagens en campers dezelfde duurzaamheid bieden die de gebruikers van onze banden voor SUV en lichte trucks al genieten. In aansluiting op de bescherming tegen verrassende, aanvullende kosten veroorzaakt door schade aan de banden garanderen aramidevezels ook, dat de lading zijn bestemming zonder problemen kan bereiken, zegt Petri Niemi, Head of Product and Pricing Management bij Nokian Tyres.

Aramidevezels verminderen de kosten en zorgen voor gemoedsrust

Stoepranden en kuilen kunnen banden ernstig beschadigen. Schade aan de zijwanden vereist gewoonlijk de aankoop en montage van een nieuwe band.

De sterke kern van Aramid Sidewall technology wordt gevormd door de aramidevezels die zijn opgenomen in de innovatieve zijwandstructuur. Hetzelfde materiaal wordt ook gebruikt door de luchtvaartindustrie en de militaire industrie. De aramidevezels verstevigen de zijwand zodat deze nog beter externe impacts, sneden en indrukkingen kan weerstaan.

De Aramid Sidewall technology wordt al meerdere jaren gebruikt in de SUV-banden van Nokian Tyres. De technologie kan vanaf nu in alle producten voor bestelwagens en campers op de markt worden aangetroffen.

Producten die gebruik maken van de Aramid Sidewall Technology met ingang van 1 januari 2018:

Nokian WR C3

Nokian cLine Van

Nokian cLine Cargo

Nokian Weatherproof C

Producten die ook gebruik maken van de Aramid Sidewall technology: 

Nokian Hakkapeliitta R3 SUV (nieuw)

Nokian WR SUV 4 (nieuw)

Nokian Hakkapeliitta R2 SUV

Nokian Line SUV

Nokian Weatherproof SUV

Nokian WR SUV 3

Nokian zLine SUV

Nokian Hakkapeliitta LT2

Nokian Rockproof

Nokian Rotiiva AT

Nokian Rotiiva AT Plus

Duurzaamheid zoals nooit eerderbekijk de video

Zie - dit is hoe de Nokian Aramid Sidewall Technology werkt

Nokian Tyres – ‘s werelds meest noordelijke bandenproducent

Photos - here

Meer informatie:

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874, [email protected]

Zuzana Michalová, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866, [email protected]