vr juli 3 03:53 2020 in categoriën Productreleases, Bedrijfsnieuws

De Noord-Amerikaanse fabriek van Nokian Tyres behaalt ISO 9001-certificering

De nieuwe fabriek van Nokian Tyres in Dayton, VS, heeft het ISO 9001 certificaat verkregen. Om gecertificeerd te worden, dienen bedrijven aan specifieke eisen van het kwaliteitsmanagementsysteem te voldoen, waarmee de toewijding van het bedrijf aan premiumkwaliteit wordt bevestigd.

Nokian Tyres kondigde in mei 2017 aan dat Dayton de locatie van zijn Noord-Amerikaanse fabriek zou worden. De productie-experts van het bedrijf begonnen onmiddellijk met het opstellen van strenge normen voor kwaliteitsmanagement. Deze normen zijn gericht op het vervaardigen van veilige, duurzame banden en in overeenstemming met de gedetailleerde processen en het beleid van de andere twee productiefaciliteiten van het bedrijf in Nokia, Finland en Vsevolozhsk, Rusland. De certificering werd in minder dan zes maanden na de opening verkregen.

“We zijn trots om complimenten te mogen ontvangen voor ons kwaliteitssysteem. Hoewel de fabriek nog maar enkele maanden in bedrijf is, werd het kwaliteitsproces beschreven als lijkend op dat van oudere en meer ervaren fabrieken”, zegt Teppo Huovila, vicepresident Quality & Sustainability.

Het intensieve ISO 9001-certificeringsproces omvat audits door een onafhankelijke, externe certificeringsinstantie en door eigen medewerkers die voor dit proces zijn opgeleid. Alle drie de wereldwijde fabrieken van Nokian Tyres zijn nu ISO 9001 gecertificeerd.

Het bedrijf bereidt zich voor op de introductie in de komende maanden van nieuwe producten voor de Noord-Amerikaanse automobilisten.

Meer informatie over de productiefaciliteit is beschikbaar op NokianTires.com/DaytonFactory.

Voor afbeeldingen en video van de productiefaciliteit, klik hier.

Verdere informatie:

Jaroslav Nálevka, PR Manager McCann Prague, 00420 725 865 874,
[email protected]

Zuzana Seidl, PR Manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866,
[email protected]