wo mei 5 06:46 2021 in categoriën Productreleases, Bedrijfsnieuws

De nieuwe Nokian Snowproof C - veiligheid en stabiliteit voor alle winterse omstandigheden

De nieuwe Nokian Snowproof C is een veilige en betrouwbare winterband die speciaal is ontwikkeld voor professioneel en zwaar gebruik. De belangrijkste kenmerken van de band zijn de uitstekende winterveiligheid, comfort en levensduur. Omdat de band is ontworpen om bestand te zijn tegen belasting en slijtage naarmate het aantal kilometers toeneemt, heeft de nieuwe Nokian Snowproof C een uitstekende gebruiksduur.

De Nokian Snowproof C is een nieuwe premium winterband die is gemaakt om gemoedsrust te bieden tijdens de Midden-Europese winter. De Nokian Snowproof C biedt ultramoderne veiligheid voor dagelijks gebruik en zorgt voor een uitstekende grip in de winter op sneeuw, op sneeuwbrij en bij regen. Het Alpine Sense Grip-concept van Nokian Tyres kan alle winterse weersomstandigheden aan en zorgt voor een voorspelbaar en evenwichtig rijgevoel.

Volgens het consumentenonderzoek van Nokian Tyres * beschouwde bijna 60% van de automobilisten in Midden-Europa gespecialiseerde winterbanden als de belangrijkste veiligheidsuitrusting voor auto's tijdens de wintermaanden. Bijna 70% van de respondenten vond de grip en het rijgedrag van de band in winterse omstandigheden de waardevolste eigenschappen, terwijl stabiliteit, grip op sneeuw en slijtvastheid ook gewenste eigenschappen waren.

- Veiligheid en evenwichtige rijeigenschappen zijn altijd de uitgangspunten in onze ontwikkelingsfilosofie. Bij het ontwerpen van nieuwe winterbanden voor transportprofessionals is speciale aandacht besteed aan het verbeteren van de grip op sneeuwbrij en op nat wegdek, waarbij de gebruiksduur is verlengd en de rolweerstand verlaagd. In lijn met deze filosofie maximaliseert de nieuwe Nokian Snowproof C de veiligheid onder alle rijomstandigheden en levert de band stabiliteit en controle voor zowel professioneel als recreatief gebruik, zegt Mikko Liukkula, Development Manager bij Nokian Tyres.

De nieuwe Nokian Snowproof C biedt veiligheid en stabiliteit in alle winterse omstandigheden. Het productassortiment biedt maten voor veelzijdig professioneel en recreatief gebruik met een aanbod van 27 producten van 14 tot 17 inch, met de snelheidsklassen R (170 km/u), T (190 km/u) en H (210 km/u). Het productassortiment zal in het najaar van 2021 beschikbaar komen voor consumenten.

Uitstekende grip in de winter en een evenwichtig rijgevoel

De nieuwe Nokian Snowproof C biedt veiligheid, duurzaamheid en moeiteloos rijden van dag tot dag. Het Alpine Sense Grip-concept dat in de Nokian Snowproof C wordt gebruikt, zorgt voor een uitzonderlijke combinatie van eersteklas grip op besneeuwde, met sneeuwbrij bedekte en natte wegen en biedt tegelijkertijd een voorspelbare en evenwichtige rijervaring. Het concept bestaat uit innovatieve eigenschappen die het loopvlakontwerp, de rubbersamenstelling en de structuur van de band combineren. Het voor de winter geoptimaliseerde loopvlakpatroon met op maat gemaakte, agressieve lamellen en meervoudige randen biedt grip en veiligheid bij wisselende winterse omstandigheden en maakt de besturing zelfs met zware belading evenwichtig en gemakkelijk te controleren.

De Alpine Grip-rubbersamenstelling van het loopvlak is afgestemd op de Midden-Europese winter en presteert goed over een breed temperatuurbereik. Het biedt indrukwekkende grip op sneeuw en op nat wegdek en heeft een uitstekende slijtvastheid. De sterke, geoptimaliseerde structuur van de C-band met de gepatenteerde Aramid Sidewall-technologie van Nokian Tyres biedt een unieke levensduur en een verbeterde slijtvastheid.

Veilig, duurzaam en zuinig

Bestelwagenbanden zijn speciale producten die zijn ontworpen voor zwaar en veelzijdig gebruik. Ze moeten een stevige structuur hebben en robuust genoeg zijn om zware lasten en wisselende wegomstandigheden veilig en betrouwbaar aan te kunnen. De op maat gemaakte constructie van de Nokian Snowproof C omvat een zeer duurzame basislaag met een dik stalen gordelpakket onder het loopvlak.

De levensduur van het nieuwe product wordt gemaximaliseerd dankzij de unieke Aramid Sidewall-technologie van Nokian Tyres. De extreem sterke aramidevezels versterken de zijwangen en zorgen voor een langere levensduur en bescherming in veeleisende rijsituaties. Deze technologie beschermt de band tegen schokken, insnijdingen en kuilen. Dankzij deze eigenschappen is de Nokian Snowproof C bestand tegen intensief gebruik en ruige wegomstandigheden.

