Studded banden

Studded banden begonnen algemeen in zwang te komen in de jaren zestig en ze hebben nog steeds een erg sterke positie op de winterbandmarkt. Studded banden komen tot hun recht op ijzige winterweggedeelten, waar de banden zich in kunnen graven om zo verrassende gripniveaus te vinden op zelfs de meest gladde oppervlakken. Studded banden zijn een goede keus voor automobilisten met weinig ervaring met rijden in de winter, als zij veranderingen in rijomstandigheden wegwerken.

Nieuwe studded banden dienen de eerste 400 of 500 kilometer ingereden te worden door het vermijden van snelle acceleratie, hoge snelheden in de bochten en abrupt remmen. De noppen zijn dan in staat om goed in hun gaten te settelen en dan functioneren ze correct gedurende de levensduur van de band. Nieuwe noppen kunnen niet gemonteerd worden om verloren noppen te vervangen, aangezien zij niet in de in de band gevormde gaten blijven. De noppengaten worden tijdens het vulcanisatieproces door middel van pluggen in de bandenmal gevormd. De noppengaten in banden voor zware machines worden in het algemeen na de productie geboord.

Een winterband kan herkend worden aan het M&S merkteken, dat aangeeft, dat deze geschikt is voor gebruik op sneeuw (modder en sneeuw). Indien u zich afvraagt of studded banden de beste keus voor u is, kunt u hier meer lezen en kijken of studded banden of non-studded winterbanden het best geschikt zijn voor uw behoeften.