do juni 1 11:34 2017 in categoriën Productreleases, Bedrijfsnieuws

De nieuwe E-Truck serie van Nokian Tyres: betrouwbare, zuinige kilometers voor ieder seizoen en aspositie

Zoals de meeste transportprofessionals weten, is de goedkoopste band zelden de meest economische band. Van een band wordt verwacht dat hij een zo groot mogelijke afstand aflegt en daarbij stil, veilig en comfortabel rijdt. De rolweerstand beïnvloedt het brandstofverbruik en een stevig karkas maakt het mogelijk om een nieuw loopvlak aan te brengen in de band – en zelfs twee keer. Deze eisen waren de uitgangspunten voor de nieuwe Nokian E-Truck serie all-season vrachtautobanden.

De nieuwe E-Truck serie van Nokian Tyres

De Nokian E-Truck serie all-season vrachtauto- en busbanden is geoptimaliseerd voor lange en middellange afstanden in normale weersomstandigheden. De banden zijn perfect uitgebalanceerd om goed te werken in Midden-Europa als ook op de Noordse hoofdwegen.

“Met de Nokian E-Truck serie willen we een nieuw alternatief op de Europese markt brengen”, zegt Teppo Siltanen, Product Manager bij Nokian Heavy Tyres. “Dit zijn hoge kwaliteit banden gemaakt in Europa, ze worden breed beschikbaar en kunnen op ieder moment in het jaar worden geïnstalleerd.”

Een economische levenscyclus

De Nokian E-Truck producten beschikken over een speciaal rubbermengsel voor all-season gebruik. Het geoptimaliseerde groefpatroon maakt een lage rolweerstand mogelijk en zuinige en ecologische kilometers. De bestuurders waarderen ook de comfortabele handling en het stille lopen.

Een nieuw loopvlak aanbrengen is een essentieel onderdeel van economisch bandenmanagement. De nieuwe Nokian E-tread serie materialen voor het opnieuw aanbrengen van een loopvlak complimenteert de Nokian E-Truck serie en maakt het mogelijk om wel een miljoen kilometer uit een band te persen.

Nokian E-Truck Steer

De Nokian E-Truck Steer is ontworpen voor gebruik gedurende het hele jaar op stuurassen op vrachtauto’s en bussen voor de lange en middellange afstand. Zijn nieuwe type zigzagvormige groeven voorkomen het vastraken van steentjes, terwijl het Spiral Sipe System grip toevoegt op alle wegen. Zelfs het slijtagepatroon vertaalt zich in een uitstekende hoeveelheid kilometers.

Nokian E-Truck Drive

De Nokian E-Truck Drive is een all-season stuurasband ontworpen voor lange en middellange afstanden. Het effectieve blokpatroon en het loopvlakontwerp met een open centrum garanderen een goede tractie.

Nokian E-Truck Trailer

De Nokian E-Truck Trailer is een economische keuze voor veeleisend trailergebruik gedurende het hele jaar. Zijn robuuste schouders en gelijkmatige slijtagepatroon garanderen een goede hoeveelheid kilometers, terwijl de nieuwe zigzagvormige groeven de stabiliteit verbeteren. Minder vastzittende steentjes betekenen een langere levensduur van de band.

Beschikbaarheid

De Nokian E-Truck banden worden beschikbaar in de herfst van 2017, te beginnen met de meest gebruikelijke bandenmaten van Europese vrachtauto’s en bussen.

Meer informatie foto’s:

www.nokiantyres.com/e-truck 
www.nokiantyres.com/nokianetruck_photos

Voor meer informatie:

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874, [email protected]

Zuzana Michalová, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 855, [email protected]