wo september 13 05:41 2017 in categoriën Productreleases, Bedrijfsnieuws

De premium banden van Nokian Tyres helpen u om elke valkuil te overwinnen in de komende winter

De afgelopen tijd hebben de afwisselende omstandigheden van de Midden-Europese winters laten zien, dat ze grillig en vaak nauwelijks voorspelbaar zijn. Om die reden zijn ook deze winter de juiste banden een must. De leidende winterbandenspecialist Nokian Tyres introduceert een uitgebreidere winterbandenselectie die alle elementen van de Midden-Europese winter en snelle temperatuurschommelingen aankan.

Nokian WR A4

De winterbandenselectie van Nokian Tyres voor het komende seizoen is groter dan ooit. Het bedrijf voegt verschillende nieuwe maten toe aan het vlaggenschip van zijn winterbandenreeks voor de Midden-Europese markt, de WR A4. De WR A4 voor sportieve en high-performance auto’s combineert op optimale wijze high-performance handling en een betrouwbare wintergrip, terwijl hij maximale veiligheid en rijcomfort biedt. De veelzijdige maatselectie van deze premium winterband omvat ook maten voor moderne elektrische auto’s.

“Dit jaar is ons aanbod aan winterbanden voor personenauto’s het grootste in de geschiedenis. De premium banden van Nokian Tyres dekken al een ongelooflijke 97% van alle maten voor personenauto’s op de Europese markt. Dit aankomende winterseizoen kunnen ook bestuurders van nieuwe automodellen zoals de Audi Q5, BMW 5, Škoda Kodiaq of de MINI Cooper Countryman genieten van onze winterbanden,” zegt Hannu Liitsola, Managing Director van Nokian Tyres CE.

Bandenexpert voor alle winterse omstandigheden

Als ’s werelds meest noordelijke bandenproducent is Nokian de winterbandenexpert voor alle winterse omstandigheden. Sinds het bedrijf meer dan 80 jaar geleden ’s werelds eerste winterband heeft ontwikkeld, hebben er veel verbeteringen en technische vooruitgang plaatsgevonden om veilig en zorgeloos rijden te garanderen. Bovendien maakt de tevredenheidsgarantie die aan alle klanten wordt verstrekt, van de premium winterbanden van Nokian Tyres een waar juweel op de Europese bandenmarkt.

„Als een pionier in de bandenindustrie heeft Nokian Tyres bijvoorbeeld de meest energiezuinige winterband in de auto-industrie ontwikkeld voor elektrische auto’s. Volgens het EU-bandenlabel zit de nieuwe Nokian Hakkapeliitta R2 in de beste klasse A voor energiezuinigheid. Deze nieuwe generatie Hakkapeliitta winterband, die een langer bereik combineert met een eersteklas grip, is ontwikkeld voor de i3 elektrische auto’s en de i8 hybride auto’s van BMW,” zegt Matti Morri, Technical Customer Service Manager voor Nokian Tyres.

Een andere recente innovatie omvat de Aramid Sidewall technology. De aramidevezels die Nokian Tyres in het zijwandmengsel gebruikt, versterken de zijwand van de band, waardoor deze beter bestendig is tegen impacts en sneden. De aramide zijwanden met de Aramid guarantee zijn geliefde innovaties geworden onder de bestuurders van de steeds populairder wordende SUV’s, aangezien zij hen meer zorgeloos off-road rijden en rijden in de stad bieden.

Extreem testen garandeert de bandenkwaliteit

Intensief en extreem, het testen in winterse omstandigheden is een van de belangrijkste kwaliteitskenmerken geworden van alle producten van Nokian Tyres. Het testcentrum met de passende naam – de Witte hel – is een plek waar Nokian Tyres grondig zijn winterbanden test op sneeuw, ijs en brij. Deze unieke plek is 700 ha besneeuwde vlakten groot in Ivalo, Lapland, ver boven de poolcirkel. Per seizoen worden hier meer dan 20.000 banden getest en wordt er meer dan 40.000 km op de testbanen gereden. Alleen door grondig testen kunnen de beste banden worden geselecteerd uit de goede banden; dit maakt het mogelijk, dat de winterbanden van Nokian de beste veiligheidskenmerken ter wereld hebben.

