De drie classificatie­criteria in bandenlabel

De classificatiecriteria (brandstofverbruik, natte grip en lawaai) versimpelen en begeleiden de beslissing om banden te kopen. De gestandaardiseerde classificatie-informatie is beschikbaar voor consumenten op een label dat is vastgemaakt aan het loopvlak of door middel van een ander communicatiemiddel.

Vind de banden die het best bij u passen

Brandstofverbruik

Brandstofverbruik

Rolweerstandklassen A tot G voor het evalueren van het brandstofverbruik van de band.

Natte grip

Natte grip

Natte Grip klassen A tot G voor het aangeven van de remafstand op natte oppervlakken.

Extern rollawaai

Extern rollawaai

Extern rollawaai en de lawaaimeetwaarde.

De classificatiecriteria (een laag brandstofverbruik, natte grip en lawaai) versimpelen en begeleiden de beslissing welke banden iemand koopt. Gestandaardiseerde classificatie-informatie is beschikbaar voor de consument op een label dat is bevestigd aan het loopoppervlak of via een ander communicatiemiddel. In aanvulling op de drie eigenschappen is er een aantal andere factoren factors met betrekking tot veiligheid, prestaties en het milieu die bandenontwikkelaars en -testers in aanmerking nemen, zoals: 

  • De veiligheidseigenschappen op ijs en sneeuw
  • Het vermogen om aquaplaning te weerstaan
  • De handlingeigenschappen en de stuurprecisie
  • Het aantal kilometers

Brandstofbesparingen en de wegveiligheid zijn in hoge mate afhankelijk van het gedrag van de automobilist. Neem de volgende zaken in aanmerking:

  • Zuinig rijden kan het brandstofverbruik aanzienlijk verminderen
  • Voor het optimaliseren van de wegveiligheid en het rijcomfort dient de bandendruk in regelmatige intervallen te worden gecontroleerd
  • Indien de bandendruk te laag is, slijt de band veel sneller dan gewoonlijk; het beïnvloedt ook het brandstofverbruik en vormt een duidelijk risico in termen van de wegveiligheid
  • Een verantwoordelijke automobilist is zich altijd bewust van de eigenschappen en conditie van zijn/haar banden. Alleen een automobilist die het voertuig en de banden kent, kan zijn snelheid en veiligheidsafstand aanpassen aan het actuele weer.