vr januari 8 06:26 2016 in categoriën Productreleases, Bedrijfsnieuws

De nieuwe Nokian iLine – Comfort en besparing voor Nederlandse zomerwegen

De nieuwe Nokian iLine-zomerbanden rollen prettig af en zijn veilig in ieder zomerweer. Ze bieden optimale brandstofefficiëntie, wat leidt tot milieuvriendelijker rijden. Het hoogstaande stuurgevoel blijft behouden en zorgt voor optimale betrouwbaarheid, zelfs onder de meest extreme omstandigheden. De unieke Venturi-groeven voorkomen aquaplaning en de dennenolie die aan het rubber wordt toegevoegd, vergroot de duurzaamheid van de band.

De nieuwe Nokian iLine – Comfort en besparing voor Nederlandse zomerwegen

Het nieuwe product van de meest noordelijke bandenfabrikant breidt het assortiment aan premium zomerbanden van Nokian Tyres uit voor het steeds varieerende Nederlandse zomerweer. De ruime keus aan maten (13 tot 16 inch) is uitstekend geschikt voor kleine en middelgrote auto´s van bestuurders die veilig willen rijden op zowel natgeregend asfalt, als op door de zon uitgeharde grindwegen. De meeste banden hebben snelheidscoderingen van T (190 km/u) en H (210 km/u). Het volledige spectrum aan maten komt in het voorjaar van 2016 beschikbaar voor consumenten.

Midden-Europa is de belangrijkste markt voor het nieuwste product in de zomerbandenlijn van Nokian, dat de eerste plaats veroverde in vergelijkende tests van onder andere de ADAC en Auto Bild.

De Venturi-groeven verbeteren de preventie van aquaplaning

De Nokian iLine biedt een stabiel stuurgevoel en reageert goed op hevige regenval of het verraderlijke risico van aquaplaning tijdens een plotselinge zomerstorm. De Venturi-groeven aan de binnen- en buitenranden verbeteren de preventie van aquaplaning. De gevormde groeven bevinden zich tussen de profielblokken van de schouderzone en versnellen de afvoer van water.

Het zorgvuldig ontworpen, asymmetrische profielpatroon loopt van binnen naar buiten en verbetert de aquaplaning-eigenschappen van de Nokian iLine nog verder. Ook dragen de gepolijste hoofdgroeven bij aan het afvoeren van water. Het geoptimaliseerde, open ontwerp aan het uiteinde van de hoofdgroeven vergroot het formaat van de groef, wat aquaplaning verder tegengaat.

Lager verbruik, minder geluid

De nieuwe Nokian iLine heeft dankzij een aantal technologische innovaties een lage rolweerstand en een hoge mate van duurzaamheid. De halfronde inkepingen in de zijkant van de lengteribben, vergelijkbaar met het patroon op een golfbal, koelen de band. Dit nieuwe Silent Groove Design verlaagt de luchtweerstand en vergroot het bereik van het voertuig door het brandstofverbruik te verlagen.

Ook is de zijkant van de lengteribben zo ontworpen dat het geluid binnen en buiten het voertuig wordt beperkt. De inkepingen geleiden de luchtstromen en voorkomen hiermee het onprettige, gierende geluid dat wordt veroorzaakt door de randen van de dwarsgroeven.

Het nieuwe Nokian iLine Silica-profielmateriaal is een vernuftige combinatie van veiligheid en milieuvriendelijkheid. Er is dennenolie toegevoegd aan het silica-rubbermengsel, wat in alle omstandigheden een onvolprezen grip garandeert op natte ondergronden. De dennenolie verlaagt de temperatuur van het rubbermengsel, door de frictie van de onderlinge beweging van moleculen te verminderen. De Nokian iLine gaat langer mee, heeft een lage rolweerstand, vermindert het brandstofverbruik en reduceert de schadelijke uitstoot.

Het pictogram van een waterdruppel waarschuwt voor het risico op aquaplaning

Banden die in goede staat verkeren, bieden meer veiligheid doordat de kans op aquaplaning aanzienlijk wordt verkleind. Naast de door Nokian Tyres gepatenteerde Driving Safety Indicator (DSI), hebben de banden ook een aquaplaning-indicator. Het pictogram van een waterdruppel verdwijnt wanneer er minder dan vier millimeter profiel over is, om u zo te waarschuwen voor een groter risico op aquaplaning.

