Nokian Tyres en het EU bandenlabel

Nokian Tyres en het EU bandenlabel

Vind de banden die het best bij u passen

Sinds 2012 helpt het EU-bandenlabel bestuurders bij het vergelijken van banden die in de EU worden aangeboden. Het label doet denken aan de energie-efficiëntielabels op huishoudelijke apparaten en helpt door banden te classificeren op het gebied van veiligheid en brandstofverbruik. Het label beschrijft de grip op nat wegdek, het rolgeluid en het brandstofverbruik van de band, evenals de grip op ijs en de grip op sneeuw van een winterband. Alle waarderingen op het label zijn het resultaat van beproefde testmethoden die worden toegepast door alle bandenfabrikanten die banden verkopen in de EU. Het label is van toepassing op alle zomer-, all-season- en winterbanden zonder spijkers voor personenauto's, SUV's, bestelwagens, vrachtwagens en bussen.

HET DOEL VAN HET LABEL IS OM DE KEUZE VAN VEILIGERE EN BRANDSTOFEFFICIËNTERE BANDEN TE VEREENVOUDIGEN

Het doel van het bandenlabel is om u te helpen weloverwogen keuzes te maken bij het kopen van banden. Het label geeft u informatie over de veiligheid van de band op natte, besneeuwde of beijzelde wegen, het effect op het brandstofverbruik van uw auto en hoeveel geluid de band buiten maakt als u met de auto rijdt. Aan de hand van de waarderingen op het label is het gemakkelijker om een band te kiezen die het beste bij u past.

Waar u op moet letten bij het lezen van het label is afhankelijk van uw gebruikelijke rijomstandigheden en of u op zoek bent naar zomer- of winterbanden. Grip op nat wegdek is bijvoorbeeld een belangrijke waarde voor een zomerband waarmee wordt gereden in een gebied waar het ‘s zomers veel regent, maar is net zo belangrijk voor een winterband die wordt gebruikt in een gebied waar de winters mild en regenachtig zijn. Evenzo is de waarde van grip op nat wegdek voor een winterband die is ontworpen voor bar winterweer en bedoeld is om op ijs en samengepakte sneeuw te rijden, lang niet zo belangrijk als het feit dat de band de aanduidingen voor grip op sneeuw en grip op ijs heeft.

Hoewel het label het gemakkelijker maakt om bandenmodellen te vergelijken, blijft het raadzaam om de de experts van de bandenhandel, testverslagen in onafhankelijke tijdschriften en de websites van bandenfabrikanten te raadplegen voordat u de definitieve aankoopbeslissing neemt.