wo mei 5 06:03 2021 in categoriën Productreleases, Bedrijfsnieuws

De nieuwe Nokian Seasonproof C biedt het hele jaar door eersteklas veiligheid

De Scandinavische premium bandenfabrikant Nokian Tyres introduceert een nieuwe all-season band voor professioneel gebruik. De nieuwe Nokian Seasonproof C is ontworpen voor bestuurders die behoefte hebben aan betrouwbaarheid en eersteklas veiligheid op winterdagen met sneeuw en sneeuwbrij, maar die ook in de zomer topprestaties en een moeiteloos rijgevoel willen.

De Nokian Seasonproof C is ontwikkeld voor zwaar en veelzijdig gebruik en biedt nauwkeurige besturing en stabiliteit, een uitstekend kilometerrendement en een verbeterde levensduur. Het maakt niet uit of voor u elke seconde telt bij het uitvoeren van leveringen in smalle stadsstraten of bij het rondreizen in uw camper op landwegen vol kuilen, de Nokian Seasonproof C zal zware ladingen veilig en betrouwbaar vervoeren.

Volgens het consumentenonderzoek van Nokian Tyres met betrekking tot all-seasonbanden* hechten Europese bestuurders vooral waarde aan veiligheid gedurende het gehele jaar onder alle weersomstandigheden. Bestuurders van busjes en bestelwagens vinden betrouwbaarheid onder wisselende omstandigheden en bij temperaturen van bijna nul graden even belangrijk. Grip en besturing alsmede een goede slijtvastheid behoorden ook tot de meest relevante eigenschappen.

- De C-banden zijn speciale producten met constructies en materialen die specifiek zijn ontworpen voor zwaar transport. De loopvlakpatronen en rubbersamenstellingen zijn ontworpen om banden te maken die professioneel gebruik aan kunnen. De nieuwe Nokian Seasonproof C is ontworpen om flexibel en aanpasbaar te zijn, ook bij verschillende weersomstandigheden. De band is gemaakt voor optimaal gebruik gedurende het hele jaar en wordt geleverd met verscheidene innovaties die zorgen voor maximale veiligheid, een uitstekend kilometerrendement en levensduur. De rijeigenschappen van de Nokian Seasonproof C zijn uitstekend, zowel op droog en nat wegdek als op besneeuwde wegen, zegt Mikko Liukkula, Development Manager bij Nokian Tyres.

De nieuwe Nokian Seasonproof C biedt het gehele jaar door veiligheid en comfort voor bestuurders in Midden-Europa. Alle maten zijn voorzien van het sneeuwvloksymbool (3PMSF), wat aangeeft dat de band officieel is goedgekeurd voor gebruik in de winter. De meeste maten vallen in de hoogste klasse A voor grip op nat wegdek. Het productassortiment biedt maten voor veelzijdig professioneel en recreatief gebruik met een aanbod van 25 producten van 14 tot 17 inch, met de snelheidsklassen R (170 km/u), S (180 km/u), T (190 km/u) en H (210 km/u). Het productassortiment zal in het najaar van 2021 beschikbaar komen voor consumenten.  

 

Gemak gaat samen met veiligheid

De nieuwe Nokian Seasonproof C biedt een praktische oplossing voor drukke professionals die afscheid willen nemen van het seizoengebonden wisselen van banden, maar toch een veilige keuze willen voor elke dag van het jaar. De expertise van Nokian Tyres op het gebied van winterveiligheid en uitstekende prestaties onder verschillende rijomstandigheden kan in het nieuwe product worden gezien en ervaren bij het Season Sense-concept. Dit concept is speciaal gemaakt voor gebruik in alle jaargetijden om voor veilig rijden op regenachtige dagen en met sneeuwbrij bedekte straten te zorgen, maar ook om comfortabel en nauwkeurig te rijden op droge wegen tijdens de zomerse hitte.

Het Season Sense-concept bestaat uit innovatieve eigenschappen die het loopvlakontwerp, de structuur en de rubbersamenstelling van de band combineren. Het richtingsgebonden, v-vormige multifunctionele loopvlakpatroon met stijf middengedeelte is ontworpen om het hele jaar door veiligheid en comfort te bieden. De nieuwe all-season rubbersamenstelling van het loopvlak zorgt voor indrukwekkende grip op nat wegdek, kilometerrendement en brandstofefficiëntie. De sterke structuur met de gepatenteerde Aramid Sidewall-technologie van Nokian Tyres biedt een unieke levensduur en een verbeterde slijtvastheid.

