Noordse omstandigheden

Op maat geproduceerde banden voor de juiste omstandigheden - alle non-studded banden zijn niet hetzelfde

Bij het kiezen van banden moet de consument ervoor zorgen, dat hij/zij banden koopt die aansluiten op zijn/haar rijomstandigheden. Dit is met name waar voor non-studded winterbanden. Indien u meestal in afwisselend weer, op ijzige wegen of op gladde, aangestampte sneeuw rijdt, dient u studded banden of noordse non-studded banden te kiezen. Non-studded banden die ontworpen zijn voor Midden-Europese omstandigheden, voldoen niet aan de eisen van de noordse winter.

Testresultaat

Op ijzige wegen kostte het de beste Scandinavische spikeloze band ruim 18 meter minder om te stoppen vanuit een snelheid van 50 km/u dan de beste Europese spikeloze band. Het verschil tussen de beste Scandinavische spikeloze band en de slechtst presterende winterband voor zachtere Europese weersomstandigheden liep op tot meer dan 33 meter. (Tekniikan Maailma 19/2011).

Informatiepakket betreffende de EU bandenlabels

Het doel is het verbeteren van de wegveiligheid, de eco-vriendelijkheid en de economische efficiëntie door het promoten van het gebruik van brandstofzuinige en veilige banden die zo min mogelijk lawaai veroorzaken.

Download het informatiepakket