De nieuwe Nokian iLine – Maximaal comfort, maximale besparing

Veiligheid zonder concessies

Stabiel en aangenaam stil

De lage rolweerstand verlaagt het brandstofverbruik en spaart het milieu

Belangrijkste innovaties:

Venturi-groeven. Effectieve preventie van aquaplaning. De gevormde groeven bevinden zich tussen de schouderblokken en versnellen de afvoer van water. De stroomsnelheid van het water neemt toe op het smalste punt, waardoor water beter wegloopt tussen de band en het rijoppervlak.

Het Nokian iLine Silica-rubbermengsel. Geoptimaliseerd brandstofverbruik en uitstekende grip op natte ondergronden.  Het nieuwe silica-rubbermengsel is milieuvriendelijk en zorgt voor een uitstekende grip bij nat weer en een lage rolweerstand bij alle temperaturen. De dennenolie die aan het rubbermengsel wordt toegevoegd, vermindert de slijtage.  

Silent Groove Design. Meer rijcomfort. De halfronde inkepingen op de zijkant van de lengteribben, vergelijkbaar met het patroon op een golfbal, bieden extra rijcomfort. Deze innovatie vermindert het rijgeluid binnen en buiten het voertuig. Het ontwerp vermindert ook de luchtweerstand en koelt het oppervlak van de band, waardoor slijtage wordt tegengegaan.  

Fotodownloads Nokian iLine zomerbanden
www.nokiantyres.com/NokianiLine

Videos

Nokian-zomerbanden – Testen in extreme omstandigheden
https://youtu.be/6kT0wLEOxY4

Unieke duurzaamheid - Nokian Aramid Sidewall-technologie
http://youtu.be/N5LvBke-UqY

Meer informatie

Nokian Line is test winner in the 2015 ADAC summer tyre test https://www.nokiantyres.com/company/news-article/nokian-line-is-test-winner-in-the-2015-adac-summer-tyre-test/

Nokian-zomerbanden
http://www.nokiantyres.nl/banden/personenauto/zomerbanden/

Nokian Tyres – the world's northernmost tyre manufacturer and the inventor of the winter tyre
http://www.nokiantyres.nl/bedrijf/over-ons/geschiedenis/

Meer informatie:

www.twitter.com/NokianTyresCom
www.youtube.com/NokianTyresCom 
www.facebook.com/nokiantyres 
www.linkedin.com/company/nokian-tyres-plc

Blog voor autorijders:
http://community.nokiantires.com/

Nokian Tyres expertblog:
http://nordictyreblog.com/

De Klok Banden Nederland

Managing Director Wim van der Heiden, Tel. +31613701507

E-Mail [email protected]

Sales Manager Benelux Zvonko Tkauz, Tel. +31613701512

E-Mail [email protected]

Nokian Tyres Europa

Nokian Tyres s.r.o

V Parku 2336/22

148 00 Praha 4

Tsjechische Republiek

Managing Director Central Europe Hannu Liitsola, Tel. +420 605 236 440

E-Mail [email protected]

Technical Customer Service Manager CE Sven Dittmann, dipl.-ing., Tel. +49 160 908 944 04

E-Mail [email protected]

Marketing Manager Lukáš Líbal, Tel. +420 222 507 759

E-Mail [email protected]

Export Manager Teemu Tirronen, Tel. +358 10401 7311, Mobile +358 50 368 1298

E-Mail [email protected]

Hoofdkantoor Nokian Tyres Finland

Nokian Tyres plc

Pirkkalaistie 7

P.O.Box 20

37101 Nokia

Finland

Product Development Manager Jarno Ahvenlammi, Tel. +358 10 401 7741

E-Mail [email protected]

Development Manager Juha Pirhonen, Tel. +358 10 401 7708

E-mail [email protected]

Product Manager Central Europe Stéphane Clepkens, Tel. +358 50 462 7536

E-mail [email protected]


Attachments

De nieuwe Nokian iLine – Comfort en besparing voor Nederlandse zomerwegen (.pdf)
De nieuwe Nokian iLine – Comfort en besparing voor Nederlandse zomerwegen (.docx)