 

Levensduur door structuur en materialen

Voor hardwerkende professionals en drukke vakantiegangers wordt het leven gemakkelijker gemaakt door de uitstekende grip op nat wegdek en de weerstand tegen aquaplaning in combinatie met een levensduur van topklasse. De levensduur van het nieuwe product wordt gemaximaliseerd dankzij de unieke Aramid Sidewall-technologie van Nokian Tyres. De extreem sterke aramidevezels versterken de zijwangen en zorgen voor een langere levensduur en bescherming in veeleisende rijsituaties. Deze technologie beschermt de band tegen schokken, insnijdingen en kuilen. Gecombineerd met een robuuste, op maat gemaakte constructie met dikke stalen gordels biedt de Nokian Seasonproof C een maximale levensduur en een verbeterde gebruiksduur voor zware ladingen en ruige wegomstandigheden. De nieuwe Nokian Seasonproof C heeft een meer dan 15% betere slijtvastheid bij wisselende wegomstandigheden in vergelijking met zijn voorganger de Nokian Weatherproof C.

 

Uitstekende rijeigenschappen en stabiliteit het hele jaar door

Het multifunctionele loopvlakpatroon heeft een stijf middengebied, dat in alle seizoenen voor een perfect rijgedrag en stabiliteit zorgt. Elk loopvlakblok is aan de middenrib bevestigd, wat de stuurrespons en controle van de band op “kale” wegen verbetert. De diepe groeven in het loopvlak beginnen vanuit het midden en strekken zich uit naar de schouders. De sneeuwbrij- en watergroeven in het midden van het loopvlak zijn ontworpen om de weerstand tegen slushplaning en aquaplaning te maximaliseren. De groeven slaan water en sneeuwbrij op tussen de band en de weg en versnellen de afvoer daarvan naar buiten de band.

Gripklauwen tussen de profielblokken op het oppervlak van de band verbeteren de grip, vooral bij het remmen en accelereren. Deze speciale klauwen zijn ontworpen om te helpen bij het rijden op besneeuwde wegen en andere zachte oppervlakken. De klauwen grijpen op een gecontroleerde manier het wegdek vast en zorgen voor een betere tractie en grip bij het remmen van de band.

Samen met de nieuwe rubbersamenstelling van het loopvlak zorgt dit ontwerp voor gelijkmatige slijtage, een comfortabel rijgevoel en een lage rolweerstand. De lage rolweerstand maakt de Nokian Seasonproof C een brandstofbesparende keus voor bestuurders die hun ecologische voetafdruk klein willen houden en tegelijkertijd willen besparen op brandstofkosten.

 

Nokian Seasonproof C – Gemoedsrust in alle vier de seizoenen

  • Eersteklas veiligheid en stabiliteit, het hele jaar door
  • Uitstekende kilometrage en brandstofefficiëntie​
  • Verbeterde betrouwbaarheid en levensduur bij zware ladingen

 

Belangrijkste innovaties:

Season Sense-concept: het multifunctionele loopvlakpatroon met de all-season-rubbersamenstelling van het loopvlak zorgt voor veelzijdige prestaties in alle seizoenen en een veilig, evenwichtig rijgevoel op nat en droog wegdek. De all-season-rubbersamenstelling van het loopvlak zorgt voor indrukwekkende grip op nat wegdek, kilometerrendement en brandstofefficiëntie.

Gripklauwen: betere tractie en grip bij het remmen. De klauwen zijn ontworpen om het rijden op zachte oppervlakken te ondersteunen en zorgen voor eersteklas grip bij het remmen en accelereren.

Sneeuwbrij- en watergroeven: weerstand tegen slushplaning en aquaplaning. De groeven slaan water en sneeuwbrij op tussen de band en de weg en versnellen de afvoer daarvan naar buiten de band.

Aramid Sidewall-technologie: extreme duurzaamheid. De extreem sterke aramidevezels versterken de zijwangen van de band voor extra duurzaamheid en bescherming tegen uitdagende rijsituaties. De vezel maakt de band beter bestand tegen impact en scheuren die anders tot schade zouden kunnen leiden.

 

Gepatenteerde veiligheid
Voor extra veiligheid is de Nokian Seasonproof-bandenfamilie voorzien van een door Nokian Tyres gepatenteerde rijveiligheid-indicator (DSI). De locatie- en spanningsindicators in het informatiegebied op de zijwang van de band verbeteren ook de veiligheid. Het informatiegebied zorgt voor registratie van de juiste bandenspanning en plaats van installatie indien de banden vervangen moeten worden. Het comfort en de veiligheid worden verder verbeterd door een extra deel dat kan worden gebruikt om de aandraaitorsie van bouten te registreren.  

*Onderzoek all-season banden 2020. De gegevens zijn gebaseerd op een online onderzoek dat in mei 2020 door onderzoeksbureau YouGov is uitgevoerd voor Nokian Tyres. Het onderzoek werd uitgevoerd in vier landen (Duitsland, Frankrijk, Italië en Polen), met een testgroep van 300 all-season gebruikers uit elk land.

 

Nokian Seasonproof C 

Productmateriaal downloaden

 

Voor meer informatie:

Jaroslav Nálevka, PR Manager McCann Prague, 00420 725 865 874,

[email protected]

 

Zuzana Seidl, PR Manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866,

[email protected]

 

Product Manager Martin Drazik, 00420735747556, 
[email protected]