Non-studded winterbanden

Non-studded winterbanden of noppenloze winterbanden bieden meer flexibiliteit bij het beslissen wanneer de banden vervangen moeten worden, zowel in de herfst als in de lente. Eén karakteristiek van non-studded winterbanden is een lager bandlawaai, aangezien ze soepel en zacht over het wegoppervlak rollen. Dit wil echter niet zeggen, dat non-studded winterbanden aanbevolen worden voor gebruik gedurende het hele jaar, aangezien deze banden in de eerste plaats winterbanden zijn met karakteristieken die geschikt zijn voor winterse omstandigheden. In warmere omstandigheden slijten non-studded winterbanden snel en als het rubbermengsel zachter wordt, verzwakken hun prestaties.

Wanneer echter correct gebruikt, kunnen non-studded winterbanden echter de veiligheid vergroten tijdens die keren in het jaar, wanneer de omstandigheden snel kunnen veranderen, in het bijzonder in het geval van temperaturenchommelingen. Met dit in gedachten is het een goed idee om non-studded winterbanden ruim voordat de omstandigheden daadwerkelijk glad worden, te monteren en om ze te gebruiken, totdat de winter definitief over is. De prestaties van non-studded winterbanden zijn gebaseerd op het principe van steilhoekige lamellen, die opengaan tijdens acceleratie en remmen. In veel Europese landen zijn non-studded winterbanden de enige winterbandoptie, aangezien het gebruik van studded banden niet toegestaan is.

Indien u zich afvraagt of non-studded winterbanden niet geschikt zijn voor uw behoeften, kunt u meer over de verschillen tussen non-studded winter en studded banden hier lezen.