FacebookInstagramLinkedInmenu-iconPinicon-playscroll-downsearchTwitterShapeYouTube
Menu

EU bandenlabel

Veiligheid, besparingen en milieu-efficiëntie

Met ingang van november 2012 wordt het kopen van nieuwe banden in de Europese Unie makkelijker gemaakt door de nieuwe bandenlabels die gelijk zijn aan de energielabels voor huishoudelijke apparaten. De labels gidsen consumenten naar het aanschaffen van banden die van hogere kwaliteit zijn en daarom veiliger. In de toekomst worden de classificaties duidelijk zichtbaar op alle aan banden gerelateerde materialen en bij verkooppunten.

De classificatiecriteria versimpelen en begeleiden de beslissing om banden te kopen. De gestandaardiseerde classificatie-informatie is beschikbaar voor consumenten op een label dat is vastgemaakt aan het loopvlak of door middel van een ander communicatiemiddel.

Lees meer

Het nieuwe bandenlabel versimpelt de selectie van banden voor consumenten. Hoewel het nieuwe label het makkelijker maakt om bandenmodellen te vergelijken, dient u uw beslissing ook te ondersteunen door het volgende te consulteren, bijvoorbeeld: bandenverkoopexperts, testartikelen in onafhankelijke tijdschriften en bandenproducenten.

Lees meer

Al meer dan een jaar hebben nieuwe banden een EU bandenlabel dat de klanten helpt bij het vergelijken van de verschillende banden. Veel automobilisten zijn zich echter nog steeds niet bewust van het label.

Lees meer

Het bandenlabel vormt geen toegevoegde waarde voor consumenten voor wat betreft winterbanden. In plaats daarvan kan het misleidend zijn en de verkeersveiligheid in gevaar brengen. De regelgeving is van toepassing op non-studded winterbanden, maar niet op studded banden.

Lees meer

Bij het kiezen van banden moet de consument ervoor zorgen, dat hij/zij banden koopt die aansluiten op zijn/haar rijomstandigheden. Dit is met name waar voor non-studded winterbanden.

Lees meer

Is van toepassing op banden voor personenauto’s, 4x4s, bestelauto’s, trucks en bussen die zijn geproduceerd na 1 juli 2012 en die zijn goedgekeurd voor weggebruik.

Lees meer