Bij hoge belastingen kan de rolweerstand de brandstofrekening behoorlijk beïnvloeden. De rubbersamenstelling van de Nokian Snowproof C is geoptimaliseerd voor zwaar gebruik, wat ervoor zorgt dat de band veilig functioneert over een breed temperatuurbereik en dat de rolweerstand wordt verminderd. De lage rolweerstand maakt de Nokian Snowproof C een brandstofbesparende keus voor bestuurders die hun ecologische voetafdruk klein willen houden en tegelijkertijd willen besparen op brandstofkosten.

Uitstekende besturing en stabiliteit

Door het wisselende winterweer zal een groot deel van het rijden in de winter in Midden-Europa plaatsvinden op met regen overgoten of “kale” asfaltwegen. Het nieuwe, agressieve loopvlakpatroon geeft de Nokian Snowproof C een evenwichtig wegcontact en een snelle en voorspelbare stuurrespons. Het loopvlak heeft een stijf en verbonden middengedeelte, wat zorgt voor een evenwichtig rijgedrag en stabiliteit bij zware ladingen.

De sneeuwbrij- en waterkanalen in het midden van het loopvlak zijn ontworpen om de weerstand tegen slushplaning en aquaplaning te maximaliseren. Deze kanalen slaan water en sneeuwbrij op tussen de band en de weg en versnellen de afvoer ervan naar buiten de band. Extra grip op besneeuwde wegen geven de Sneeuwklauwen, die tussen de profielblokken zijn geplaatst en voor een evenwichtige grip op ijs en sneeuw zorgen, vooral bij het remmen en accelereren. De op maat gemaakte, dichte lamellen met speciale links/rechts lamellen op de middenblokken zijn ontworpen om de veiligheid in de winter nog verder te verbeteren. De lamellen zijn niet door het hele profielblok gesneden, wat zorgt voor een stevige grip terwijl de besturing op de “kale” weg optimaal blijft.

Rijcomfort staat altijd voorop. Het nieuwe loopvlakpatroon, de met de computer geoptimaliseerde volgorde van de profielblokken en de structuur van de nieuwe Nokian Snowproof C zijn allemaal gericht op maximaal comfort en een aangenaam geluidsniveau.

Nokian Snowproof C – Gemoedsrust voor winterse wegen

  • Veilig en stabiel in alle winterse omstandigheden, inclusief sneeuw en sneeuwbrij
  • Uitstekende levensduur - hoger kilometrage en maximale duurzaamheid
  • Meer rijcomfort met een lager geluidsniveau

De belangrijkste innovaties:

Alpine Sense Grip: het voor de winter geoptimaliseerde loopvlakpatroon met de Alpine Grip-rubbersamenstelling zorgt voor een uitzonderlijke combinatie van eersteklas grip op besneeuwde, met sneeuwbrij bedekte en natte wegen en biedt een voorspelbare en evenwichtige rijervaring.

Sneeuwklauwen: evenwichtige grip op ijs en sneeuw. De sneeuwklauwen hebben een effectieve grip op het oppervlak bij het rijden op zachte sneeuw, wat zorgt voor een hoogwaardige grip bij het remmen en accelereren.

Sneeuwbrij- en waterkanalen: effectieve afvoer van sneeuwbrij en water. De kanalen slaan water en sneeuwbrij op tussen de band en de weg en versnellen de afvoer ervan naar buiten de band. Dit voorkomt het gevaarlijke aquaplaning.

Aramid Sidewall-technologie: extreme duurzaamheid. De extreem sterke aramidevezels versterken de zijwangen van de band voor extra duurzaamheid en bescherming tegen uitdagende rijsituaties. De vezel maakt de band beter bestand tegen impact en scheuren die anders tot schade zouden kunnen leiden.

Gepatenteerde veiligheid

Voor extra veiligheid is de Nokian Snowproof C voorzien van een door Nokian Tyres gepatenteerde Driving Safety Indicator (DSI). De locatie- en spanningsindicators in het informatiegebied op de zijwang van de band verbeteren ook de veiligheid. Het informatiegebied zorgt voor registratie van de juiste bandenspanning en plaats van installatie indien de banden vervangen moeten worden. Het comfort en de veiligheid worden verder verbeterd door een extra deel dat kan worden gebruikt om de aandraaitorsie van bouten te registreren.

* Winterbandenonderzoek 2019. De gegevens zijn gebaseerd op een online panelonderzoek dat Nokian Tyres in samenwerking met onderzoeksbureau YouGov in december 2018-januari 2019 heeft uitgevoerd. Het onderzoek vond plaats in vijf landen (Duitsland, Frankrijk, Italië, Polen en Tsjechië) met een steekproef van 500-2.000 respondenten uit elk land.

Nokian Snowproof C

Productmateriaal downloaden

Voor meer informatie:

Jaroslav Nálevka, PR Manager McCann Prague, 00420 725 865 874,
[email protected]

Zuzana Seidl, PR Manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866,
[email protected]

Product Manager Martin Drazik, 00420735747556, 
[email protected]