Premium innovaties van winterbanden door Nokian Tyres

Een uitdagende rit in winterweer vereist een cruciaal ding: om in staat zijn om op tijd te stoppen in een onverwachte situatie. Dat is de reden waarom de premium functies van de winterbanden van Nokian Tyres over verschillende innovaties beschikken voor het vergroten van uw veiligheid, comfort, stil rijden en brandstofbesparing:

Functional Performance Siping - Ieder loopvlakblok en iedere lamel in het stijlvolle loopvlakpatroon heeft een precieze vorm en rol en dit kan worden gevoeld in de uitstekende grip en handlingeigenschappen. Wordt gebruikt in de Nokian WR A4.

Centre Block Channeling - De diepe en open kanalen op de middenblokken vergroten de grip onder extreme winterse omstandigheden. De kanalen duwen op effectieve wijze brij en water weg tussen de band en het wegoppervlak en dit voorkomt brijplaning en aquaplaning. Wordt gebruikt in de Nokian Weatherproof, Nokian Weatherproof SUV.

WSI Winter Safety Indicator - De getallen op het middelste deel van de band geven aan hoe diep de rest van de hoofdgroef is op het loopvlak. Het sneeuwvloksymbool van de Winter Safety Indicator (WSI) blijft zichtbaar tot een groefdiepte van 4 mm. Wanneer de sneeuwvlok versleten is, dient de bestuurder nieuwe winterbanden te kopen om voldoende veiligheid te garanderen. Wordt gebruikt in de Nokian WR A4.

Silent sidewall technology - De speciale zone op de zijwanden van de banden helpen bij het filteren van het lawaai en de vibraties van het wegoppervlak, waardoor het lawaai binnen in de auto wordt gereduceerd. Wordt gebruikt in de Nokian WR A4, Nokian WR D3, Nokian WR D4.

Aramid Sidewall Technology - Meer duurzaamheid voor SUV’s; alle premium SUV-producten van Nokian Tyres beschikken over de unieke Aramid Sidewall Technology. De aramidevezels die Nokian Tyres in het zijwandmengsel gebruikt, versterken de zijwand van de band, waardoor deze beter bestendig is tegen impacts en sneden die gemakkelijk de band kunnen doorboren. Hetzelfde materiaal wordt ook gebruikt in de luchtvaartindustrie en in de militaire industrie. Wordt gebruikt in de Nokian Weatherproof SUV, Nokian WR SUV3.

Coanda Technology - Het gebogen, opritvormige design van de loopvlakblokken op de binnenschouder geleidt en versnelt de waterstroom vanuit de langsgroeven in de dwarsgroeven. De uitstekende aquaplaning preventie-eigenschappen blijven zelfs behouden als de band meer slijt. Wordt gebruikt in de Nokian WR A4.

Groove Lifts - Gecontroleerde, stevige handling. De Groove Lifts op de loopvlakblokken naast de middenrib en de langsribben van het symmetrische loopblokmodel verbeteren de handling op droge wegen en maken het stabiel en gecontroleerd. De Groove Lifts voorkomen ook dat kleine steentjes in de groeven vast komen te zitten. Wordt gebruikt in de Nokian WR SUV3.

Gezuiverde oliën - Alleen gezuiverde oliën en helemaal geen toxische of carcinogene chemicaliën worden gebruikt bij de bandenproductie. Nokian Tyres is op zijn gebied een pionier op het gebied van milieuvriendelijkheid en is ‘s werelds eerste bandenproducent die het gebruik van gezuiverde, lage aromatische oliën in zijn productie heeft geïntroduceerd. Wordt gebruikt in alle producten van Nokian Tyres.

De premium winterbanden van Nokian Tyres kunnen worden gekocht in bandenwinkels van Vianor, de officiële distributeur, en bij geautoriseerde dealers.

Meer informatie over de winterbanden van Nokian Tyres kunt u hier vinden: https://www.nokiantyres.com/tyres/passenger-car/winter-tyres/

High resolution foto’s – zie de bovenstaande links

FOTO’S VAN ALLE NOKIAN TYRES BANDEN EN ANDER MATERIAAL: Nokian Tyres Public Press Room

Contact

Neem voor meer informatie alstublieft contact op met:

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874, [email protected]

Zuzana Michalová, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 855, [email protected]