wo augustus 29 11:00 2018 in categoriën Productreleases, Bedrijfsnieuws

De nieuwe Nokian MPT Agile 2 is een off-road band voor veelzijdig gebruik

Toepassingen op het gebied van defensie en vredeshandhaving, reddingsvoertuigen en off-road trucks stellen speciale eisen aan banden. Zowel op de weg als off-road en met elke snelheid moet de band zeer goed manoeuvreerbaar zijn, goede grip bieden en u zeker niet teleurstellen op het beslissende moment. De Nokian MPT Agile 2 is de nieuwe versie van de reeds in de praktijk bewezen Nokian MPT Agile, die verschillende verbeteringen biedt ten opzichte van het origineel.

De nieuwe Nokian MPT Agile 2 is een off-road band voor veelzijdig gebruik

De samenwerking tussen Nokian Tyres en de Finse strijdkrachten bij het ontwerpen van terreinbanden met een hoog mobiliteitsniveau duurt al vele tientallen jaren. De Scandinavische omstandigheden bieden veel uitdagingen voor banden, variërend van sneeuw en ijs tot modder, scherpe rotsen en andere obstakels. Nu was er een off-road-band van een nieuwe generatie nodig en daarom is Nokian Tyres begonnen met het ontwerpen van een geheel nieuwe band.

Veelzijdig en wendbaar

"De sleutel voor een goede off-road voertuigband is veelzijdigheid", zegt Teppo Siltanen, productmanager bij Nokian Heavy Tyres. "De band moet zowel op wegen als op zacht terrein werken - dus overal waar uw werk u naar toe brengt."

Zoals de naam al aangeeft, was een ander ontwerpcriterium van de nieuwe Nokian MPT Agile 2 manoeuvreerbaarheid. Niet alleen militaire toepassingen, maar bijvoorbeeld brandbestrijding en andere reddingsoperaties vereisen nauwkeurige besturing bij soms hoge snelheden.

"We zijn erg tevreden met de stuurreactie en stabiliteit van de Nokian MPT Agile 2 ", glimlacht Siltanen. "Hij is ook stil en comfortabel bij het rijden op de weg."

Nieuw en verbeterd

"De originele Nokian MPT Agile heeft zijn waarde vele malen bewezen", zegt Siltanen. "Door uitgebreide productontwikkeling en strenge praktijktesten hebben we echter een betere band weten te maken."

De belangrijkste verandering is het symmetrische profielpatroon dat altijd even goed presteert, ongeacht de draairichting van de banden. Maar het modernere ontwerp resulteert ook in een verbeterde verticale en zijdelingse grip op zachte oppervlakken, betere zelfreinigende eigenschappen en meer grip in de winter. Ook hebben de zijwanden nu een camouflagepatroon.

"Het nieuwe ontwerp heeft een grotere footprint dan de vorige versie, wat resulteert in een betere drijfkracht en een lagere oppervlaktedruk - alle wenselijke eigenschappen op een zacht terrein", zegt Siltanen. "Er is ook minder warmteontwikkeling en daardoor verbetert de levensduur van de band."

Een belangrijk aspect voor extreme winteromstandigheden is de mogelijkheid om studs te gebruiken. Nokian MPT Agile 2 wordt geleverd met vooraf gemarkeerde stud-locaties voor zowel militair als civiel gebruik.

Ook voor burgers

Natuurlijk wordt verwacht dat de nieuwe Nokian MPT Agile 2 militaire afnemers gaat vinden, maar de veelzijdigheid van de band eindigt hier niet.

"Behalve toepassingen op het gebied van defensie en vredeshandhaving leent de band zich ook voor veel civiele toepassingen", legt Teppo Siltanen uit. "Zware reddingsvoertuigen zoals luchthavenbrandweerwagens, off-road trucks en andere all-terrain voertuigen kunnen allemaal profiteren van de grip, betrouwbaarheid en goede handling die de Nokian MPT Agile 2 biedt."

De inspanning om de best mogelijke band te maken voor terreinvoertuigen die op Scandinavisch terrein werken heeft dus geresulteerd in een product met veel toepassingen wereldwijd.

"Zoals we vaak zeggen: als de band goed werkt in de Finse bossen, werkt hij overal", lacht Siltanen.

Meer informatie en foto's:

Foto's en persmaterialen: www.nokiantyres.com/mptagile2PR

Bedrijfswebsite: www.nokiantyres.com/heavy

Meer informatie:

Toni Silfverberg, Head of Sales & Marketing, Nokian Heavy Tyres Ltd
[email protected], tel. +358 10 401 7854

Teppo Siltanen, Product Manager TBR, Nokian Heavy Tyres Ltd
[email protected], tel. +358 10 401 7709

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874, [email protected]

Zuzana Seidl Michalová, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866, [email protected]